תארזו לי לטייק-אווי: אורז סיני מטוגן
מה עושים עם אורז לבן שנשאר? זה פשוט! מקפיצים בווק עם ירקות, ביצה ורוטב חריף ומתקתק, ומקבלים מנה שנהדרת בצד או כארוחה קלילה.
מה עושים עם אורז לבן שנשאר? זה פשוט! מקפיצים בווק עם ירקות, ביצה ורוטב חריף ומתקתק, ומקבלים מנה שנהדרת בצד או כארוחה קלילה.
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 581.8 קק״ל 2327.2 קק״לפחמימות 89.7 גרם 358.7 גרםשומן 14.8 גרם 59.3 גרםנתרן 857.5 מ״ג 3430.2 מ״גחלבון 19.1 גרם 76.5 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 34.2 גרםשומן רווי 2.5 גרם 9.9 גרםכולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 168.2 מ״ג 672.9 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 774.5 מ״ג 3097.9 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות582
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 581.8 קק״ל 2327.2 קק״לפחמימות 89.7 גרם 358.7 גרםשומן 14.8 גרם 59.3 גרםנתרן 857.5 מ״ג 3430.2 מ״גחלבון 19.1 גרם 76.5 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 34.2 גרםשומן רווי 2.5 גרם 9.9 גרםכולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 168.2 מ״ג 672.9 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 774.5 מ״ג 3097.9 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 582 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן קנולה
-
2 כוסות אורז לבןמבושל לפי הוראות היצרן
-
3 ביצים L
-
1 כף רוטב סויה
-
1 בצל בינוניפרוס דק
-
1/4 כרוב לבן בינוניחתוך לרצועות דקות
-
1 גזר בינוני
-
1/2 כוס אפונה טרייה
-
1/2 כוס גרגירי תירס
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לרצועות דקות
-
1 חופן נבטים
-
1 קופסה תירס גמדיחתוכים ל-3
-
1/2 כוס שעועית ירוקה טרייה
תיבול
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רמגורד
-
2 שיני שוםכתוש
-
1 כף רוטב צ’ילי חריףאו לפי הטעם
-
1/3 כוס רוטב סויה
-
1 קורט מלח דקאו לפי הטעם
-
1 קורט פלפל לבן טחוןאו לפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את האורז לפי הוראות היצרן ושומרים אותו בצד. אפשר גם להשתמש באורז מוכן שידע ימים טובים יותר.
- מחממים ווק על אש מקסימלית, ומחממים בו 2 כפות שמן.
- יוצקים את הביצים ומערבבים עד שהן עשויות, כמו מקושקשת. מעבירים אותן לצלחת בצד.
- מוסיפים כף שמן נוספת למחבת הווק ומקפיצים את הבצל, הגזר, הכרוב ושאר הירקות. מקפיצים ומערבבים עד שהירקות מתרככים מעט.
- מוסיפים לווק את האורז ומערבבים היטב. מוספים את הביצים המקושקשות ואת הסויה.
- מערבבים וממשיכים להקפיץ עד שכל הנוזלים נספגים היטב באורז.
- מוסיפים את מרכיבי התיבול. ניתן גם להוסיף רוטב טריאקי וצ’ילי מתוק, כמה כפות מכל סוג.
- מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את האורז לפי הוראות היצרן ושומרים אותו בצד. אפשר גם להשתמש באורז מוכן שידע ימים טובים יותר.
- מחממים ווק על אש מקסימלית, ומחממים בו 2 כפות שמן.
- יוצקים את הביצים ומערבבים עד שהן עשויות, כמו מקושקשת. מעבירים אותן לצלחת בצד.
- מוסיפים כף שמן נוספת למחבת הווק ומקפיצים את הבצל, הגזר, הכרוב ושאר הירקות. מקפיצים ומערבבים עד שהירקות מתרככים מעט.
- מוסיפים לווק את האורז ומערבבים היטב. מוספים את הביצים המקושקשות ואת הסויה.
- מערבבים וממשיכים להקפיץ עד שכל הנוזלים נספגים היטב באורז.
- מוסיפים את מרכיבי התיבול. ניתן גם להוסיף רוטב טריאקי וצ’ילי מתוק, כמה כפות מכל סוג.
- מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן