אוש שולה: הריזוטו הבוכרי המטורף של אישתו של רון יוחננוב. אש!

קבלו את המתכון של אלה, אשתו של רון ל - אוש שולה, האח הבוכרי והפחות כבד של הריזוטו. המאכל החורפי והמנחם שיוצר תחרות סמויה בין רון לאשתו. אז מי מכין את הגרסה המוצלחת יותר? אתם תקבעו.
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

שנים שאני מבשל.
אבל האמת, כשאני חושב על זה, אני נכנס למטבח בעיקר בסופי שבוע.

ביום יום אין לי אפשרות לבשל כמו שהייתי רוצה, אני מבלה יותר במשרד או נכנס למטבח רק כדי ללמד ובלית ברירה, מי שלוקחת בגבורה את המושכות לידיים זאת אשתי, אלה שהיא בשלנית מדהימה!

עכשיו תראו, אני לגמרי מפרגן לה, היא מבשלת מעולה, היא מפרגנת גם לי כן? אבל איכשהו תמיד כשזה מגיע ל - “אוש שולה” יש באוויר תחושה של תחרות. אומנם סמויה, אבל בכל זאת, תחרות.

לאלה ולי, יש 2 גרסאות שונות למאכל הבוכרי הנהדר הזה. בפעמים שהיא מכינה אותו, היא תמיד דואגת שהבנות ישלחו, באובייקטיביות גמורה יש לומר, תמונה בקבוצת הוואטסאפ המשפחתית עם המשפט “אמא שלך הכי טעים”.
אשתי באמת מצליחה להפגיז עם המנה בכל פעם מחדש. מודה. גם אני טורף את האוש שולה שלה.

אוש שולה- הריזוטו הבוכרי- רון יוחננוב. צילום: רון יוחננוב
אוש שולה- הריזוטו הבוכרי צילום: רון יוחננוב

אז מה זה בעצם אוש שולה? האוש שולה, או בשמו השני הריזוטו הבוכרי, היא מנה סופר פשוטה, קלה להכנה וכל כך טעימה!
בשונה מהריזוטו הקלאסי - החמאתי והשמנתי, האוש שולה הוא הרבה יותר קליל אבל עדיין מצליח לשמר על מרקמו ואופיו המנחם.

האורז הסטיקי יחד עם קוביות העוף הרכות בשילוב עם עגבניות וכוסברה יוצר קומבינציה מנחמת מאין כמותה ובמזג אוויר הזה זה פשוט מתאים בול.

אל תספרו לאשתי, אבל מיד אחרי שאני מקבל את הודעת הוואטסאפ שמבשרת על כך שהכינה אוש שולה, אני שולח בפרטי לאחת הבנות (בלי שאמא תדע), לשמור לי צלחת בצד.

הנה המתכון לאוש שולה של אשתי, שהסכימה שאשתף גם אתכם במתכון המעולה שלה שהבנות ואני כל כך אוהבים.
בהמשך תקבלו גם את הגרסה שלי ותוכלו לשפוט בעצמכם איזו גרסה מוצלחת יותר.

אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי! לבירורים: 052-4597318

מצרכים

הגשה

אופן הכנה:

  1. בסיר גדול מחממים את השמן, קוצצים את הבצל, מוסיפים לסיר ומזהיבים מעט.
  2. חותכים את העוף, העגבניות והגזרים לקוביות, מוסיפים לסיר וממשיכים להזהיב בערך 5 דק’.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
  4. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דק’ על להבה בינונית עד שקוביות העוף מוכנות. מכסים את הסיר עם מכסה.
  5. מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל כ-15 דק’ על בינונית.
  6. מעבירים את הסיר ללהבה בינונית, מידי פעם מערבבים את האורז (לא צריך כל הזמן, אבל לערבב מספיק כדי שהאורז לא ידבק לתחתית) בודקים אם צריך להוסיף מים, אם צריך מוסיפים. איך תדעו אם צריך להוסיף? אם האורז עדיין קשה ונדרש זמן בישול, הוסיפו מעט מים, ערבבו ובדקו את מידת העשייה, אם צריך עוד חוזרים על הפעולה. הסיר צריך להיות מכוסה במכסה כל הזמן.
  7. מגישים: מפזרים כוסברה קצוצה מעל (כמה שאתם אוהבים) אני ממליץ לסחוט גם חצי לימון מעל - זה משדרג פלאים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 379.6 קק״ל 1518.2 קק״ל
פחמימות 18.4 גרם 73.8 גרם
שומן 14.4 גרם 57.5 גרם
נתרן 541.4 מ״ג 2165.8 מ״ג
חלבון 39.7 גרם 158.6 גרם
סיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.8 גרם
שומן רווי 2.3 גרם 9.1 גרם
כולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״ג
סידן 86.7 מ״ג 346.9 מ״ג
ברזל 3.1 מ״ג 12.3 מ״ג
אשלגן 1227.1 מ״ג 4908.3 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 6.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    itay cohen

    בטוח גם מכסים וגם על להבה גבוהה ל15 דקות? אולי התכוונתם ללהבה נמוכה?

      Avatar
      Foody Foody

      אכן, אתה צודק. תיקנו את המתכון.

    Avatar
    בר

    היי, האם יש צורך לכסות את הסיר עם מכסה באחד מהשלבים?

      Avatar
      Foody Foody

      היי בר,
      כדאי שהסיר יהיה מכוסה. שימי לב לשלבים. הדגשנו שוב כי לא היה ברור.
      בהצלחה וחיזרי לספר לנו איך יצא!
      🙂

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody