זה רק אני והמזרח שלי: אטריות בקארי אדום עם קריספי טופו

מנה אסיאתית לא שגרתית וקלה להכנה של אטריות בקארי אדום עם קריספי טופו שעושה חם בלב ובנשמה! מביאים את המזרח הרחוק לשולחן המשפחתי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

רוטב קארי אדום

קוביות טופו קריספי

תוספות

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב קארי אדום: בסיר רחב ועמוק עם 2 כפות שמן מטגנים דקה את שיני השום והג’ינג’ר.
  2. מוסיפים 2 כפות ממרח קארי אדום, מערבבים ופותחים אותו בשמן.
  3. מוסיפים את קרם הקוקוס, מים, סוכר דקלים, סויה, ושמן שומשום.
  4. מביאים את הרוטב לרתיחה, מורידים לאש קטנה ומכסים את הסיר.

    מכינים את הרוטב קארי אדום. צילום: אליטה אופק
    מכינים את הרוטב קארי אדום. צילום: אליטה אופק

  5. מכינים את הקריספי טופו: חותכים את הטופו לקוביות (בעדינות הטופו משי עדין ונוטה להתפרק), מצפים את קוביות הטופו בקמח טפיוקה ומטגנים אותם בשמן עמוק דקה שתיים מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  6. את האטריות מניחים בקערה גדולה ושופכים עליהם מים רותחים. משרים דקה שתיים, מסננים ומכינים את העמדה להרכבת המנה .
  7. תחילה מוזגים לצלחת מהרוטב קארי האדום, מניחים על את האטריות הטריות וקוביות הטופו קריספי, מוסיפים כוסברה, פלפל צ’ילי ומפזרים מעל מעט שומשום שחור קלוי .

    אטריות בקארי אדום עם קריספי טופו. צילום: אליטה אופק
    אטריות בקארי אדום עם קריספי טופו. צילום: אליטה אופק

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 911.1 קק״ל 1822.1 קק״ל
פחמימות 25.9 גרם 51.9 גרם
שומן 88.8 גרם 177.7 גרם
נתרן 174.2 מ״ג 348.3 מ״ג
חלבון 10.7 גרם 21.4 גרם
סיבים תזונתיים 1.6 גרם 3.1 גרם
שומן רווי 52.1 גרם 104.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 33.2 מ״ג 66.4 מ״ג
ברזל 4.7 מ״ג 9.4 מ״ג
אשלגן 821.8 מ״ג 1643.5 מ״ג
אבץ 1.9 מ״ג 3.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    Iris Ironi

    זו מנה חריפה ? אפשר להכין אותה עם חזה עוף או בפילה בקר ?

      Avatar
      Foody Foody

      זו מנה עם חריפות מהקארי והפלפל האדום. אפשר להכין עם רצועות חזה עוף (לטגן כמה דקות יותר מהטופו, עד שהעוף מבושל במרכזו). בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody