איך מכינים מיונז טבעוני? כל הסודות!

מיונז טבעוני לפעמים נשמע לנו כמו אוקסימורון. אז הנה! קבלו את הסוד למיונז טבעוני מושלם. לסוד הזה קוראים אקוופאבה ובדרך כלל אתם שופכים אותו לכיור! אאוריקה!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

המתכון הזה של המיונז הטבעוני הוא החומר שממנו עשויים חלומות. זה דורש 6 מרכיבים פשוטים, המיונז הטבעוני הזה מוכן תוך פחות מ -5 דקות, והוא טעים בדיוק כמו הדבר האמיתי.

כמו המיונז הרגיל גם המיונז הטבעוני סמיך, קרמי ועשיר, עם טעם מתוק וטיפונת מעקצץ. תוכלו להוסיף אותו לסלט, לרטבים ולאכול אותו בביס גדול עם המבורגר טבעוני.

אז מה הופך את המיונז הטבעוני שלנו לכל כך לעבה וקרמי? חלב סויה? קשיו? טופו? לא! המתכון של המיונז הטבעוני שלנו נטול אגוזים וסויה לחלוטין.

מוכנים למרכיב הסודי? קבלו אותו!

אקוופאבה - המרכיב הסודי להכנת מיונז טבעוני
אקוופאבה – המרכיב הסודי להכנת מיונז טבעוני

המרכיב הסודי כאן הוא אקוופאבה, הנוזל העמילני שתמצאו בפחית גרגרי חומוס. באנגליתaquafaba, מלטינית: “aqua” – מים, “faba” – שעועית.

לעתים קרובות אנו משליכים את אקוופאבה לכיור, אך למעשה נוזל האקוופבה הוא קוסם שמסוגל להקציף לפסגות רכות, כמו חלבונים, ולפעול כמחלב, כמו חלמונים. האקוופאבה, מי החומוס המשומר, הוא שהופך את המיונז הטבעוני הזה לכל כך חלק, קרמי ומגובש.

ומה עוד יש במתכון שלנו למיונז טבעוני?

מיץ לימון – מרכיב מאיו קלאסי, הוא מוסיף בהירות ועיקצוץ.

חרדל דיז’ון – מתכוני מיונז מסורתיים רבים דורשים אבקת חרדל טחונה, אך במקום זאת אנחנו אוהבים להשתמש בחרדל דיז’ון. תמיד יש לנו אותו במקרר והוא הוך את המיונז הטבעוני הזה לעמוק יותר ומרובה טעמים.

סוכר קנים – סוכר הקנים מאזן במתיקות שלו את החרדל ומיץ הלימון העוקצניים.

מלח ים – רק הוא מסוגל לגרום לכל הטעמים לקפצץ ולהיות מדוייקים!

שמן חמניות – הוא מעניק למיונז הטבעוני גוף עשיר וסמיך. אם אין לכם שמן חמניות בהישג יד, ניתן  להחליפו בשמן אחר בטעם ניטרלי כמו שמן אבוקדו או שמן קנולה. אנחנו לא ממליצים להשתמש בשמן זית במתכון הזה, מכיוון שטעמו החזק ישתלט על שאר המרכיבים.

מיונז טבעוני

מצרכים

כמות לכוס וחצי של מיונז טבעוני:

אופן הכנה

  1. שופכים לקערת עירבול עמוקה את נוזל החומוס, מיץ הלימון, החרדל, הסוכר והמלח ומערבלים עד לאיחוד כל החומרים.
  2. תוך כדי ערבול, מזלפים לאט לאט בזרם דק את שמן החמניות וממשיכים לערבל עד שהמיונז מסמיך.
  3. אפשר כמובן להכין את המיונז הטבעוני בעזרת בלנדר.

    איך מכינים מיונז טבעוני? כל הסודות!
    איך מכינים מיונז טבעוני? כל הסודות!

הערות

  • ניתן לסנן גם שימורי שעועית (לא מתובלים וללא רוטב עגבניות)
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 725.1 קק״ל 2900.3 קק״ל
פחמימות 0.5 גרם 2.0 גרם
שומן 81.8 גרם 327.2 גרם
נתרן 696.3 מ״ג 2785.3 מ״ג
חלבון 0.1 גרם 0.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.3 גרם
שומן רווי 8.4 גרם 33.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 1.8 מ״ג 7.0 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
אשלגן 8.8 מ״ג 35.4 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    שגיב

    בנוסף, אני לא משתמש בשימורים – יש מרכיב אחר טבעי יותר ולא מעובד שאפשר להשתמש בו להכנת המיונז?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לבשל חומוס ולהשתמש במי הבישול. בהצלחה!

    Avatar
    שגיב

    אני מחפש מתכון בריא שלא מכיל כל כך הרבה שמן – האם אפשר להמיר את השמן בנוזלים אחרים בריאים יותר?

      Avatar
      Foody Foody

      למתכון הספציפי הזה יש צורך בשמן ליצירת המיונז. ישנם מתכוני מיונז טבעוניים המבוססים על טופו.