אינבולטינו של עוף ממולא, רוטב עגבניות טריות וקוסקוס

מאיטליה באהבה! אינבולטינו של גלילי חזה עוף ממולאים בעוף טחון מתובל, מוגשים עם רוטב עגבניות שרי משגע עם אנשובי, אורגנו וצלפים ומנת קוסקוס להשלמת ארוחה נהדרת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    25

מצרכים

עוף ממולא

רוטב

קוסקוס

אופן הכנה

  1. מכינים את מלית העוף: בקערה מניחים את הבשר הטחון, פירורי הלחם, הביצה, הפטרוזיליה ושמן הזית ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל.
  2. חותכים כל חזה עוף לשתי פרוסות עבות ומשטחים אותן באמצעות פטיש שניצלים בין ניירות אפייה- סנו.
  3. מניחים מעט מהמלית בכל אסקלופ (פרוסת חזה עוף) ומגלגלים לגלילה, מייצבים עם קיסם או חוט קשירה.
  4. מכינים רוטב: בסיר רחב מחממים שמן זית, ומטגנים את השום, הצ׳ילי והאנשובי. מוסיפים את העגבניות ואת החומץ המלח וסוכר.
  5. קוצצים את הרוזמרין ומוסיפים, קושרים את ענפי הפטרוזיליה והבזיליקום ומוסיפים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לקבלת רוטב אחיד.
  6. במקביל, במחבת נפרדת, משחימים את הגלילות בשמן זית 2 דק’ מכל צד ומעבירים לרוטב.
  7. מוסיפים צלפים וזיתים ומבשלים יחד כ-15 דקות. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
  8. מכינים את הקוסקוס: בקערה מניחים את הקוסקוס, מערבבים עם שמן זית ומתבלים במלח. מוסיפים שמן זית מתובל בבזיליקום ועלי בזיליקום טריים לקוסקוס ירוק. מוסיפים מים רותחים ומכסים. מחכים מספר דקות, טועמים ומתקנים תיבול.

    אינבולטינו של עוף ממולא וקוסקוס (צילום: שניר גאווטה)
    אינבולטינו של עוף ממולא וקוסקוס (צילום: שניר גאווטה)

  9. בצלחת הגשה מרכזית מניחים את הגלילות ורוטב העגבניותֿ ומגישים לצד קוסקוס.

    אינבולטינו של עוף ממולא וקוסקוס (צילום: שניר גאווטה)
    אינבולטינו של עוף ממולא וקוסקוס (צילום: שניר גאווטה)

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1253.1 קק״ל 5012.6 קק״ל
פחמימות 77.8 גרם 311.3 גרם
שומן 53.0 גרם 212.1 גרם
נתרן 2560.4 מ״ג 10241.5 מ״ג
חלבון 113.4 גרם 453.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.6 גרם 10.3 גרם
שומן רווי 10.1 גרם 40.2 גרם
כולסטרול 356.0 מ״ג 1423.8 מ״ג
סידן 96.6 מ״ג 386.3 מ״ג
ברזל 5.4 מ״ג 21.8 מ״ג
אשלגן 1384.7 מ״ג 5538.8 מ״ג
אבץ 4.8 מ״ג 19.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody