
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
לפעמים אנחנו שוברים את הראש לגבי המרק שיפתח את הארוחה. מצד אחד אנחנו מחפשים מרק מהיר ולא כזה שמצריך יום לימודים ארוך, אבל מהצד השני בא לנו שיהיה מרשים, מפנק ומלא הבטחה, כי ישנן ארוחות שהמרק הוא בעצם הפתיח למה שאמור להגיע.
אז קחו לכם כמה דקות והכינו את מרק של כרשה ותפוחי אדמה. ניתן להכין אותו בגירסה החלבית עם חמאה ושמנת ואפשר להכין אותו גם עם שמן זית ושמנת צמחית ואז הוא הופך להיות פרווה ומתאים מאוד גם לארוחת שבת בשרית ואפילו לליל הסדר כי הוא כשר לפסח.
בקיצור… יצאנו מהקופסה ועכשיו בא לנו להכנס ישר לסיר. הרימו את המכסה, יאללה מתחילים!
מצרכים
למרק
-
25 גרם חמאהלגירסה הטבעונית או הפרווה ניתן להחליף ל-1/4 כוס שמן זית
-
3 גבעולי כרישותלפרוס לעיגולים בעובי חצי ס"מ ולהשתמש רק בחלק הלבן והעדין
-
5 שיני שוםקצוצות דקיקות
-
6 תפוחי אדמה בינונייםדוד משהקלופים וחתוכים לקוביות לא גדולות
-
1 שורש פטרוזיליה גדולחתוך לטבעות של ס"מ. ניתן להחליף לשורש סלרי, אם רוצים
-
1 ליטר ציר ירקותאם אין, אפשר להחליף במים
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס שמנת לבישול 10%ניתן להחליף בשמנת צמחית
להגשה
-
1 גבעול כרשהלקצוץ ולהקפיץ במעט חמאה במחבת. לא חובה, אבל משדרג את הנראות של המרק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים חמאה או שמן זית, כרישה ושום ומאדים כעשר דקות. בוחשים מדי פעם וממשיכים לבשל עד שהכרישה והשום מתרככים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, שורש הפטרוזיליה ומים, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים בערך 30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים בנעיצת מזלג או סכין).
- טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר. מוסיפים את השמנת, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול לפי טעמכם.
- זורים מעל כל קערית מעט פלפל גרוס, מקשטים במעט כרישה מוקפצת בחמאה ומגישים.
היה לכם טעים? אל תשכחו לחזור ולספר לנו איך יצא… אנחנו מחכים!
הערות
- ניתן לקשט עם מעט תפוצ'יפס קראנצ'י מעל.
- ניתן לקשט גם בעירית או בגבינה מגוררת.
- נפלא להגיש עם קרקרים בטעם שום או טוסט מפנק (אם לא מדובר בפסח).
ערכים תזונתיים
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל גרמני
- אוכל צרפתי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בשרית
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת גורמה
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יום האהבה
- מנות ראשונות
- מרקים
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים לארוחה מפסקת
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים עד 5 מצרכים
- סוכות
- פסח
- צמחוני
תגובות (10)
מה עושים ומתי עם השמנת לבישול…?
תודה על ההערה. המתכון תוקן. יש להוסיף את השמנת לבישול אחרי שטוחנים את המרק, לערבב בירקות הטחונים, לטעום ולתקן תיבול לפי טעמכם. בהצלחה!
איזה מרק מושלםםםםםםםם
מרק משוגע!!! הכנתי לסדר לבת הצמחונית… כולנו חיסלנו לה