window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(‘js’, new Date()); gtag(‘config’, ‘AW-857529266’); gtag(‘event’, ‘conversion’, { ‘send_to’: ‘AW-857529266/b-74CIac_MgBELK385gD’, ‘value’: 1.0, ‘currency’: ‘ILS’, ‘aw_remarketing_only’: true });

אפקט הוואו! מרק כרשה ותפוחי אדמה מרשים, מפנק ומהיר

רוצים לחזות בנס גלוי? תוך כמה דקות יש לכם מרק של כרשה ותפוחי אדמה. אפשר להכין אותו בגירסה החלבית המפנקת או בגירסה הטבעונית הטעימה לא פחות. ספרו איך יצא!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

לפעמים אנחנו שוברים את הראש לגבי המרק שיפתח את הארוחה. מצד אחד אנחנו מחפשים מרק מהיר ולא כזה שמצריך יום לימודים ארוך, אבל מהצד השני בא לנו שיהיה מרשים, מפנק ומלא הבטחה, כי ישנן ארוחות שהמרק הוא בעצם הפתיח למה שאמור להגיע.

אז קחו לכם כמה דקות והכינו את מרק של כרשה ותפוחי אדמה. ניתן להכין אותו בגירסה החלבית עם חמאה ושמנת ואפשר להכין אותו גם עם שמן זית ושמנת צמחית ואז הוא הופך להיות פרווה ומתאים מאוד גם לארוחת שבת בשרית ואפילו לליל הסדר כי הוא כשר לפסח.

בקיצור… יצאנו מהקופסה ועכשיו בא לנו להכנס ישר לסיר. הרימו את המכסה, יאללה מתחילים!

מצרכים

למרק

להגשה

  • 1 גבעול כרשה
    לקצוץ ולהקפיץ במעט חמאה במחבת. לא חובה, אבל משדרג את הנראות של המרק
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  1. מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים חמאה או שמן זית, כרישה ושום ומאדים כעשר דקות. בוחשים מדי פעם וממשיכים לבשל עד שהכרישה והשום מתרככים.
  2. מוסיפים את תפוחי האדמה, שורש הפטרוזיליה ומים, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים בערך 30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים בנעיצת מזלג או סכין).
  3. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר. טועמים ומתקנים את התיבול לפי טעמכם.
  4. זורים מעל כל קערית מעט פלפל גרוס, מקשטים במעט כרישה מוקפצת בחמאה ומגישים.

היה לכם טעים? אל תשכחו לחזור ולספר לנו איך יצא… אנחנו מחכים!

 

הערות

  • ניתן לקשט עם מעט תפוצ'יפס קראנצ'י מעל.
  • ניתן לקשט גם בעירית או בגבינה מגוררת.
  • נפלא להגיש עם קרקרים בטעם שום או טוסט מפנק (אם לא מדובר בפסח).
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 159.9 קק״ל 959.4 קק״ל
פחמימות 19.3 גרם 116.1 גרם
שומן 5.1 גרם 30.9 גרם
נתרן 417.7 מ״ג 2506.2 מ״ג
חלבון 10.7 גרם 64.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 15.1 גרם
שומן רווי 2.1 גרם 12.8 גרם
כולסטרול 9.0 מ״ג 53.8 מ״ג
סידן 90.2 מ״ג 541.4 מ״ג
ברזל 2.9 מ״ג 17.4 מ״ג
אשלגן 264.4 מ״ג 1586.4 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (6)

    Avatar
    אביטל לוי

    ואיייי אליפות!!!! חבל לא הכנתי כפול😋

      Avatar
      Foody Foody

      היי, האם האייקון של פינטרסט לא מגיב? ניסית דרך מחשב או דרך הסלולר (ואם כן האם זהו מכשיר אייפון או אנדרואיד?). תודה (:

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה עידן!

      אנחנו משתדלים להביא לכם את המתכונים הכי הכי שווים!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody