ארוחה בסיר אחד – עוף בתנור עם פתיתים ברוטב פומודורו

המשפחה רעבה ולכם לא מתחשק לעבוד קשה מדי? סידרנו לכם ארוחה בסיר אחד - עוף בתנור עם פתיתים ברוטב אדום שכולם אוהבים עם מקסימום טעם ומינימום כלים מלוכלכים
המשפחה רעבה ולכם לא מתחשק לעבוד קשה מדי? סידרנו לכם ארוחה בסיר אחד - עוף בתנור עם פתיתים ברוטב אדום שכולם אוהבים עם מקסימום טעם ומינימום כלים מלוכלכים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    263
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 262.7 קק״ל 1313.6 קק״ל
    פחמימות 26.2 גרם 131.2 גרם
    סוכר 3.5 גרם 17.5 גרם
    שומן 16.0 גרם 80.2 גרם
    נתרן 825.5 מ״ג 4127.5 מ״ג
    חלבון 4.2 גרם 21.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.1 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 5.6 מ״ג 28.2 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    אשלגן 36.1 מ״ג 180.7 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    263
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 262.7 קק״ל 1313.6 קק״ל
    פחמימות 26.2 גרם 131.2 גרם
    סוכר 3.5 גרם 17.5 גרם
    שומן 16.0 גרם 80.2 גרם
    נתרן 825.5 מ״ג 4127.5 מ״ג
    חלבון 4.2 גרם 21.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.1 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 5.6 מ״ג 28.2 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    אשלגן 36.1 מ״ג 180.7 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. קולפים וקוצצים דק את הבצל. פורסים דק את שיני השום.
  2. בסיר שמתאים גם לאפייה בתנור מחממים שמן זית.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את הפתיתים והמלח ומטגנים כשתי דקות, עד שהפתיתים משחימים מעט.
  5. מוסיפים רוטב פומודורו ומים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומסירים מהאש. ממתינים 5 דקות ולא פותחים את הסיר.

    עוף בתנור ופתיתים ברוטב פומודורו קנור (צילום: שניר גואטה)
    מוסיפים את הרוטב לפתיתים (צילום: אפיק גבאי)

  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מתבלים את העוף בשמן זית, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
  8. מניחים את חתיכות העוף על הפתיתים המוכנים בסיר. מכסים במכסה ואופים בתנור החם 45 דקות.

    עוף בתנור ופתיתים ברוטב פומודורו קנור (צילום: שניר גואטה)
    מוסיפים את העוף לפתיתים ולרוטב (צילום: אפיק גבאי)

  9. מסירים את המכסה בזהירות, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים עוד 10 דקות או עד שהעוף משחים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ארוחה בסיר אחד – עוף בתנור עם פתיתים ברוטב פומודורו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    רחל פישמן

    הכנתי יצא מעולה ,טעים מאוד וגם אסטטי להגשה

    Avatar
    שרי

    אפשר להחליף את הפתיתים באורז או כוסמת ?

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט. ספרי לנו איך יצא.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות