ארוחה בסיר אחד – עוף בתנור עם פתיתים ברוטב פומודורו

המשפחה רעבה ולכם לא מתחשק לעבוד קשה מדי? סידרנו לכם ארוחה בסיר אחד - עוף בתנור עם פתיתים ברוטב אדום שכולם אוהבים עם מקסימום טעם ומינימום כלים מלוכלכים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. קולפים וקוצצים דק את הבצל. פורסים דק את שיני השום.
  2. בסיר שמתאים גם לאפייה בתנור מחממים שמן זית.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את הפתיתים והמלח ומטגנים כשתי דקות, עד שהפתיתים משחימים מעט.
  5. מוסיפים רוטב פומודורו ומים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומסירים מהאש. ממתינים 5 דקות ולא פותחים את הסיר.

    עוף בתנור ופתיתים ברוטב פומודורו קנור (צילום: שניר גואטה)
    מוסיפים את הרוטב לפתיתים (צילום: אפיק גבאי)

  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מתבלים את העוף בשמן זית, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
  8. מניחים את חתיכות העוף על הפתיתים המוכנים בסיר. מכסים במכסה ואופים בתנור החם 45 דקות.

    עוף בתנור ופתיתים ברוטב פומודורו קנור (צילום: שניר גואטה)
    מוסיפים את העוף לפתיתים ולרוטב (צילום: אפיק גבאי)

  9. מסירים את המכסה בזהירות, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים עוד 10 דקות או עד שהעוף משחים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 309.1 קק״ל 1545.5 קק״ל
פחמימות 25.5 גרם 127.6 גרם
שומן 21.6 גרם 108.1 גרם
נתרן 646.8 מ״ג 3234.0 מ״ג
חלבון 4.2 גרם 20.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.1 גרם
שומן רווי 2.8 גרם 13.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 18.5 מ״ג 92.6 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 1.8 מ״ג
אשלגן 274.1 מ״ג 1370.4 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (4)

    Avatar
    דיקלה פוקס

    הכנתי היום עם אורז, יצא ממש טעים!!

    Avatar
    דיקלה פוקס

    טעיםםם הכנתי לצהריים ויצא מעולה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody