ארוחה ברבע שעה! קציצות טונה ברוטב עגבניות של יונית צוקרמן

ארוחת צהריים או ערב בצ'יק! יונית צוקרמן מכינה קציצות טונה שמתבשלות ברוטב עגבניות עשיר ופיקנטי. מנה מאוזנת וטעימה שאפשר להגיש עם תוספות שאוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    24

מצרכים

קציצות

רוטב

ציפוי

קציצות טונה. צילום: יונית צוקרמן
קציצות טונה. צילום: יונית צוקרמן

אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: שמים כל מרכבי הקציצות בקערה ומערבבים. אני ממליצה - לשים את כל הירקות קודם במעבד מזון ולסנן היטב את הנוזלים, להעביר לקערה עם הטונה ולערבב.
  2. מתבלים את תערובת הקציצות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצרים קציצות. אמורות לצאת בערך 20-22 קציצות.
  4. מחממים מחבת גדולה עם שמן לטיגון, טובלים כל קציצה בקמח ואח”כ בביצה ומעבירים למחבת לטיגון והזהבה מכל צד, מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מכינים את הרוטב: בסיר גדול, רחב ושטוח שמים מעט שמן ומטגנים את השום והפלפלים 2-3 דקות.
  6. מוסיפים את בקבוק רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה.
  7. מתבלים, מערבבים היטב ומוסיפים מים רותחים. מערבבים שוב היטב ומבשלים את הרוטב 5-7 דקות.
  8. מוסיפים את הקציצות לרוטב, מזיזים מעט את הסיר בתנועות מעגליות כדי שהרוטב יכסה את כל הקציצות ומבשלים עוד 10 דקות, גג רבע שעה.

    קציצות טונה ברוטב עגבניות. צילום: יונית צוקרמן
    קציצות טונה ברוטב עגבניות. צילום: יונית צוקרמן

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 71.0 קק״ל 1420.0 קק״ל
פחמימות 12.3 גרם 245.1 גרם
סוכר 1.8 גרם 35.1 גרם
שומן 1.1 גרם 21.1 גרם
נתרן 429.7 מ״ג 8593.3 מ״ג
חלבון 2.6 גרם 52.4 גרם
סיבים תזונתיים 1.3 גרם 26.5 גרם
שומן רווי 0.2 גרם 4.9 גרם
כולסטרול 25.3 מ״ג 506.4 מ״ג
סידן 22.9 מ״ג 457.4 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 15.1 מ״ג
אשלגן 175.0 מ״ג 3499.4 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 4.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    יוסף לייטער

    בחרתי במתכון בגלל שכתוב רבע שעה ובגלל שחשבתי שזה קציצות מבושלות ולא מטוגנות. בסוף גם מטוגן גם מבושל, וגם רק לחתוך את הירקות לקח לי רבע שעה. ולהכין את הכל לקח יותר משעה.

    Avatar
    אלי

    לפי הכמויות של הקציצות טונה,יצא קציצות לחם עם תפואדמה וקצת טובה

      Avatar
      דנה

      אמאאא כמה טעיםםםם!!!!!!

הצג עוד