ארוחה ברבע שעה! קציצות טונה ברוטב עגבניות של יונית צוקרמן

ארוחת צהריים או ערב בצ'יק! יונית צוקרמן מכינה קציצות טונה שמתבשלות ברוטב עגבניות עשיר ופיקנטי. מנה מאוזנת וטעימה שאפשר להגיש עם תוספות שאוהבים
ארוחת צהריים או ערב בצ'יק! יונית צוקרמן מכינה קציצות טונה שמתבשלות ברוטב עגבניות עשיר ופיקנטי. מנה מאוזנת וטעימה שאפשר להגיש עם תוספות שאוהבים
  • יונית צוקרמן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 4]
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    73
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 72.5 קק״ל 1450.8 קק״ל
    פחמימות 12.3 גרם 245.3 גרם
    סוכר 1.8 גרם 35.4 גרם
    שומן 1.2 גרם 23.3 גרם
    נתרן 432.4 מ״ג 8648.9 מ״ג
    חלבון 2.8 גרם 55.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 26.5 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 5.5 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 23.4 מ״ג 467.4 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 15.3 מ״ג
    אשלגן 176.2 מ״ג 3524.6 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    73
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 72.5 קק״ל 1450.8 קק״ל
    פחמימות 12.3 גרם 245.3 גרם
    סוכר 1.8 גרם 35.4 גרם
    שומן 1.2 גרם 23.3 גרם
    נתרן 432.4 מ״ג 8648.9 מ״ג
    חלבון 2.8 גרם 55.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 26.5 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 5.5 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 23.4 מ״ג 467.4 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 15.3 מ״ג
    אשלגן 176.2 מ״ג 3524.6 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור

15 דקות הכנה ויש לכם קציצות טונה. כן, כן, שמעתם נכון. מכירים את זה שאתם עומדים במטבח ואין לכם מושג מה לבשל? אז בפעם הבאה שתמצאו את עצמכם במצב הזה, תזכרו במתכון הזה. קציצות דגים המתאימות לילדים, למבוגרים, למי שלא אוכל בשר ולמי שמתחשק לו אוכל מבושל במינימום מאמץ. אפשר לאכול אותן בפיתה, עם תוספת בצד, כמו אורז, פירה, תפוחי אדמה, פתיתים ואפילו סלט. אתם יכולים לשחק עם מידת החריפות לפי הטעם ואם אתם ממש לא אוהבים פיקנטי – כמובן אפשר לוותר על הצ’ילי. לא מומלץ להחזיק אותן יותר מיומיים-שלושה  במקרר (אבל סביר להניח שתחסלו אותן לאחר יום). הקציצות גם לא מיועדות להקפאה. מדובר במתכון בסיסי, שכל אחד יכול להכין, הוא יחסית זול בקלוריות, ניתן גם להגיש אותו עם חלה קלה או ללא לחם בכלל, כי עדיין תיהנו מכל ביס. למרות שצריך גם לטגן וגם לבשל, אל תיבהלו, מדובר במתכון מהיר ופשוט מאוד להכנה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב

ציפוי


קציצות טונה. צילום: יונית צוקרמן
קציצות טונה. צילום: יונית צוקרמן

אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: שמים כל מרכבי הקציצות בקערה ומערבבים. אני ממליצה - לשים את כל הירקות קודם במעבד מזון ולסנן היטב את הנוזלים, להעביר לקערה עם הטונה ולערבב.
  2. מתבלים את תערובת הקציצות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצרים קציצות. אמורות לצאת בערך 20-22 קציצות.
  4. מחממים מחבת גדולה עם שמן לטיגון, טובלים כל קציצה בקמח ואח”כ בביצה ומעבירים למחבת לטיגון והזהבה מכל צד, מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מכינים את הרוטב: בסיר גדול, רחב ושטוח שמים מעט שמן ומטגנים את השום והפלפלים 2-3 דקות.
  6. מוסיפים את בקבוק רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה.
  7. מתבלים, מערבבים היטב ומוסיפים מים רותחים. מערבבים שוב היטב ומבשלים את הרוטב 5-7 דקות.
  8. מוסיפים את הקציצות לרוטב, מזיזים מעט את הסיר בתנועות מעגליות כדי שהרוטב יכסה את כל הקציצות ומבשלים עוד 10 דקות, גג רבע שעה.

    קציצות טונה ברוטב עגבניות. צילום: יונית צוקרמן
    קציצות טונה ברוטב עגבניות. צילום: יונית צוקרמן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ארוחה ברבע שעה! קציצות טונה ברוטב עגבניות של יונית צוקרמן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    יוסף לייטער

    בחרתי במתכון בגלל שכתוב רבע שעה ובגלל שחשבתי שזה קציצות מבושלות ולא מטוגנות. בסוף גם מטוגן גם מבושל, וגם רק לחתוך את הירקות לקח לי רבע שעה. ולהכין את הכל לקח יותר משעה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות