ארוחה בתבנית אחת – סלמון וירקות בתנור

הילה סער מכינה סלמון בתנור עם תפוחי אדמה, בטטה וברוקולי - ארוחה טעימה במינימום זמן ומאמץ. כל הטוב הזה בתבנית אחת ורוטב סודי אחד שישדרג לכם את המנה פלאים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

ה”אני מאמין” שלי הוא שאוכל בריא יכול וצריך להיות פרקטי, מהיר וטעים. זה מה שאני מלמדת בסדנאות ובקורסים שלי, וזה מה שאני מיישמת בבית שלי.

כי בואו, למי יש זמן לעמוד כל היום במטבח?

אפילו אני מנסה לצמצם למינימום את הזמן שאני מבלה במטבח. ובכל פעם שאני מתקתקת ארוחה מהירה ומוצלחת, אני מרוצה מעצמי במיוחד.

ארוחה בתבנית אחת היא דוגמה ומופת לאוכל מהיר וטעים. שמים את כל המרכיבים בתבנית, מתבלים באהבה ושולחים לתנור. מושלם, לא?

הפעם הכנתי תבנית צבעונית ומשמחת של סלמון בתנור עם התיבול הסודי שלי, שתמיד מבקשים ממני את המתכון שלו, ביחד עם תפוחוני אדמה אדומים, בטטה וברוקולי טרי.

הסלמון בתפקיד החלבון, תפוחי האדמה בתפקיד הפחמימה, הבטטה והברוקולי בגזרת הוויטמינים והמינרלים. ארוחה מלאה check!

חשוב להשתמש בחומרי גלם טריים ואיכותיים, כי האפייה היא מינימלית, ונותנת הרבה מקום וכבוד לטעמים הטבעיים.

שימו לב לאופציות לגיוון בסוף המתכון, ותוכלו להכין את הארוחה בתבנית בסגנון שונה בכל פעם.

מצרכים

סלמון וירקות

הרוטב הסודי

אופן הכנה

  1. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים תנור לחום של 200 מעלות. שוטפים את תפוחי האדמה (לא מקלפים) וחוצים אותם לשניים. במידה והם גדולים יחסית, חותכים לרבעים.

    חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. צילום: הילה סער
    חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. צילום: הילה סער

  2. מזלפים על תפוחי האדמה כף שמן זית, מפזרים אותם על התבנית ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
  3. בינתיים מכינים את הרוטב הסודי: מערבבים בקערה קטנה את כל מצרכי הרוטב עד לאיחוד. מברישים היטב את הסלמון ברוטב מכל הכיוונים, אפשר להיעזר בידיים.

    מברישים את הסלמון היטב. צילום: הילה סער
    מברישים את הסלמון היטב. צילום: הילה סער

  4. מפרקים את ראשי הברוקולי לפרחים בינוניים ומזלפים עליהם את שאריות הרוטב הסודי. במידה ולא נשאר רוטב - מזלפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים לכיסוי מלא.
  5. חותכים את הבטטות לפרוסות עבות, אני השתמשתי בבטטות צרות. במידה והבטטות שלכם עבות יותר, כדאי לחצות את הפרוסות לרוחב. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
  6. מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור, מעבירים את הסלמון, הברוקולי והבטטות לתבנית תפוחי האדמה ומחזירים לתנור החם ל-15 דקות נוספות.

    ארוחה בתבנית אחת. הילה סער
    ארוחה בתבנית אחת. הילה סער

  7. מוודאים שמזלג ננעץ בקלות בתפוחי האדמה, ושהסלמון אפוי לחלוטין, גם מבפנים ומגישים מיד.

    מוציאים, מצלחתים ומגישים מיד. צילום: הילה סער
    מוציאים, מצלחתים ומגישים מיד. צילום: הילה סער

הערות

  • לגיוון ורוטב דומיננטי יותר לסלמון משתמשים ביין אדום במקום יין לבן, מחליפים את הפטרוזיליה בכוסברה, ואת המייפל בסילאן, ומוסיפים כף רוטב סויה.
  • אפשר לגוון עם כל סוג דג אחר. שימו לב שהסלמון הוא שומני יותר ופחות נוטה להתייבש. במידה ואתם משתמשים בדג אחר, הימנעו מאפיית יתר.
  • אפשר לגוון עם סוגי הירקות ולהשתמש בכרובית, אספרגוס, כרוב ניצנים, עגבניות שרי או כל ירק אחר שאתם אוהבים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 349.1 קק״ל 1396.4 קק״ל
פחמימות 48.8 גרם 195.3 גרם
שומן 10.8 גרם 43.3 גרם
נתרן 817.3 מ״ג 3269.2 מ״ג
חלבון 8.5 גרם 34.1 גרם
סיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.6 גרם
שומן רווי 1.5 גרם 5.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 33.2 מ״ג 132.7 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
אשלגן 742.7 מ״ג 2970.8 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    עדי

    הרוטב ממש מצויין!!!! תודה רבה על המתכון

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף לשמוע! תודה רבה (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody