פילה סלמון בתנור וירקות – ארוחה בתבנית אחת

הילה סער מכינה פילה סלמון בתנור עם תפוחי אדמה, בטטה וברוקולי - ארוחה טעימה במינימום זמן ומאמץ. כל הטוב הזה בתבנית אחת ורוטב סודי אחד שישדרג לכם את המנה פלאים
הילה סער מכינה פילה סלמון בתנור עם תפוחי אדמה, בטטה וברוקולי - ארוחה טעימה במינימום זמן ומאמץ. כל הטוב הזה בתבנית אחת ורוטב סודי אחד שישדרג לכם את המנה פלאים
  • הילה סער
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    323
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 323.4 קק״ל 1293.6 קק״ל
    פחמימות 49.0 גרם 196.1 גרם
    שומן 7.8 גרם 31.3 גרם
    נתרן 816.8 מ״ג 3267.3 מ״ג
    חלבון 8.5 גרם 34.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.3 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 28.3 מ״ג 113.0 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״ג
    אשלגן 728.7 מ״ג 2914.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    323
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 323.4 קק״ל 1293.6 קק״ל
    פחמימות 49.0 גרם 196.1 גרם
    שומן 7.8 גרם 31.3 גרם
    נתרן 816.8 מ״ג 3267.3 מ״ג
    חלבון 8.5 גרם 34.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.3 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 28.3 מ״ג 113.0 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״ג
    אשלגן 728.7 מ״ג 2914.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור

ה”אני מאמין” שלי הוא שאוכל בריא יכול וצריך להיות פרקטי, מהיר וטעים. זה מה שאני מלמדת בסדנאות ובקורסים שלי, וזה מה שאני מיישמת בבית שלי. כי בואו, למי יש זמן לעמוד כל היום במטבח? אפילו אני, שעוסקת בבישול בריא לפרנסתי ורואה בו דרך חיים, מנסה לצמצם למינימום את הזמן שאני מבלה במטבח. ובכל פעם שאני מתקתקת ארוחה מהירה ומוצלחת, אני מרוצה מעצמי במיוחד.

בתור מי שידועה כמתקתקת, אני חובבת גדולה של ארוחות בתבנית אחת. בעיניי, ארוחה בתבנית אחת היא דוגמה ומופת לאוכל מהיר וטעים. שמים את כל המרכיבים בתבנית, מתבלים באהבה ושולחים לתנור. מושלם, לא?

הפעם הכנתי מתכון לסלמון בתנור בתבנית צבעונית ומשמחת עם התיבול הסודי שלי, שתמיד מבקשים ממני את המתכון שלו, ביחד עם תפוחוני אדמה אדומים, בטטה וברוקולי טרי. למה דווקא סלמון בתנור? נתחיל מהבריאות: הסלמון בתפקיד החלבון, תפוחי האדמה בתפקיד הפחמימה, הבטטה והברוקולי בגזרת הוויטמינים והמינרלים. ארוחה מלאה check – !נמשיך בטעם: העסיסיות של פילה סלמון בתנור היא משהו שקשה להתחרות איתו, וכשמדובר על סלמון אפוי בחרדל – זה פשוט הטעם המושלם.

אז איך מכינים סלמון בתנור? פשוט עוקבים אחרי המתכון. הוא פשוט, מדויק וקל. חשוב להשתמש בחומרי גלם טריים ואיכותיים, כי האפייה היא מינימלית, ונותנת הרבה מקום וכבוד לטעמים הטבעיים. שימו לב לאופציות לגיוון בסוף המתכון, ותוכלו להכין את הארוחה בתבנית בסגנון שונה בכל פעם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלמון וירקות

הרוטב הסודי


אופן הכנה

  1. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים תנור לחום של 200 מעלות. שוטפים את תפוחי האדמה (לא מקלפים) וחוצים אותם לשניים. במידה והם גדולים יחסית, חותכים לרבעים.

    חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. צילום: הילה סער
    חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. צילום: הילה סער

  2. מזלפים על תפוחי האדמה כף שמן זית, מפזרים אותם על התבנית ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
  3. בינתיים מכינים את הרוטב הסודי: מערבבים בקערה קטנה את כל מצרכי הרוטב עד לאיחוד. מברישים היטב את הסלמון ברוטב מכל הכיוונים, אפשר להיעזר בידיים.

    פילה סלמון בתנור וירקות
    מברישים את הסלמון היטב. צילום: הילה סער

  4. מפרקים את ראשי הברוקולי לפרחים בינוניים ומזלפים עליהם את שאריות הרוטב הסודי. במידה ולא נשאר רוטב - מזלפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים לכיסוי מלא.
  5. חותכים את הבטטות לפרוסות עבות, אני השתמשתי בבטטות צרות. במידה והבטטות שלכם עבות יותר, כדאי לחצות את הפרוסות לרוחב. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
  6. מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור, מעבירים את הסלמון, הברוקולי והבטטות לתבנית תפוחי האדמה ומחזירים לתנור החם ל-15 דקות נוספות.

    פילה סלמון בתנור וירקות
    ארוחה בתבנית אחת. הילה סער

  7. מוודאים שמזלג ננעץ בקלות בתפוחי האדמה, ושהסלמון אפוי לחלוטין, גם מבפנים ומגישים מיד.

    פילה סלמון בתנור וירקות
    פילה סלמון בתנור וירקות - מוציאים, מצלחתים ומגישים מיד. צילום: הילה סער

הערות

  • לגיוון ורוטב דומיננטי יותר לסלמון משתמשים ביין אדום במקום יין לבן, מחליפים את הפטרוזיליה בכוסברה, ואת המייפל בסילאן, ומוסיפים כף רוטב סויה.
  • אפשר לגוון עם כל סוג דג אחר. שימו לב שהסלמון הוא שומני יותר ופחות נוטה להתייבש. במידה ואתם משתמשים בדג אחר, הימנעו מאפיית יתר.
  • אפשר לגוון עם סוגי הירקות ולהשתמש בכרובית, אספרגוס, כרוב ניצנים, עגבניות שרי או כל ירק אחר שאתם אוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פילה סלמון בתנור וירקות – ארוחה בתבנית אחת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    בני כהן

    …..איזה בטטה בעובי שרואים בצלחת מבשיל ומשחים ב 15 דקות…את סתומה או מה….על עובי חצי משלך לקח 45 דקות..ועוד במיוחד שלא כתבת לאייד לפני הריי בטטה הרבה יותר קשה מתפוח אדמה הלא ידעת. יפח..תתקני את עצמך ותדייקי…חוץ מזה היה טעים…

      Avatar
      מערכת Foody

      היי בני, אם יש לך הערה מסוימת לגבי המתכון, אפשר לרשום אותה בצורה יפה ובשיח מכבד. נתייחס לגוף ההערה: זמן האפייה מתקצר/מתארך בהתאם לעובי הבטטה. אם תחתוך את הבטטה לפרוסות דקות יחסית, אז 15 דקות אפייה זה זמן מספיק. ובכל אופן, נשמע שהכנת והיה לך טעים, אז שמחים שאהבת!

    Avatar
    חוי נקי

    המתכון מעולה,רוטב ממש משובח ומעניין, והכי כייף שזו ארוחה מיוחדת ועם זאת קלה להכנה. תודה רבה:)

    Avatar
    עדי

    הרוטב ממש מצויין!!!! תודה רבה על המתכון

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף לשמוע! תודה רבה (:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות