פילה סלמון בתנור וירקות – ארוחה בתבנית אחת
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 323.4 קק״ל 1293.6 קק״לפחמימות 49.0 גרם 196.1 גרםשומן 7.8 גרם 31.3 גרםנתרן 816.8 מ״ג 3267.3 מ״גחלבון 8.5 גרם 34.2 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.3 מ״ג 113.0 מ״גברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 728.7 מ״ג 2914.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות323
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 323.4 קק״ל 1293.6 קק״לפחמימות 49.0 גרם 196.1 גרםשומן 7.8 גרם 31.3 גרםנתרן 816.8 מ״ג 3267.3 מ״גחלבון 8.5 גרם 34.2 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.3 מ״ג 113.0 מ״גברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 728.7 מ״ג 2914.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 3.0 מ״גסגור
ה”אני מאמין” שלי הוא שאוכל בריא יכול וצריך להיות פרקטי, מהיר וטעים. זה מה שאני מלמדת בסדנאות ובקורסים שלי, וזה מה שאני מיישמת בבית שלי. כי בואו, למי יש זמן לעמוד כל היום במטבח? אפילו אני, שעוסקת בבישול בריא לפרנסתי ורואה בו דרך חיים, מנסה לצמצם למינימום את הזמן שאני מבלה במטבח. ובכל פעם שאני מתקתקת ארוחה מהירה ומוצלחת, אני מרוצה מעצמי במיוחד.
בתור מי שידועה כמתקתקת, אני חובבת גדולה של ארוחות בתבנית אחת. בעיניי, ארוחה בתבנית אחת היא דוגמה ומופת לאוכל מהיר וטעים. שמים את כל המרכיבים בתבנית, מתבלים באהבה ושולחים לתנור. מושלם, לא?
הפעם הכנתי מתכון לסלמון בתנור בתבנית צבעונית ומשמחת עם התיבול הסודי שלי, שתמיד מבקשים ממני את המתכון שלו, ביחד עם תפוחוני אדמה אדומים, בטטה וברוקולי טרי. למה דווקא סלמון בתנור? נתחיל מהבריאות: הסלמון בתפקיד החלבון, תפוחי האדמה בתפקיד הפחמימה, הבטטה והברוקולי בגזרת הוויטמינים והמינרלים. ארוחה מלאה check – !נמשיך בטעם: העסיסיות של פילה סלמון בתנור היא משהו שקשה להתחרות איתו, וכשמדובר על סלמון אפוי בחרדל – זה פשוט הטעם המושלם.
אז איך מכינים סלמון בתנור? פשוט עוקבים אחרי המתכון. הוא פשוט, מדויק וקל. חשוב להשתמש בחומרי גלם טריים ואיכותיים, כי האפייה היא מינימלית, ונותנת הרבה מקום וכבוד לטעמים הטבעיים. שימו לב לאופציות לגיוון בסוף המתכון, ותוכלו להכין את הארוחה בתבנית בסגנון שונה בכל פעם.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 323 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלמון וירקות
-
4 פילה סטייק סלמון
-
2 בטטות קטנות
-
2 ראשי ברוקוליטריים
-
800 גרם תפוחי אדמה קטנים
-
2 כפות שמן זיתלתיבול הירקות
הרוטב הסודי
-
1 כף שמן זית
-
1 כף יין לבן יבש
-
1 שן שוםכתושה
-
2 כפיות סירופ מייפלטבעי
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
1 כף פטרוזיליהקצוצה דק
-
1 קורט מלח דקאו לפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
אופן הכנה
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים תנור לחום של 200 מעלות. שוטפים את תפוחי האדמה (לא מקלפים) וחוצים אותם לשניים. במידה והם גדולים יחסית, חותכים לרבעים.
- מזלפים על תפוחי האדמה כף שמן זית, מפזרים אותם על התבנית ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב הסודי: מערבבים בקערה קטנה את כל מצרכי הרוטב עד לאיחוד. מברישים היטב את הסלמון ברוטב מכל הכיוונים, אפשר להיעזר בידיים.
- מפרקים את ראשי הברוקולי לפרחים בינוניים ומזלפים עליהם את שאריות הרוטב הסודי. במידה ולא נשאר רוטב - מזלפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים לכיסוי מלא.
- חותכים את הבטטות לפרוסות עבות, אני השתמשתי בבטטות צרות. במידה והבטטות שלכם עבות יותר, כדאי לחצות את הפרוסות לרוחב. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
- מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור, מעבירים את הסלמון, הברוקולי והבטטות לתבנית תפוחי האדמה ומחזירים לתנור החם ל-15 דקות נוספות.
- מוודאים שמזלג ננעץ בקלות בתפוחי האדמה, ושהסלמון אפוי לחלוטין, גם מבפנים ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים תנור לחום של 200 מעלות. שוטפים את תפוחי האדמה (לא מקלפים) וחוצים אותם לשניים. במידה והם גדולים יחסית, חותכים לרבעים.
- מזלפים על תפוחי האדמה כף שמן זית, מפזרים אותם על התבנית ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב הסודי: מערבבים בקערה קטנה את כל מצרכי הרוטב עד לאיחוד. מברישים היטב את הסלמון ברוטב מכל הכיוונים, אפשר להיעזר בידיים.
- מפרקים את ראשי הברוקולי לפרחים בינוניים ומזלפים עליהם את שאריות הרוטב הסודי. במידה ולא נשאר רוטב - מזלפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים לכיסוי מלא.
- חותכים את הבטטות לפרוסות עבות, אני השתמשתי בבטטות צרות. במידה והבטטות שלכם עבות יותר, כדאי לחצות את הפרוסות לרוחב. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
- מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור, מעבירים את הסלמון, הברוקולי והבטטות לתבנית תפוחי האדמה ומחזירים לתנור החם ל-15 דקות נוספות.
- מוודאים שמזלג ננעץ בקלות בתפוחי האדמה, ושהסלמון אפוי לחלוטין, גם מבפנים ומגישים מיד.
הערות
- לגיוון ורוטב דומיננטי יותר לסלמון משתמשים ביין אדום במקום יין לבן, מחליפים את הפטרוזיליה בכוסברה, ואת המייפל בסילאן, ומוסיפים כף רוטב סויה.
- אפשר לגוון עם כל סוג דג אחר. שימו לב שהסלמון הוא שומני יותר ופחות נוטה להתייבש. במידה ואתם משתמשים בדג אחר, הימנעו מאפיית יתר.
- אפשר לגוון עם סוגי הירקות ולהשתמש בכרובית, אספרגוס, כרוב ניצנים, עגבניות שרי או כל ירק אחר שאתם אוהבים.
הערות
- לגיוון ורוטב דומיננטי יותר לסלמון משתמשים ביין אדום במקום יין לבן, מחליפים את הפטרוזיליה בכוסברה, ואת המייפל בסילאן, ומוסיפים כף רוטב סויה.
- אפשר לגוון עם כל סוג דג אחר. שימו לב שהסלמון הוא שומני יותר ופחות נוטה להתייבש. במידה ואתם משתמשים בדג אחר, הימנעו מאפיית יתר.
- אפשר לגוון עם סוגי הירקות ולהשתמש בכרובית, אספרגוס, כרוב ניצנים, עגבניות שרי או כל ירק אחר שאתם אוהבים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (14)
מה זמן האפייה ? רשום 10 דק והוספה 15 דק זה לא מסתדר
היי שרון, לאחר שמוסיפים את הסלמון מוסיפים 15 דקות בישול