
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים5
מצרכים
-
2 חצילים גדולים
-
2 שיני שוםקלופות
-
1/2 לימון בינוניסחוט למיץ טרי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כוס טחינה גולמית
אופן הכנה
- מניחים את החצילים על האש, אש גלויה וחזקה או על כיריים. אם אתם מכינים על הכיריים בבית ורוצים לחסוך לכלוך, אפשר לרפד את הכיריים בנייר אלומיניום ואם יש לכם גריל של “על האש” אפשר להכין עליו. מחכים בסבלנות עד שהחציל שרוף לחלוטין (מסובבים כל 7-8 דקות עד שכל החציל שרוף).
אם אתם בדיוק עושים על האש נצלו את הגריל וצלו חצילים - כשהחצילים שרופים, מסירים בעדינות מהאש ומעבירים לקרש חיתוך. מצננים מעט.
- חוצים את החצילים ומוציאים את תוכנם (ללא קליפה) בעזרת כף. מעבירים את תוכנם לקערת מעבד המזון (אפשר גם לקערה רגילה ולטחון בעזרת מוט ידני).
- מוסיפים לחצילים את השום, הלימון, המלח והטחינה וטוחנים למחית חלקה.
- טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מאחסנים במקרר בכלי סגור.
- להגשה: מקשטים בגרגרי רימון, שבבי צ’ילי ועוד קצת שמן זית (שלא יחסר…).
איך מכינים באבא גנוש? ככה!
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
181.8
קק״ל
727.1
קק״ל
פחמימות
15.2
גרם
60.7
גרם
שומן
12.7
גרם
50.7
גרם
נתרן
393.1
מ״ג
1572.5
מ״ג
חלבון
5.3
גרם
21.2
גרם
סיבים תזונתיים
9.6
גרם
38.6
גרם
שומן רווי
1.9
גרם
7.5
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
56.6
מ״ג
226.6
מ״ג
ברזל
2.2
מ״ג
8.6
מ״ג
אשלגן
586.4
מ״ג
2345.8
מ״ג
אבץ
1.2
מ״ג
4.7
מ״ג
תגובות (6)
מדהים מדהים מדהים! תודה על המתכון
איזה כיף! תודה רבה.
הסלט מושלם פעם שנייה שמכינה אותו
הבאבא גנוש מזכיר את המאכל שסבתא שלי הייתה מכינה
שאלה: אם אין אפשרות לצלות על אש, (כיריים חשמליים). האם אפשר לאפות בתנור?
אפשר לאפות את החצילים בתנור אבל הטעם של חציל אפוי שונה לחלוטין מטעמו של חציל שרוף על האש…. (: בהצלחה!