רקע סימנס

באבא גנוש – סלט חצילים על האש ב-5 מרכיבים בלבד

כל העולם מטורף על באבא גנוש! סלט חצילים טורקי עם טחינה בניחוח שום וגריל. תוך דקות מתקבל סלט חצילים קל להכנה שהופך לחגיגה! המלצה: הכינו כמות כפולה!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

מצרכים

אופן הכנה

  1. מניחים את החצילים על האש, אש גלויה וחזקה או על כיריים. אם אתם מכינים על הכיריים בבית ורוצים לחסוך לכלוך, אפשר לרפד את הכיריים בנייר אלומיניום ואם יש לכם גריל של “על האש” אפשר להכין עליו. מחכים בסבלנות עד שהחציל שרוף לחלוטין (מסובבים כל 7-8 דקות עד שכל החציל שרוף).

    חצילים על האש
    אם אתם בדיוק עושים על האש נצלו את הגריל וצלו חצילים

  2. כשהחצילים שרופים, מסירים בעדינות מהאש ומעבירים לקרש חיתוך. מצננים מעט. חצילים צלויים באבא גנוש
  3. חוצים את החצילים ומוציאים את תוכנם (ללא קליפה) בעזרת כף. מעבירים את תוכנם לקערת מעבד המזון (אפשר גם לקערה רגילה ולטחון בעזרת מוט ידני).
  4. מוסיפים לחצילים את השום, הלימון, המלח והטחינה וטוחנים למחית חלקה.
  5. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מאחסנים במקרר בכלי סגור.
  6. להגשה: מקשטים בגרגרי רימון, שבבי צ’ילי ועוד קצת שמן זית (שלא יחסר…).

    חצילים צלויים באבא גנוש
    איך מכינים באבא גנוש? ככה!

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 181.8 קק״ל 727.1 קק״ל
פחמימות 15.2 גרם 60.7 גרם
שומן 12.7 גרם 50.7 גרם
נתרן 393.1 מ״ג 1572.5 מ״ג
חלבון 5.3 גרם 21.2 גרם
סיבים תזונתיים 9.6 גרם 38.6 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 7.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 56.6 מ״ג 226.6 מ״ג
ברזל 2.2 מ״ג 8.6 מ״ג
אשלגן 586.4 מ״ג 2345.8 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    Beta Sh.

    מדהים מדהים מדהים! תודה על המתכון

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף! תודה רבה.

    Avatar
    אלית

    הסלט מושלם פעם שנייה שמכינה אותו

    Avatar
    עדי ציון-גרינפלד

    הבאבא גנוש מזכיר את המאכל שסבתא שלי הייתה מכינה

      Avatar
      גלי גיל

      שאלה: אם אין אפשרות לצלות על אש, (כיריים חשמליים). האם אפשר לאפות בתנור?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לאפות את החצילים בתנור אבל הטעם של חציל אפוי שונה לחלוטין מטעמו של חציל שרוף על האש…. (: בהצלחה!