
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
מצרכים
-
12 גבעולי בצל ירוק
-
2 זוקיני ירוק בינוניים
-
2 גזרים בינוניים
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 פלפל צהוב בינוני
-
4 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. חותכים את הזוקיני, הגזר והפלפלים למקלות בעובי 1 ס”מ.
- מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. חולטים את גבעולי הבצל הירוק 30-20 שניות עד שהם מתחילים להתרכך.
- מכינים 12 זרים קטנים כשבכל זר יש את כל הירקות מספר פעמים.
- קושרים בצל ירוק סביב כל זר ומניחים בתבנית. מברישים בשמן הזית ומתבלים במלח והפלפל.
- אופים 30-25 דקות, עד שהירקות רכים אך עדיין מוצקים.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
12
מנות
קלוריות
68.8
קק״ל
825.6
קק״ל
פחמימות
4.2
גרם
50.0
גרם
שומן
7.6
גרם
90.7
גרם
נתרן
249.6
מ״ג
2995.4
מ״ג
חלבון
1.9
גרם
22.6
גרם
סיבים תזונתיים
2.4
גרם
29.1
גרם
שומן רווי
0.6
גרם
7.7
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
37.5
מ״ג
449.8
מ״ג
ברזל
0.7
מ״ג
8.2
מ״ג
אשלגן
267.3
מ״ג
3208.0
מ״ג
אבץ
0.1
מ״ג
1.3
מ״ג
תגובות (0)