בורקס גבינות של תמרה אהרוני

תמרה אהרוני מלמדת להכין בורקס גבינות, פריך ושחום, מבצק עלים מוכן שאפשר לשדרג בתוספות שונות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

מצרכים

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. מגרדים את הקשקבל. טורפים בקערית ביצה אחת.
  4. מרדדים את הבצק לעלה דק. חותכים לריבועים בגודל בערך 10 ס”מ על 10 ס”מ.
  5. מערבבים את הגבינות עם הביצה, המלח והפלפל, ואם רוצים מוסיפים תוספות לפי הטעם.
  6. מניחים במרכז כל ריבוע הבצק 1 כפית גדושה של מהמילוי, מקפלים לשניים מפינה לפינה כדי שיצא משולש, ומהדקים היטב את הדפנות. מסדרים על גבי התבנית.
  7. מורחים את הבורקס בביצה, ומפזרים מעל את השומשום ואופים כ-25-30 דקות, או עד להשחמה.

הערות

  • תוספות אפשריות: פסטו, עגבניות מיובשות, תרד חלוט וקצוץ, חצילים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1180.4 קק״ל 1180.4 קק״ל
פחמימות 12.3 גרם 12.3 גרם
שומן 83.9 גרם 83.9 גרם
נתרן 1898.2 מ״ג 1898.2 מ״ג
חלבון 95.7 גרם 95.7 גרם
סיבים תזונתיים 2.4 גרם 2.4 גרם
שומן רווי 44.0 גרם 44.0 גרם
כולסטרול 790.2 מ״ג 790.2 מ״ג
סידן 2869.2 מ״ג 2869.2 מ״ג
ברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״ג
אשלגן 721.2 מ״ג 721.2 מ״ג
אבץ 13.1 מ״ג 13.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody