בורקס במלית גבינה וזיתים

בורקס במלית גבינה וזיתים, כי מי לא אוהב משולשי זהב פריכים וטעימים במילוי תערובת גבינות וזיתים. אנחנו מוכנים לקבל כזאת מנה לבוקר, צהריים וערב
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

בצק

ציפוי

אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: אפיק גבאי
מכינים את המרכיבים למנה. צילום: אפיק גבאי
  1. מכינים את הבורקסים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הגבינה הצפתית, הפטה, הגאודה, המוצרלה הביצה, הזיתים, המלח והפלפל.
    מערבבים בקערה את הגבינות. צילום: אפיק גבאי
    מערבבים בקערה את הגבינות. צילום: אפיק גבאי

    מוסיפים לתערובת גבינות את הביצה. צילום: אפיק גבאי
    מוסיפים לתערובת גבינות את הביצה. צילום: אפיק גבאי

  3. פורסים את בצק העלים על משטח העבודה ומחלקים לריבועים שווים בגודל של 10X10 ס”מ או שאפשר לחתוך לריבועים יותר קטנים לבורקסים קטנים).
  4. במרכז כל ריבוע בצק מניחים 2 כפות גדושות מהמלית, סוגרים את הבצק לצורת משולש ומעבירים לתבנית.
    במרכז כל ריבוע בצק מניחים 2 כפות גדושות מהמלית. צילום: אפיק גבאי
    במרכז כל ריבוע בצק מניחים 2 כפות גדושות מהמלית. צילום: אפיק גבאי
    סוגרים את הבצק לצורת משולש. צילום: אפיק בנאי
    סוגרים את הבצק לצורת משולש. צילום: אפיק בנאי

    בעזרת מזלג סוגרים את הקצוות של כל משולש. צילום: אפיק גבאי
    בעזרת מזלג סוגרים את הקצוות של כל משולש. צילום: אפיק גבאי

  5. מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את הביצה עם המים וצובעים את הבורקסים במברשת. מפזרים מעל שומשום.
    צובעים את הבורקסים במברשת. צילום: אפיק גבאי
    צובעים את הבורקסים במברשת. צילום: אפיק גבאי

    מפזרים מעל שומשום. צילום: אפיק גבאי
    מפזרים מעל שומשום. צילום: אפיק גבאי

  6. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות (עד הזהבה).

    בורקס במלית גבינה וזיתים. צילום: אפיק גבאי
    בורקס במלית גבינה וזיתים. צילום: אפיק גבאי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 64.5 קק״ל 773.7 קק״ל
פחמימות 0.9 גרם 10.2 גרם
שומן 5.5 גרם 66.5 גרם
נתרן 188.6 מ״ג 2263.0 מ״ג
חלבון 3.5 גרם 41.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 8.1 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 16.6 גרם
כולסטרול 44.6 מ״ג 534.7 מ״ג
סידן 31.4 מ״ג 377.2 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 11.8 מ״ג
אשלגן 42.9 מ״ג 514.3 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 7.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    שריתה

    אין על בורקסים הכי טעים וקל להכנה

      Avatar
      Foody Foody

      בהצלחה!

הצג עוד