ביצי ארפאג’ – ביצים רכות עם קצפת מלוחה וטוסטוני לחם

אודי ואושר מכינים ביצי ארפאג', דרך אלגנטית וטעימה להגיש ביצה רכה לארוחת בוקר עם קצפת מלוחה, טוסטוני לחם, מייפל ועירית
אודי ואושר מכינים ביצי ארפאג', דרך אלגנטית וטעימה להגיש ביצה רכה לארוחת בוקר עם קצפת מלוחה, טוסטוני לחם, מייפל ועירית
  • אודי ואושר
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    137
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 137.0 קק״ל 821.8 קק״ל
    פחמימות 6.5 גרם 39.2 גרם
    שומן 8.1 גרם 48.4 גרם
    נתרן 5039.1 מ״ג 30234.5 מ״ג
    חלבון 9.8 גרם 59.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.1 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 13.2 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1772.4 מ״ג
    סידן 48.2 מ״ג 289.0 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 116.4 מ״ג 698.2 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 5.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    137
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 137.0 קק״ל 821.8 קק״ל
    פחמימות 6.5 גרם 39.2 גרם
    שומן 8.1 גרם 48.4 גרם
    נתרן 5039.1 מ״ג 30234.5 מ״ג
    חלבון 9.8 גרם 59.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.1 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 13.2 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1772.4 מ״ג
    סידן 48.2 מ״ג 289.0 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 116.4 מ״ג 698.2 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 5.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ביצים

תוספות

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את קליפות הביצים: מחממים את התנור ל-120 מעלות.
  2. מנקים את הביצים מבחוץ בעזרת מטלית לחה, ובעזרת סכין יפנית מסירים את השליש העליון (היותר מחודד) של כל ביצה ונפטרים ממנו. מעבירים את תוכן הביצים לקערה.
  3. מעבירים את קליפות הביצים לקרטון הביצים הריק ואופים 20 דקות. מוציאים ומצננים.
  4. ממלאים סיר קטן במים עד 1/2 הגובה ומחממים עד שנוצרות בועות קטנטנות בתוך הסיר. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר.
  5. מפרידים את החלמון מהחלבון בכל הביצים. מחזירים את החלמון לתוך קליפת הביצה שאפינו בתנור (לא נצטרך את החלבונים) ומניחים בזהירות על פני המים בסיר. חוזרים על הפעולה עם חמש הביצים הנוספות. מבשלים ללא בעבוע במשך 30 דקות.
  6. קוצצים דק את העירית.
  7. חותכים כל פרוסת לחם ל-3-4 רצועות וקולים בטוסטר עד שנעשות פריכות ושחומות.
  8. מכינים את הקצפת המלוחה: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת עד שהיא מתייצבת, מוסיפים את החומץ, המלח ותערובת התבלינים, מקציפים עוד קצת, טועמים ומתקנים את התיבול. משאירים במקרר עד להרכבת המנה.
  9. מניחים את הביצים על צלחת עם ערימה של מלח גס (על מנת שיישארו יציבות), שמים בתוך קליפת הביצה כפית מהקצפת המלוחה ונגיעה של מייפל, מלח ים אטלנטי, עירית קצוצה וטוסטון לחם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ביצי ארפאג’ – ביצים רכות עם קצפת מלוחה וטוסטוני לחם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות