ביתי ומנחם: פאי רועים עם פירה כתום

הילה סער מכינה פאי רועים משגע ופשוט להכנה. שכבת בשר עם פטריות, גזר, קישואים ואפונה ומעליה פירה כתום מבטטה ותפוחי אדמה. מצוין לארוחת ערב או צהריים משפחתית!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

בשר טחון ופירה הם שילוב קלאסי שתמיד עובד, ושילדים אוהבים. זו גם ארוחה מהירה וקלה להכנה. בקיצור - כל מה שאני אוהבת.

אז ברור שהוספתי גם ירקות בשפע, וקיבלנו ארוחה מלאה ומזינה, שכולם מרוצים ממנה.

את הפירה אני משדרגת לפירה כתום עם בטטות, ואת הבשר אני משדרגת עם ירקות. הפעם הוספתי גזר, קישוא, פטריות ואפונה. אבל אתם יכולים להשתמש במה שיש לכם בבית, ולהוסיף גם סלרי קצוץ, ירוקים קצוצים כמו פטרוזיליה למשל, בטטה מגוררת, או כל ירק אחר שאתם אוהבים.

מכינים את הפירה במקביל לבשר, מעבירים בשכבות לתבנית, ומכניסים לתנור.

מוסיפים סלט טרי ומסודרים לצהריים. גם בפסח.

טיפ בריא:

בטטה תמיד עדיפה על תפוחי אדמה - היא עשירה בסיבים תזונתיים, מכילה בטא-קרוטן, ויטמינים ומינרלים, בנוסף לזה שהיא מתוקה ונימוחה, ופשוט טעימה. היא משדרגת את הפירה, והופכת אותו לרך ונימוח, וכמובן - הרבה יותר בריא.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

בשר וירקות

פירה

אופן הכנה

  1. מקלפים וחותכים לקוביות את הבטטות ותפוחי האדמה, מבשלים במים מומלחים עד לריכוך. מסננים ומועכים לפירה חלק, מתבלים באבקת שום, מלח ופלפל.
  2. בזמן שהירקות מתבשלים מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, ומטגנים את הבצל עד לריכוך ולשקיפות. מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו תוך כדי ערבוב עד שמאפיר והופך לפירורי. מוסיפים את הגזר והקישוא, מערבבים וממשיכים לטגן.

    מוסיפים למחבת את הגזר והקישוא. צילום: הילה סער
    מוסיפים למחבת את הגזר והקישוא. צילום: הילה סער

  3. מוסיפים את השום, הפטריות והאפונה וממשיכים לבשל עוד כמה דקות. מתבלים ומוסיפים רבע כוס מים כדי שהתערובת לא תהיה יבשה. מבשלים עוד דקה ומורידים מהאש. (בשלב הוספת המים אפשר להוסיף גם 2 כפות רסק עגבניות אם רוצים).

    מוסיפים שום, פטריות ואפונה וממשיכים לבשל. צילום: הילה סער
    מוסיפים שום, פטריות ואפונה וממשיכים לבשל. צילום: הילה סער

  4. משטחים את תערובת הבשר בשכבה אחידה, בתבנית חסינת חום כמו פיירקס.

    משטחים בתבנית את תערובת הבשר ומעליה את הפירה. צילום: הילה סער
    משטחים בתבנית את תערובת הבשר ומעליה את הפירה. צילום: הילה סער

  5. מעליה משטחים את הפירה הכתום. חורצים את פני הפירה בעזרת מזלג, בשביל היופי, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות עד שהפירה מתחיל להזהיב והפאי מתייצב.

    חורצים את פני הפירה בעזרת מזלג. צילום: הילה סער
    חורצים את פני הפירה בעזרת מזלג. צילום: הילה סער

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 291.1 קק״ל 1746.3 קק״ל
פחמימות 14.2 גרם 85.3 גרם
שומן 13.8 גרם 83.0 גרם
נתרן 972.9 מ״ג 5837.4 מ״ג
חלבון 23.2 גרם 139.0 גרם
סיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.0 גרם
שומן רווי 4.8 גרם 28.8 גרם
כולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״ג
סידן 63.0 מ״ג 377.8 מ״ג
ברזל 3.3 מ״ג 19.7 מ״ג
אשלגן 677.6 מ״ג 4065.7 מ״ג
אבץ 5.7 מ״ג 34.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar