
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל25 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
בלילה
-
2 ביצים L
-
40גרם או 3 כפות סוכר לבן
-
1 כוס חלב 3%
-
280גרם או 2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
הגשה
-
30גרם או 3 כפות אבקת סוכר
-
1 קופסה תותים
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת 38% טרה
אופן הכנה
- שוטפים את התותים וחותכים לקוביות קטנות.
- מכינים את הבלילה: טורפים היטב את הביצים, הסוכר והחלב בקערה גדולה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה דלילה וחלקה, ללא גושים.
- מחממים מחבת על אש בינונית, מתיזים את תרסיס השמן ויוצקים כל פעם בערך 1/2 מצקת בלילה תוך תנועה סיבובית שגורמת לבלילה להתייצב באופן שווה על פני המחבת. אחרי כ-1/2 דקה, כשעל פני הבלינצ’ס מתחילים להופיע חורים קטנטנים וקצותיהם מתייצבים, הופכים לצד השני (נעזרים בתרווד). מטגנים כ-1/2 דקה נוספת.
- מערימים את הבלינצ’ס המוכנים על צלחת.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה.
- מניחים במרכז כל בלינצ’ס כ-2 כפות מהקצפת, מפזרים את התותים ומגלגלים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
15
מנות
קלוריות
168.1
קק״ל
2522.1
קק״ל
פחמימות
17.5
גרם
262.3
גרם
שומן
8.0
גרם
120.4
גרם
נתרן
34.3
מ״ג
514.0
מ״ג
חלבון
7.5
גרם
112.4
גרם
סיבים תזונתיים
0.5
גרם
7.6
גרם
שומן רווי
0.7
גרם
10.7
גרם
כולסטרול
35.2
מ״ג
528.0
מ״ג
סידן
27.3
מ״ג
409.0
מ״ג
ברזל
0.3
מ״ג
4.9
מ״ג
אשלגן
51.1
מ״ג
766.6
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
4.9
מ״ג
תגובות (7)
מתאים לי עכשיו
טעים הכנתי ולא הספקתי לצלם הילדים טרפו הכל
אחד המתכונים המעולים! יצא פצצה