בלינצ’ס גבינה כמו של פעם

בלינצ'ס נוסטלגיים שמכינים ממש בקלות. בצק עדין ודק, מלית עשירה של גבינה, וקצת פירות טריים, ויש לכם קינוח או ארוחה קלילה שאי אפשר לסרב לה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבלינצ’ס: במעבד מזון מערבבים היטב את כל חומרי הבלילה למחית חלקה  ובודקים שאין גושי קמח. עדיף להעביר דרך מסננת. 
  2. למחבת טפלון חמה מתיזים מעט תרסיס שמן ויוצקים מעט מהבלילה, בערך רבע מצקת. מטלטלים את המחבת כדי שהבצק יתפזר על כל המחבת וייצא דקיק. מחכים כ-2 דקות עד שרואים שהקצוות נפרדים מעט מהמחבת והם זהובים. בודקים שפני העלה יבשים ומוציאים מיד. לא מטגנים את הצד השני, כך העלים נשמרים לחים ולא מתייבשים. 
  3. מכינים באותה צורה את שאר עלי הבלינצ’ס ומצננים. 
  4. בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את הגבינה עם אינסטנט וניל ומעט ליקר. מוספים בעדינות את הפירות ומערבבים. אם המלית יצאה סמיכה מדי, אפשר להוסיף לה כף או שתיים של חלב.
  5. מגלגלים את הבלינצ’סים כמו עלי סיגר עם מעט מלית באמצע, בערך כף גדושה לאורך מרכז העלה. מקפלים משני הצדדים ואז מגלגלים. 
  6. משאירים במקרר לכמה שעות על מנת שהטעמים יתגבשו. מגישים קר עם המון אבקת סוכר מעל ומעט פרות טריים, או שמטגנים עם מעט חמאה עד להשחמה קלה ומגישים חם. 

הערות

  • אפשר להחליף את הרום בכל ליקר שאוהבים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1604.7 קק״ל 1604.7 קק״ל
פחמימות 32.8 גרם 32.8 גרם
שומן 90.7 גרם 90.7 גרם
נתרן 11958.6 מ״ג 11958.6 מ״ג
חלבון 75.9 גרם 75.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרם
שומן רווי 42.1 גרם 42.1 גרם
כולסטרול 919.5 מ״ג 919.5 מ״ג
סידן 1363.2 מ״ג 1363.2 מ״ג
ברזל 3.8 מ״ג 3.8 מ״ג
אשלגן 1104.0 מ״ג 1104.0 מ״ג
אבץ 2.8 מ״ג 2.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

      Avatar
      Foody Foody

      תודה על ההערה, המתכון עודכן

      Avatar
      איה איוניר

      אף פעם לא הכנתי בלינצס עם קמח כוסמין האם אפשר חצי כוסמין וחצי קמח רגיל כדי להתרגל למרקם ? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, חצי חצי זו אופציה מעולה! בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody