בלינצ’ס עם יוגורט ודבש או מה עושה אמא לא יודעת להכין מופלטה

קבלו קלאסיקה משגעת לשבועות. בלינצ'ס שהם ארץ זבת חלב ודבש. עליי חביתיות דקיקים ממולאים ביוגורט חמצמץ, פירות טריים, דבש ופיסטוקים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

כן, אני יודעת, הכותרת בטח מפליאה אתכם. מה הקשר בין מופלטה לבלינצ’ס? אתם יודעים, אדם הוא סך כל האסוציאציות וההקשרים שלו ולי יש כמה גבוליים במיוחד. כשהיינו קטנים הוריי, יוצאי הקיבוץ הטריים, הוזמנו למימונה באשדוד. אבא שלי התחלי לעבוד במפעל חדש וחבריו המרוקאים מכניסי האורחים הזמינו אותו לחגיגת אקזוטית שעד אז לא שמענו עליה וכשהם חזרו מוקסמים מהאווירה והטעמים התחילו להתעופף בבית כל מיני מילים שאת טעמן רק יכולנו לדמיין… קוסקוס בחלב, ריבת חצילים, סיגרים עם מרציפן ועל כל הענין הזה מלכה המופלטה.

נורא רציתי שאמא שלי תכין לנו מופלטה. הבצק הזה עם החמאה והדבש הצית את דמיוני ואני, נודניקית חדורת מטרה ורעבה למשהו טעים לא הפסקתי לנג’ס. בתחילת שנות השמונים לא היה מי שילמד את אמא שלי להכין מופלטה. קרין גורן ויונית צוקרמן היו אולי בכיתה א’ ואולי הן היו רק בתהליכי הכנה (לא שואלים גברת בת כמה היא…). אהה, ואינטרנט! אתם קולטים שלא היה אינטרנט?!

בקיצור, מה תעשה אשה מתוקה, יוצאת קיבוץ שרוצה לשמח את הילדים הנודניקים שלה, אבל לא יודעת להכין מופלטה? פותחת רות סירקיס ומכינה בלינצ’ס עם גבינה מתוקה ודבש. שנים חשבתי שזו מופלטה ושמחתי בחלקי. כשטעמתי את הדבר האמיתי הבנתי שלכל חביתית יש מקום. לבלינצ’ס עם גבינה יש מקום ליד מופלטה שמנמנה עם דבש, זה אוכל וזה אינו חסר.

קבלו את הבלינצ’ס שלי, שמוקדשים לגלי האמא המתוקה שלי, שלא ידעה להגיד לנו לא, וגם לא מי יודע מה רצתה. בלינצ’ס במלית חמצמצה מתוקה של יוגורט עם דבש, פיסטוקים ופירות. כמה ברי מזל אנחנו שנולדנו בכור היתוך כזה ובקיבוץ גליות וטעמים נדיר שמושיב בלינצ’ס בסמוך למופלטה וגפילטע בשכנות לחריימה.

מצרכים

חומרים לבלינצ'ס (ל-16 חביתיות בערך)

חומרים למלית:

לקישוט:

אופן הכנה

  1. הכנת בצק הבלינצ’ס: בקערה גדולה טורפים את כל חומרי הבצק. אני מעדיפה לערבב עם מיקסר, אבל לא חייבים. הבלילה צריכה להיות חלקה וללא גושים. אם נותרים גושי קמח מועכים אותם בעזרת גב כף או מזלג. הסמיכות של הבלילה צריכה להיות דומה לשמנת מתוקה נוזלית.
  2. טיגון עלי הבלינצ’ס: בעזרת נייר סופג ספוג בשמן משמנים מחבת טפלון בקוטר של 15 ס”מ. בעזרת מצקת יוצקים במרכז המחבת ומניעים את המחבת בתנועות סיבוביות כך שהבלילה תכסה את תחתית המחבת ומעט מהשוליים. מטגנים כשתיים שלש דקות עד שקצוות החביתית מתרוממים. הופכים את החביתית ומטגנים עוד כדקה את הצד השני. לפעמים החביתית הראשונה לא יוצאת, אל תתייאשו, ככה זה בכורים, תמיד יותר קשה להם.

  3. הופכים את החביתית המוכנה מעל צלחת רחבה הפוכה (זה עוזר לחביתיות לקבל צורה שקל לגלגל ולקפל), משמנים את המחבת שוב בעזרת הנייר הספוג בשמן (נזהרים על האצבעות) וחוזרים על הפעולה וכך מטגנים את כל החביתיות. כאשר החביתית מוכנה עורמים אותה על הצלחת ההפוכה עד שמתקבלת ערימה של בלינצ’ס.
  4. מכינים את המלית: מערבבים היטב את הגבינה עם היוגורט, הדבש, הסוכר, הוניל ומוסיפים את הפירות והאגוזים או הפיסטוקים לערבוב אחרון.
  5. הרכבת המנה: ממלאים את הבלינצ’ס, מגלגלים או מקפלים לארבע. מזלפים מעל מעט דבש ומקשטים בפירות ובעלי נענע טריים.

    במלית מכניסים כל פרי שאוהבים. אם יש לכם ענבים בהירים, פטל או תאנים שחיקתם אותה!

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 198.0 קק״ל 3168.1 קק״ל
פחמימות 23.5 גרם 376.5 גרם
שומן 8.1 גרם 130.1 גרם
נתרן 169.3 מ״ג 2708.1 מ״ג
חלבון 7.2 גרם 115.1 גרם
סיבים תזונתיים 1.4 גרם 21.8 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 30.8 גרם
כולסטרול 63.5 מ״ג 1015.9 מ״ג
סידן 19.7 מ״ג 315.9 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 18.5 מ״ג
אשלגן 91.5 מ״ג 1464.2 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 6.1 מ״ג

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (10)

    Avatar
    מעיין גורליק

    מה אפשר במקום דבש? הבן שלי רגיש לדבש יש לו אלרגייה

      Avatar
      Foody Foody

      סילאן, מייפל טבעי או ריבת פרי כלשהי 🙂

    Avatar
    דנית

    נעמה את אש° !! הכנתי אתמול יצא מושלם!הילדים היו בטירוף!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody