
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל35 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים14
מצרכים
-
1/3 כוס טחינה גולמית
-
3 כפות סילאן
-
4 ביצים L
-
1 כף חומץ 5%
-
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
תוספות
-
1/2 כוס גרעיני דלעתגרעיני חמנייה, שקדים קצוצים, אגוזים קצוצים דק - כל מה שאוהבים מוסיפים!
-
2 כפות זרעי פשתן
-
4 כפות שומשום
לקישוט
-
1/4 כוס גרעיני חמנייהאו כל גרעין אחר שאוהבים
-
2 כפות שומשום
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
- מוסיפים לבלילה את הפיצוחים, הפשתן ואת השומשום.
- שופכים את הבלילה לסנו-סושי-תבנית אפייה מנייר אינגלישקייק, מרפדים בסנו סושי-נייר אפייה טבעי ומקשטים בפיצוחים ובשומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש בערך עד שהלחם מקבל גוון זהוב והלילה מתייצבת.
- מחלצים בזהירות את הלחם מהתבנית ומכניסים שוב לתנור לעוד 5 דקות אפיה כדי שיקבל קראסט קשיח. פורסים רק אחרי שמתקרר לגמרי.
לחם טחינה מושלם. צילום: עדן טל
בשיתוף עם סנו-סושי
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
1540.4
קק״ל
1540.4
קק״ל
פחמימות
69.1
גרם
69.1
גרם
שומן
117.3
גרם
117.3
גרם
נתרן
4351.3
מ״ג
4351.3
מ״ג
חלבון
62.2
גרם
62.2
גרם
סיבים תזונתיים
18.5
גרם
18.5
גרם
שומן רווי
20.7
גרם
20.7
גרם
כולסטרול
1012.8
מ״ג
1012.8
מ״ג
סידן
393.2
מ״ג
393.2
מ״ג
ברזל
20.7
מ״ג
20.7
מ״ג
אשלגן
1644.0
מ״ג
1644.0
מ״ג
אבץ
12.5
מ״ג
12.5
מ״ג
תגובות (2)
היי כמה זה 0.33 לווינה?
שליש כוס טחינה.