נוקדלי – בצקניות ברוטב עגבניות של רחלי קרוט

רחלי קרוט מגישה מתכון מנצח של קלאסיקה הונגרית: נוקדלי, בצקניות ברוטב עגבניות, טעימות בטירוף וקלות להכנה. אוכל מנחם שמחמם את הבטן
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

בצקניות

אופן הכנה

  1. מגררים את הגבינה בפומפייה.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים קצת מלח.
  3. שמים בקערה עמוקה קמח ויוצרים גומה במרכז, שוברים את הביצים והחלמון לתוך הגומה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  4. מתחילים לערבב ולגרוף קמח מהצדדים פנימה עם מזלג, מוסיפים בהדרגה את המים ומערבבים עד שמתקבל בצק במרקם שנע בין טחינה מאוד סמיכה לבלילה של פנקייק. חשוב מאוד - כמות המים כאן משוערת ולא מדויקת כי לעיתים הבצק הזה דורש יותר מים.
  5. בעזרת מכשיר להכנת נוקדלי או עם כפית קטנה, מזלפים בצק לתוך הסיר עם המים הרותחים. אם משתמשים בכפית, מרטיבים אותה במים הרותחים ומתחילים להניח בתוך המים 1/3 כפית מהבצק בכל פעם. אם משתמשים במכשיר, מניחים כף גדושה מהבצק מעל המכשיר ומזיזים את החלק העליון ימינה ושמאלה. הוא זה שחותך את הבצק לנטיפים קטנים שעוברים דרך החורים.
  6. מבשלים במשך 5 דקות או עד שהנוקדלי צפים. מסננים לקערה גדולה. אם לא מגישים מיד, עדיף לזלף על הנוקדלי כפית שמן זית ולערבב (אפשר לשמור במקרר או במקפיא בקופסה).
  7. מחממים את רוטב העגבניות באותו הסיר, וכשהרוטב חם מוסיפים את הנוקדלי. מערבבים עם כף עץ במשך 10 דקות ומגישים עם הגבינה הצהובה מעל.

הערות

  • ניתן לרכוש את המכשיר ליצירת נוקדלי בשווקים בעלות של כ-10 שקלים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 410.3 קק״ל 1641.3 קק״ל
פחמימות 44.2 גרם 176.8 גרם
שומן 16.4 גרם 65.7 גרם
נתרן 909.3 מ״ג 3637.2 מ״ג
חלבון 18.4 גרם 73.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.3 גרם 5.1 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 7.6 גרם
כולסטרול 241.9 מ״ג 967.6 מ״ג
סידן 38.2 מ״ג 152.8 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
אשלגן 115.6 מ״ג 462.5 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody