בקלאווה עם מלא אגוזים – מהירה ובקלי קלות!

רגע לפני שמגיע חג האילנות, רון יוחננוב מפתיע אותנו עם בקלאווה מלאה באגוזים והפתעות מתוקות שמכינים ברבע שעה ואי אפשר להפסיק לאכול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

רגע לפי ט”ו בשבט זה בדיוק הזמן לשתף אתכם במתכון הכי מבוקש שלי! בשבועות האחרונים בכל פעם שאני מסיים סדנה, אני מעלה תמונה של המתוק הזה והתגובות בפייסבוק ובאינסטגרם לא מפסיקות להגיע.

מדובר בסוג של בקלאווה שפוגש את אחיו האוזבקי, הפחלבה. מן הכלאה שכזו. הטעמים הם של הבקלוואה, אבל הצורה של הפחלבה.

כל הטוב הזה יחד עם הטעמים של סירופ הסוכר המתבשל עם כוכב האניס וההל מייצרים ביס מושלם של מזרח תיכון חדש.

זה מתכון קליל ופשוט שכיף להכין ממש בסמוך להגשה ולרגש איתו את האורחים וגם קצת את עצמכם. שימו לב שכמות המלית מספיקה ל-2 תבניות.

הבקלאווה הזו תהיה סופר חגיגית לכבוד ט”ו בשבט אבל ממש לא רק, זה קינוח כיפי שבא בטוב בכל עונות השנה, על שולחן השבת או סתם כדי שיהיה משהו מתוק בבית.

ספרו לי איך יצא לכם 🙂

מצרכים

לבקלאווה

סירופ סוכר

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את הבקלאווה: מחממים תנור לחום של 200 מעלות, טוחנים במעבד המזון בפולסים את האגוזים והחלבה עד שמתקבלת תערובת פירורים אחידה.
  2. מחלקים את התערובת ל-2 ומניחים דף פילו בתבנית עגולה (תבנית נון-סטיק או תבנית עם נייר אפייה) ומורחים עליו מעט שמן.
  3. מפזרים על דף הפילו שליש מאחת מ-2 תערובות האגוזים.
  4. מניחים על האגוזים דף פילו נוסף ומשמנים קלות וחוזרים על התהליך שוב (סך הכל מתקבלות 3 שכבות של עלי פילו).
  5. סוגרים עם שכבת בצק אחרונה, מקפלים פנימה את שאריות הבצק ומברישים במעט שמן.
  6. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות (או עד להזהבה).
  7. מכינים את סירופ הסוכר: מבשלים את הסוכר, המים, התבלינים ופרוסת הלימון בסיר כ-10 דקות על להבנה בינונית.
  8. מוציאים את הבקלאווה, חותכים לריבועים או איך שרוצים, שופכים את הסירופ החם על הבקלאווה החמה, מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים ומגישים מיד.
    מכינים את הסירופ, שופכים ומפזרים פיסטוקים. צילום: רון יוחננוב
    מכינים את הסירופ, שופכים ומפזרים פיסטוקים. צילום: רון יוחננוב

    חותכים את הבקלאווה, שופכים את הסירופ ומגישים מיד. צילום: רון יוחננוב
    חותכים את הבקלאווה, שופכים את הסירופ ומגישים מיד. צילום: רון יוחננוב

 

אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!

לבירורים: 052-4597318

מחכה לכם גם באינסטגרם שלי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 476.5 קק״ל 4764.5 קק״ל
פחמימות 63.5 גרם 635.0 גרם
שומן 23.3 גרם 232.5 גרם
נתרן 6.8 מ״ג 67.8 מ״ג
חלבון 3.7 גרם 36.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.4 גרם 23.7 גרם
שומן רווי 3.3 גרם 32.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 25.7 מ״ג 256.8 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 12.1 מ״ג
אשלגן 143.0 מ״ג 1429.6 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 11.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    Ravit Haimov

    האם החלה, הכל והאניס הם בגדר חובה? ככה בדרך כלל מכינים בקלאווה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, התבלינים אינם בגדר חובה. אפשר להכין סירופ סוכר עם סוכר ומים בלבד אבל התבלינים מוסיפים המון טעם נהדר. שבוע טוב(:

    Avatar
    יפית

    היי!!! לא הבנתי למה צריך לחלק את התערובת של

      Avatar
      Foody Foody

      היי, כמות המלית מספיקה ל-2 תבניות בקלאווה. לכן יש לחלק את המלית ל-2. שבוע טוב (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody