גאונות: סמבוסק מטוגן במילוי טופו חומוס

סמבוסקים טבעוניים, מטוגנים ופריכים במלית נימוחה של טופו, גרגירי חומוס, בצל ותבלינים. מאפים טעימים בטירוף שמתאימים לארוחת צהריים או ערב וגם לנשנוש במהלך היום
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

בצק

מלית

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במהירות בינונית כ-5-6 דקות, עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים. מוסיפים בסוף את המלח ולשים עוד דקה. משמנים קערה, מעבירים את הבצק, מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי.
  2. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה יפה. נשתמש במחבת הזו מאוחר יותר לטיגון הסמבוסקים (אל תשטפו אותה).
  3. שמים בקערת מעבד מזון את הטופו חומוס, גרגירי החומוס, הבצל והתבלינים וטוחנים בפולסים לתערובת אחידה אך מעט גושית. מוסיפים בהדרגה את מי החומוס כדי לרכך את המלית. שומרים בצד.

    טוחנים במעבד מזון את הטופו חומוס, גרגירי החומוס, הבצל והתבלינים. צילום: שניר גואטה
    טוחנים במעבד מזון את הטופו חומוס, גרגירי החומוס, הבצל והתבלינים. צילום: שניר גואטה

  4. לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר, מחלקים חצי-חצי (יותר נוח לעבודה) ומרדדים לעלה בעובי 0.5 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר בערך 8 ס”מ בעזרת כוס או קורצן עוגיות.

    מרדדים את הבצק וחורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. צילום. שניר גואטה
    מרדדים את הבצק וחורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ. צילום. שניר גואטה

  5. ממלאים את עיגולי הבצק בערך בכף מהמלית, מקפלים לחצי ומהדקים היטב, אפשר בעזרת מזלג.
    ממלאים את עיגולי הבצק בערך בכף מהמלית. צילום: שניר גואטה
    ממלאים את עיגולי הבצק בערך בכף מהמלית. צילום: שניר גואטה

    מקפלים לחצי ומהדקים היטב. צילום: שניר גואטה
    מקפלים לחצי ומהדקים היטב. צילום: שניר גואטה

  6. מחממים שמן במחבת (ששמרנו בצד) ומטגנים את הסמבוסקים משני הצדדים עד להשחמה יפה.
  7. מגישים מיד בליווי טחינה, או שומרים בכלי אטום במקרר.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 448.5 קק״ל 4484.9 קק״ל
פחמימות 15.8 גרם 158.5 גרם
שומן 41.2 גרם 411.7 גרם
נתרן 977.5 מ״ג 9775.1 מ״ג
חלבון 4.5 גרם 44.7 גרם
סיבים תזונתיים 3.8 גרם 37.5 גרם
שומן רווי 4.5 גרם 45.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 52.9 מ״ג 529.3 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 19.4 מ״ג
אשלגן 250.6 מ״ג 2505.7 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 9.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    רינת

    יכול לעבוד גם עם טופו רגיל? ולא חומוס?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט. אבל אנחנו ממליצים לנסות את טופו החומוס, הוא מפתיע בטעמו.

    Avatar
    סיגלית אביב

    פשוט עונג של טעמים! מתכון מצויין

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody