שבת בצעד תימני – ג’חנון ביתי לשבת בבוקר של קרין גורן

קרין גורן מלמדת אתכם איך להכין ג'חנון ביתי, שחום ומתקתק, עם ביצים חומות ורסק עגבניות. המאפה המושלם לשבת בבוקר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    16 שעות ו-25 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    9

מצרכים

בצק

השריית כדורי הבצק ושימון השיש

מריחת הבצק

ביצים חומות

רסק עגבניות

אופן הכנה

  1. לבצק: במיקסר עם וו לישה, מעבדים את מרכיבי הבצק 5 דקות במהירות בינונית-נמוכה, לבצק לח אבל לא דביק (אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח).
  2. מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים ועוטפים בניילון נצמד (כדי שלא יתייבש). מניחים בצד לחצי שעה.
  3. להשריית כדורי הבצק: מגלגלים את הבצק ל-12 כדורים. ממלאים שמן בתבנית עמוקה ומסדרים את הכדורים בתוכה - מגלגלים בשמן מכל הכיוונים, שלא יתייבשו. מכסים ומשאירים בצד לשעה.
  4. משמנים את משטח העבודה בנדיבות (בשטח גדול כ50X50 ס”מ, משתמשים בשמן מהשריית הבצק).
  5. משמנים כדור בצק ומרדדים במערוך למלבן הכי דק שאפשר.
  6. עכשיו מותחים - אוחזים פינה במלבן הבצק, מרימים את הבצק כמעט עד האמצע (כך שלא יהיה דבוק למשטח), מותחים ומניחים את הפינה שוב על המשטח, רחוקה יותר משהייתה. חוזרים על הפעולה בשלוש הפינות הנותרות. יתקבל מלבן דקיק ושקוף בגודל 50X50 ס”מ בערך (לא נורא אם הוא קצת נקרע).
  7. למריחת הבצק: מורחים מרגרינה (בערך כף) בידיים בכמה נקודות על כל מלבן הבצק.
  8. מקפלים את השליש הימני של המלבן מעל השליש האמצעי. סוגרים מעליהם את השליש השמאלי. מורחים בעוד קצת מרגרינה ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולות עם יתר כדורי הבצק.
  9. מניחים את הג’חנונים בצפיפות בסיר משומן במרגרינה (קומה לרוחב, מעליה קומה לאורך וכך הלאה).
  10. סוגרים את הסיר במכסה ואופים ב-100 מעלות 16-15 שעות להשחמה עמוקה (תכנית אפייה מומלצת - טורבו).
  11. לביצים חומות: מניחים 12 ביצים בתבנית אפייה נפרדת ומכסים במים. מכניסים לתנור לצד סיר הג’חנון ואופים יחד כל הלילה.
  12. לרסק עגבניות: חוצים 6 עגבניות ומגרדים בפומפייה (רק את ה”בשר”, בלי הקליפה). מערבבים עם כפית סחוג. טועמים וממליחים אם צריך.

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 266.0 קק״ל 3192.0 קק״ל
פחמימות 13.9 גרם 166.3 גרם
שומן 19.5 גרם 233.9 גרם
נתרן 540.4 מ״ג 6484.9 מ״ג
חלבון 8.4 גרם 101.3 גרם
סיבים תזונתיים 1.0 גרם 11.6 גרם
שומן רווי 8.1 גרם 97.6 גרם
כולסטרול 253.8 מ״ג 3045.6 מ״ג
סידן 40.5 מ״ג 485.8 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 16.3 מ״ג
אשלגן 272.1 מ״ג 3264.9 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 8.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (6)

    Avatar
    רינת

    וואלה היה שווה את ההשקעה ואת הקלוריות 😆! יצא טעים מאוד!

      Avatar
      Foody Foody

      נפלא! אנחנו שמחים!
      שתהיה שבת נהדרת!

    Avatar
    חן כהן

    אפשר להחליף את המרגרינה בשמן ? או חמאה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להחליף את המרגרינה בשמן או בחמאה.

    Avatar
    Rotem Atias

    חשבתי תמיד שלהכין גחנון זה מורכב! ממש לא! מתכון מעולה! גחנון הכי טעים שיש- לדברי הסועדים 🙂

    Avatar
    אורה

    הכנתי בשבת האחרונה, יצא נדיר!!!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody