שבת בצעד תימני – ג’חנון ביתי לשבת בבוקר של קרין גורן

קרין גורן מלמדת אתכם איך להכין ג'חנון ביתי, שחום ומתקתק, עם ביצים חומות ורסק עגבניות. המאפה המושלם לשבת בבוקר
קרין גורן מלמדת אתכם איך להכין ג'חנון ביתי, שחום ומתקתק, עם ביצים חומות ורסק עגבניות. המאפה המושלם לשבת בבוקר
  • קרין גורן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 2]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 16 שעות ו-25 דק׳
  • קלוריות
    271
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 271.3 קק״ל 3255.3 קק״ל
    פחמימות 14.5 גרם 174.2 גרם
    שומן 19.9 גרם 239.2 גרם
    נתרן 817.3 מ״ג 9807.6 מ״ג
    חלבון 8.7 גרם 103.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 12.5 גרם
    שומן רווי 8.1 גרם 97.6 גרם
    כולסטרול 253.2 מ״ג 3038.4 מ״ג
    סידן 39.3 מ״ג 471.4 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    אשלגן 281.5 מ״ג 3377.9 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 16 שעות ו-25 דק׳
  • קלוריות
    271
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 271.3 קק״ל 3255.3 קק״ל
    פחמימות 14.5 גרם 174.2 גרם
    שומן 19.9 גרם 239.2 גרם
    נתרן 817.3 מ״ג 9807.6 מ״ג
    חלבון 8.7 גרם 103.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 12.5 גרם
    שומן רווי 8.1 גרם 97.6 גרם
    כולסטרול 253.2 מ״ג 3038.4 מ״ג
    סידן 39.3 מ״ג 471.4 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    אשלגן 281.5 מ״ג 3377.9 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 2]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

השריית כדורי הבצק ושימון השיש

מריחת הבצק

ביצים חומות

רסק עגבניות


אופן הכנה

  1. לבצק: במיקסר עם וו לישה, מעבדים את מרכיבי הבצק 5 דקות במהירות בינונית-נמוכה, לבצק לח אבל לא דביק (אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח).
  2. מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים ועוטפים בניילון נצמד (כדי שלא יתייבש). מניחים בצד לחצי שעה.
  3. להשריית כדורי הבצק: מגלגלים את הבצק ל-12 כדורים. ממלאים שמן בתבנית עמוקה ומסדרים את הכדורים בתוכה - מגלגלים בשמן מכל הכיוונים, שלא יתייבשו. מכסים ומשאירים בצד לשעה.
  4. משמנים את משטח העבודה בנדיבות (בשטח גדול כ50X50 ס”מ, משתמשים בשמן מהשריית הבצק).
  5. משמנים כדור בצק ומרדדים במערוך למלבן הכי דק שאפשר.
  6. עכשיו מותחים - אוחזים פינה במלבן הבצק, מרימים את הבצק כמעט עד האמצע (כך שלא יהיה דבוק למשטח), מותחים ומניחים את הפינה שוב על המשטח, רחוקה יותר משהייתה. חוזרים על הפעולה בשלוש הפינות הנותרות. יתקבל מלבן דקיק ושקוף בגודל 50X50 ס”מ בערך (לא נורא אם הוא קצת נקרע).
  7. למריחת הבצק: מורחים מרגרינה (בערך כף) בידיים בכמה נקודות על כל מלבן הבצק.
  8. מקפלים את השליש הימני של המלבן מעל השליש האמצעי. סוגרים מעליהם את השליש השמאלי. מורחים בעוד קצת מרגרינה ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולות עם יתר כדורי הבצק.
  9. מניחים את הג’חנונים בצפיפות בסיר משומן במרגרינה (קומה לרוחב, מעליה קומה לאורך וכך הלאה).
  10. סוגרים את הסיר במכסה ואופים ב-100 מעלות 16-15 שעות להשחמה עמוקה (תכנית אפייה מומלצת - טורבו).
  11. לביצים חומות: מניחים 12 ביצים בתבנית אפייה נפרדת ומכסים במים. מכניסים לתנור לצד סיר הג’חנון ואופים יחד כל הלילה.
  12. לרסק עגבניות: חוצים 6 עגבניות ומגרדים בפומפייה (רק את ה”בשר”, בלי הקליפה). מערבבים עם כפית סחוג. טועמים וממליחים אם צריך.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שבת בצעד תימני – ג’חנון ביתי לשבת בבוקר של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    רונה בר שלום

    הבצק בלי שום מתפיח? (אבקת אפיה/שמרים)

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אין חומרי התפחה בבצק. בהצלחה!

    Avatar
    רינת

    וואלה היה שווה את ההשקעה ואת הקלוריות 😆! יצא טעים מאוד!

      Avatar
      Foody Foody

      נפלא! אנחנו שמחים!
      שתהיה שבת נהדרת!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות