גיוזה של סינים: כיסוני פוט סטיקרס במילוי פרגית מתובלת
לסינים יש גרסה משלהם לכיסוני גיוזה טעימים - פוט סטיקרס! קבלו מתכון לפוט סטיקרס במילוי פרגיות שמגישים עם רטבים מעולים
לסינים יש גרסה משלהם לכיסוני גיוזה טעימים - פוט סטיקרס! קבלו מתכון לפוט סטיקרס במילוי פרגיות שמגישים עם רטבים מעולים
- אופיר חגי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 89.2 קק״ל 2141.6 קק״לפחמימות 9.7 גרם 233.9 גרםשומן 3.6 גרם 87.1 גרםנתרן 152.6 מ״ג 3662.8 מ״גחלבון 4.5 גרם 107.4 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 7.9 גרםשומן רווי 0.5 גרם 11.6 גרםכולסטרול 10.2 מ״ג 245.0 מ״גסידן 5.2 מ״ג 124.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 65.8 מ״ג 1578.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 50 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות89
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 89.2 קק״ל 2141.6 קק״לפחמימות 9.7 גרם 233.9 גרםשומן 3.6 גרם 87.1 גרםנתרן 152.6 מ״ג 3662.8 מ״גחלבון 4.5 גרם 107.4 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 7.9 גרםשומן רווי 0.5 גרם 11.6 גרםכולסטרול 10.2 מ״ג 245.0 מ״גסידן 5.2 מ״ג 124.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 65.8 מ״ג 1578.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
כיסונים יש בכל מדינה, בכל צורה ובכל טעם, ממנטי בוכרי ועד גיוזה יפנית, אבל כיסוני פוט סטיקרס כאלה מדליקים וטעימים עוד לא טעמתם ובטח שעוד לא הכנתם! זו בדיוק ההזדמנות לעשות זאת – קבלו מתכון קל וטעים בטירוף של פוט סטיקרס – כיסוני בצק קטנים ממולאים בפרגית טחונה מתובלת, שמטגנים, מאדים וטובלים ברטבים מעולים!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 89 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2 כוסות קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2כוס או 120 מ"ל מים רותחים
מילוי
-
350 גרם פרגיות טחונות
-
2 שיני שוםכתושות
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רטרי מגורר דק
-
3 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
1/4 כוס בצל ירוקחתוך לטבעות
הגשה
-
מזרח מערב
-
מזרח מערב
-
מזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: ממיסים בקערה את המלח במים הרותחים ומוסיפים את הקמח. מעבדים כ-10 דקות (במיקסר או בלישה ידנית) לבצק. אם הבצק “יבש” מידי מוסיפים עוד מעט מים, כף בכל פעם, וממשיכים לעבד.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מכדררים ומחלקים לשניים. מכל חצי כדור יוצרים נקניק באורך 4 ס”מ, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של חצי שעה.
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הפרגית, השום, הג’ינג’ר, רוטב הסויה, שמן השומשום וטבעות הבצל.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי דק וקורצים בעזרת כוס או רינג עיגולים בקוטר 8 ס”מ.
- מניחים קערה עם מעט מים פושרים לצד עיגולי הבצק. מניחים כף מתערובת המילוי במרכז כל עיגול, מרטיבים בעזרת האצבע את שולי הבצק וסוגרים לצורת חצי ירח. צובטים את הקצוות בעזרת האצבעות ויוצרים קיפולים דקים במרחק של 1 ס”מ זה מזה (זה רק ליופי, אפשר גם רק לסגור היטב ולהסתפק בזה).
- מחממים 2 כפות שמן במחבת הכי גדולה עם מכסה (אם אין, אפשר גם סוטאז’ או סיר רחב). מכניסים את הפוט-סטיקרס במרחק סנטימטר זה מזה ומטגנים כ-3 דקות עד שצידן התחתון צהוב.
- מוסיפים שליש כוס מים ומכסים מיד במכסה. ממתינים 3-5 דקות עד שהמים מתאדים לגמרי, מסירים את המכסה ומוציאים בזהירות את הכיסונים.
- מוסיפים עוד שתי כפות שמן למחבת וחוזרים על סעיפים 6 ו-7 באופן ההכנה עם יתר הכיסונים.
- מעבירים לקעריות טבילה את הרטבים - טריאקי, צ’ילי מתוק ופונזו ומגישים את מגש הפוט סטיקרס לשולחן!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: ממיסים בקערה את המלח במים הרותחים ומוסיפים את הקמח. מעבדים כ-10 דקות (במיקסר או בלישה ידנית) לבצק. אם הבצק “יבש” מידי מוסיפים עוד מעט מים, כף בכל פעם, וממשיכים לעבד.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מכדררים ומחלקים לשניים. מכל חצי כדור יוצרים נקניק באורך 4 ס”מ, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של חצי שעה.
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הפרגית, השום, הג’ינג’ר, רוטב הסויה, שמן השומשום וטבעות הבצל.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי דק וקורצים בעזרת כוס או רינג עיגולים בקוטר 8 ס”מ.
- מניחים קערה עם מעט מים פושרים לצד עיגולי הבצק. מניחים כף מתערובת המילוי במרכז כל עיגול, מרטיבים בעזרת האצבע את שולי הבצק וסוגרים לצורת חצי ירח. צובטים את הקצוות בעזרת האצבעות ויוצרים קיפולים דקים במרחק של 1 ס”מ זה מזה (זה רק ליופי, אפשר גם רק לסגור היטב ולהסתפק בזה).
- מחממים 2 כפות שמן במחבת הכי גדולה עם מכסה (אם אין, אפשר גם סוטאז’ או סיר רחב). מכניסים את הפוט-סטיקרס במרחק סנטימטר זה מזה ומטגנים כ-3 דקות עד שצידן התחתון צהוב.
- מוסיפים שליש כוס מים ומכסים מיד במכסה. ממתינים 3-5 דקות עד שהמים מתאדים לגמרי, מסירים את המכסה ומוציאים בזהירות את הכיסונים.
- מוסיפים עוד שתי כפות שמן למחבת וחוזרים על סעיפים 6 ו-7 באופן ההכנה עם יתר הכיסונים.
- מעבירים לקעריות טבילה את הרטבים - טריאקי, צ’ילי מתוק ופונזו ומגישים את מגש הפוט סטיקרס לשולחן!
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
איך הבפנים מתבשל?הטיעון מבשל רק את הכיסון
היי, הטיגון והבישול עם המים מבשל את הפרגיות מבפנים.