
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל6 שעות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים3
מצרכים
-
3 בננות בינוניות
-
200 גרם שוקולד מריר
-
1/4כוס או 60 מ"ל חלב 3%
אופן הכנה
- מקלפים את הבננות הבשלות. שמים בכלי אטום ומקפיאים לשעתיים לפחות (עד לילה).
- מוציאים את הבננות מהמקפיא ומעבירים למעבד המזון או לבלנדר. מתחילים לעבד, בתהליך שייקח 7-5 דקות: בהתחלה הן ייגרסו למחית גסה, ואז יהפכו למשחה קרמית וחלקה.
- שמים את השוקולד ואת החלב בקערה מתאימה למיקרוגל, ומחממים 20 שניות עד שהשוקולד נמס. מוציאים, מערבבים ובודקים אם השוקולד נמס. אם לא, מחממים 20 שניות, מערבבים ובודקים שוב, עד שמתקבלת משחה חלקה ללא גושים. מצננים קצת.
- מוסיפים את קרם הבננות לשוקולד המומס ומערבבים לקרם אחיד.
- מעבירים למכונת הגלידה ומקפיאים 4 שעות לפחות (עד לילה).
- מחלקים לצלחות או קעריות ומגישים.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
331.3
קק״ל
1325.0
קק״ל
פחמימות
48.7
גרם
194.8
גרם
שומן
12.7
גרם
50.8
גרם
נתרן
14.3
מ״ג
57.0
מ״ג
חלבון
4.8
גרם
19.2
גרם
סיבים תזונתיים
6.0
גרם
23.8
גרם
שומן רווי
8.5
גרם
34.1
גרם
כולסטרול
2.4
מ״ג
9.4
מ״ג
סידן
52.8
מ״ג
211.2
מ״ג
ברזל
3.7
מ״ג
14.7
מ״ג
אשלגן
600.2
מ״ג
2400.6
מ״ג
אבץ
1.5
מ״ג
6.1
מ״ג
תגובות (0)