הלהיט היפני שכבש את העולם – גלידת מוצ’י יפנית
- אור בן אוליאל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 52.6 קק״ל 315.4 קק״לפחמימות 13.2 גרם 78.9 גרםשומן 0.0 גרם 0.0 גרםנתרן 0.6 מ״ג 3.4 מ״גחלבון 0.0 גרם 0.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.3 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.4 מ״ג 2.3 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 0.3 מ״ג 2.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 30 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות53
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 52.6 קק״ל 315.4 קק״לפחמימות 13.2 גרם 78.9 גרםשומן 0.0 גרם 0.0 גרםנתרן 0.6 מ״ג 3.4 מ״גחלבון 0.0 גרם 0.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.3 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.4 מ״ג 2.3 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 0.3 מ״ג 2.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
מרכיבים 5 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 53 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
גלידה
-
1 מיכל גלידה מוכנהניתן להשתמש בכל טעם שאוהבים
קימוח
-
4 כפות קורנפלור
אופן הכנה
- יום קודם יוצרים מהגלידה כדורים חלקים ושומרים במקפיא.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה מים, סוכר וקמח אורז מתוק. מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומחממים במיקרוגל כדקה.
- מוסיפים כף מים לתערובת, מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומחממים דקה נוספת במיקרוגל.
- מערבבים שוב, מכסים בניילון נצמד ומחממים במיקרוגל חצי דקה נוספת.
- מרפדים בנדיבות משטח עבודה בקורנפלור. מניחים מעל את הבצק שנוצר ומפזרים מעל עוד קורנפלור. עוטפים את המערוך גם כן בשכבה דקה של קורנפלור.
- מרדדים את הבצק לשכבה דקה מאוד. מעבירים למקפיא ל - 20 דקות.
- מוציאים את הבצק וחותכים לששה ריבועים. מסירים שאריות קורנפלור.
- מוציאים את כדורי הגלידה מהמקפיא ובזריזות עוטפים תוך כדי הידוק כל כדור גלידה בשכבה דקה של בצק. מסירים עודפי בצק. מחזירים שוב למקפיא לשעה או עד להגשה.
אופן הכנה
- יום קודם יוצרים מהגלידה כדורים חלקים ושומרים במקפיא.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה מים, סוכר וקמח אורז מתוק. מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומחממים במיקרוגל כדקה.
- מוסיפים כף מים לתערובת, מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומחממים דקה נוספת במיקרוגל.
- מערבבים שוב, מכסים בניילון נצמד ומחממים במיקרוגל חצי דקה נוספת.
- מרפדים בנדיבות משטח עבודה בקורנפלור. מניחים מעל את הבצק שנוצר ומפזרים מעל עוד קורנפלור. עוטפים את המערוך גם כן בשכבה דקה של קורנפלור.
- מרדדים את הבצק לשכבה דקה מאוד. מעבירים למקפיא ל - 20 דקות.
- מוציאים את הבצק וחותכים לששה ריבועים. מסירים שאריות קורנפלור.
- מוציאים את כדורי הגלידה מהמקפיא ובזריזות עוטפים תוך כדי הידוק כל כדור גלידה בשכבה דקה של בצק. מסירים עודפי בצק. מחזירים שוב למקפיא לשעה או עד להגשה.
הערות
- ניתן להוסיף צבע מאכל לבצק לאחר הערבוב הראשון
הערות
- ניתן להוסיף צבע מאכל לבצק לאחר הערבוב הראשון
הכנתם את המתכון?
תגובות (53)
היי צריך קמח אורז דביק או רק קמח אורז?
הי הלל. קמח אורז רגיל יעשה את העבודה
אפשר להשתמש בקמח אורז או בקמח טפיוקה במקום קורנפלור?
היי נועה. במקור המתכון עם קורנפלור. את יכולה לנסות להחליף בקמח טפיוקה ולספר לנו איך יצא
אהלן, האם יש אפשרות להכין את זה בלי מקרוגל?
היי רות, לא, יש צורך להשתמש במיקורגל.
היי, למה היה רשום בהערות שצריך להוסיף צבע מאכל אחרי הערבוב הראשון
הי עלמה. אין חובה להוסיף, אבל אפשר אם רוצים בצק צבועני יותר.
הי עלמה. אין חובה להוסיף צבע מאכל, אבל אפשר אם רוצים בצק צבעוני שמתאים לצבע הגלידה שהוא מכיל.