דג שלם בתנור עם סלט ירקות קצוץ

איך הופכים דג שלם בתנור לארוחה שלמה? משה שגב משדך לו תוספת בריאה וטעימה: סלט ירקות קצוץ עם המון לימון
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    21

מצרכים

דגים

סלט

אופן הכנה

  1. מכינים את הדגים: מחממים תנור במצב טורבו ל-220 מעלות.
  2. פורסים את הלימון לפרוסות דקות.
  3. חורצים את הדגים השלמים בעזרת סכין , שני חתכים בכל צד, על מנת שהחום והטעמים יכנסו פנימה.
  4. מניחים בתבנית האפייה את הגבעולים של כוסברה ומפזרים את פרוסות הלימון.
  5. בתוך הבטן של כל דג מכניסים גבעול טימין ושן שום. מתבלים את הדגים בשמן הזית ומפזרים עליהם מעט מלח גס. מניחים את הדגים זה לצד זה ויוצקים ביניהם את המים. אופים 30 דקות וב-5 הדקות האחרונות מעבירים למצב גריל עליון להזהבה.
  6. מכינים את הסלט: חותכים את העגבניות והמלפפונים לקוביות קטנות.
  7. פורסים דק את הגזר, הכרוב והפלפל.
  8. חותכים את החסה לרצועות.
  9. קוצצים את הכוסברה והשום.
  10. מניחים בקערה גדולה את כל הרכיבים של הסלט, מתבלים ומערבבים.
  11. מניחים על צלחת הגשה את הדג הפריך ומגישים לצד הסלט הישראלי הטרי.

הערות

  • אפשר להשתמש בכל דג שאוהבים: מוסר, דניס, מושט, בורי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 469.2 קק״ל 1876.8 קק״ל
פחמימות 16.0 גרם 64.1 גרם
שומן 30.2 גרם 120.6 גרם
נתרן 1486.3 מ״ג 5945.3 מ״ג
חלבון 36.6 גרם 146.3 גרם
סיבים תזונתיים 5.5 גרם 22.0 גרם
שומן רווי 3.5 גרם 13.8 גרם
כולסטרול 77.4 מ״ג 309.6 מ״ג
סידן 113.5 מ״ג 453.9 מ״ג
ברזל 3.0 מ״ג 12.0 מ״ג
אשלגן 1473.6 מ״ג 5894.3 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody