דגים מבושלים עם מנגולד, זיתים, שום וכרשה

משה שגב מכין מנה שכולה בריאות: דגים מבושלים ברוטב לימוני עם עלי מנגולד ותרד. מכינים בקלי קלות ובמהירות ונהנים מארוחה מאוזנת
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

פלפלים חריפים קלויים

תבשיל עלים

דגים

אופן הכנה

  1. צולים את הפלפלים הירוקים החריפים על אש גלויה עד להשחמה. מצננים ושומרים להגשה.
  2. קולפים וחוצים את שיני השום.
  3. פורסים דק את הכרשה, המנגולד והתרד.
  4. מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את השום, הכרשה, הזיתים, הלימון המיובש, המנגולד והתרד.
  5. מוסיפים את מיץ הלימון, המים והסילאן, ומבשלים כ-2 דקות.
  6. מערבבים, מוסיפים את עשבי התיבול, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מניחים את הדגים בתוך הרוטב, אחד לצד השני, מכסים ומבשלים כ-20 דקות נוספות, או עד שהדגים מוכנים. טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול.
  8. מגישים את הדגים עם טחינה גולמית ופלפלים חריפים צלויים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 641.6 קק״ל 2566.5 קק״ל
פחמימות 35.8 גרם 143.1 גרם
שומן 30.6 גרם 122.4 גרם
נתרן 1268.3 מ״ג 5073.3 מ״ג
חלבון 52.7 גרם 210.9 גרם
סיבים תזונתיים 4.5 גרם 18.1 גרם
שומן רווי 4.7 גרם 19.0 גרם
כולסטרול 124.0 מ״ג 496.0 מ״ג
סידן 288.3 מ״ג 1153.0 מ״ג
ברזל 8.2 מ״ג 32.8 מ״ג
אשלגן 1509.9 מ״ג 6039.5 מ״ג
אבץ 2.9 מ״ג 11.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody