דניש סלמון מעושן, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

תמרה אהרוני עם מתכון שווה במיוחד של דניש סלמון מעושן – לחמניות בצק שמרים במילוי קרם פרש, סלמון מעושן, שמיר וגרידת לימון
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

בצק

  • 270 מ"ל חלב פושר
  • 75 גרם סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 100 גרם חמאה
  • 1 ביצה M
  • 500 גרם קמח שמרים

מילוי

  • 300 גרם קרם פרש
  • 2 כפות שמיר
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 300 גרם סלמון מעושן
  • 1 ביצה M
  • 1/2 כפית מלח גס

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. ממיסים את החמאה במיקרוגל.
  2. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה, שמים את החלב, הסוכר, המלח, החמאה והביצה. מערבבים מעט.
  3. מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה, ולשים כ-10 דקות במהירות בינונית.
  4. מכסים את הקערה במגבת לחה ומשאירים להתפחה כשעה וחצי עד שעתיים.
  5. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
  6. מורחים את פני הבצק בקרם פרש, מפזרים מעל שמיר קצוץ, גרידת לימון ופרוסות סלמון מעושן.
  7. מקפלים 1/3 מהבצק מצד ימין לאמצע ואת ה-1/3 מצד שמאל מעליו, כמו מעטפה. מעבירים למקפיא לפחות לשעה, עדיף לשעתיים.
  8. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 2.5 ס”מ.
  9. חותכים כל רצועה לאורך לשתיים, אבל משאירים את הקצה מחובר, כך שנוצרת צורת מכנסיים.
  10. מלפפים כל “שרוול” מכנסיים סביב עצמו, ואז אחד סביב השני.
  11. מלפפים את הצמה שנוצרה סביב עצמה ויוצרים מעין קשר. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם יתר המאפים.
  12. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים מעט מלח גס ומתפיחים 30 דקות.
  13. אופים בתנור החם 20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת