האחות המלוחה: כנאפה בשר קריספית בטירוף

מי אמר שכנאפה חייבת להיות מתוקה? קבלו מתכון ביתי וקל להכנת כנאפה בשר מושלמת, קריספית וחגיגית שתתאים בול לשולחן המשפחתי! מנה מפנקת שגם מבוגרים וגם ילדים אוהבים לאכול ולזלול
מי אמר שכנאפה חייבת להיות מתוקה? קבלו מתכון ביתי וקל להכנת כנאפה בשר מושלמת, קריספית וחגיגית שתתאים בול לשולחן המשפחתי! מנה מפנקת שגם מבוגרים וגם ילדים אוהבים לאכול ולזלול
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    279
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 279.3 קק״ל 2792.8 קק״ל
    פחמימות 16.3 גרם 162.7 גרם
    שומן 19.0 גרם 190.3 גרם
    נתרן 402.3 מ״ג 4022.8 מ״ג
    חלבון 10.2 גרם 102.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 9.4 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 37.3 גרם
    כולסטרול 27.3 מ״ג 273.0 מ״ג
    סידן 56.1 מ״ג 561.1 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 15.2 מ״ג
    אשלגן 147.9 מ״ג 1478.7 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 23.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    279
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 279.3 קק״ל 2792.8 קק״ל
    פחמימות 16.3 גרם 162.7 גרם
    שומן 19.0 גרם 190.3 גרם
    נתרן 402.3 מ״ג 4022.8 מ״ג
    חלבון 10.2 גרם 102.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 9.4 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 37.3 גרם
    כולסטרול 27.3 מ״ג 273.0 מ״ג
    סידן 56.1 מ״ג 561.1 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 15.2 מ״ג
    אשלגן 147.9 מ״ג 1478.7 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 23.9 מ״ג
    סגור

בחיפוש אחר מנה ראשונה, מפתיעה בייחודיותה, קלה להכנה וכמובן טעימה, מצאתי לנכון להכין כנאפה בשר. כשהרשתות והאתרים קורסים מטרנד הכנאפה גבינה מתוקה כמנה אחרונה, באה תפנית בעלילת הכנאפה! אותו “הלוק”, אותה צורת הגשה ומרקם פריך. הפעם רק הכנאפה מוגשת כמנה ראשונה והיא בשרית. מפתיע?

יתרון משמעותי לכנאפה של הבשר מלבד היותה מלוחה, הוא הפריכות המטורפת שלה. היא פריכה יותר מאחותה המתוקה משתי סיבות:
1. השומן שמטגן את שיערות הקדאיף מגיע משמן הזית ומשומן הבשר הניגר בתהליך הטיגון.
2. בהגשה לא יוצקים רוטב, או סירופ, דבר הפוגע בפריכות שיערות הקדאיף.

ניתן להכין את הכנאפה בשני אופנים אפייה או טיגון, בכל דרך בה תבחרו התוצאה זהה.

טיפים להצלחה:

  1. במהלך הטיגון הופכים את הכנאפה בעזרת מגש מתכת שטוח, מניחים את המגש על פני המחבת והופכים את המחבת, הכנאפה עוברת למגש ואז מחליקים את הכנאפה מהמגש למחבת.
    כך הופכים את הכנאפה מספר פעמים עד להשחמה אחידה של הכנאפה (זה נכון גם לגבי כנאפה המתוקה).
  2. במהלך הטיגון אני מוסיף שמן זית על שיערות הכנאפה אם יש צורך בכך, הפריכות של שיערות הקדאיף מתקבלת מטיגון נכון ויחס נכון של שומן בשערות.
  3. בסוף התהליך אני מעביר למגש, מזלף טחינה, מפזר על פני הכנאפה פיסטוקים קלויים – אבל זה לא חובה.
  4. המתכון מתאים למגש בקוטר 30 ס”מ או לשלושה מגשים אישיים בקוטר 10 ס”מ.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה בשרית
ליאור שרף
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. פותחים את שיערות הקדאיף עם הידיים, לאט ובעדינות כמו שפורמים קשרים בשיער, עד שמתקבלות קבוצות שיער מרווחות.
  2. משמנים היטב בשמן זית מגש שטוח, פורסים על קוטר 30 ס”מ שכבה דקה של שיערות קדאיף (כ-150 גרם).
  3. מזלפים על שכבת הקדאיף באופן שווה כ-3 כפות שמן זית.
  4. משטחים על פני שכבת שיערות הקדאיף את הבשר הטחון בשכבה אחידה (משאירים חצי ס”מ שוליים ללא בשר).

    משטחים מעל הקדאיף שכבת בשר. צילום: ליאור שרף
    משטחים מעל הקדאיף שכבת בשר. צילום: ליאור שרף

  5. משטחים שכבה שנייה של שיערות קדאיף מעל הבשר ומהדקים כך שתיווצר מעין “פיתה” של קדאיף עם מילוי פנימי של בשר.
  6. מזלפים שלוש כפות שמן זית על השכבה השנייה של שיערות הקדאיף.
  7. הכנה במחבת: משמנים מחבת בשמן זית, מחממים על להבה בינונית ומעבירים “בהחלקה” מהמגש למחבת את הכנאפה מטגנים כדקה.
  8. הופכים את הכנאפה בעזרת מגש ומטגנים מהצד השני גם כן, בערך דקה - חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד ששני הצדדים שחומים ויפים.
  9. הכנה בתנור: ניתן לאפות את הכנאפה בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך עשר דקות אפייה, כשהמגש מונח על המדף האמצעי. ועשר דקות אפייה נוספות כאשר המגש נמצא בתחתית התנור.
  10. יש לבדוק מידי פעם השחמה של שיערות הקדאיף בחלק עליון ותחתון.
  11. מגישים: מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים טחינה מפזרים פיסטוקים קצוצים.

    כנאפה בשר. צילום: ליאור שרף
    כנאפה בשר. צילום: ליאור שרף


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
האחות המלוחה: כנאפה בשר קריספית בטירוף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    מיכל

    נראה מעולה אבל הבשר לא מספיק זמן כדי שהבשר יהיה אפוי. דקה מכל מצד זה בשר כמעט חי

      Avatar
      מערכת Foody

      תראי שנכתב להפוך את הכנאפה מספר פעמים, כמו גם ניתנה הצעה לאפות בתנור

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות