האקדמיה של קנור: איך מכינים מנה משפחתית מזינה בתבנית אחת?

בת חן דיאמנט והאקדמיה של קנור מלמדים אתכם איך מכינים פילאף קינואה וסלמון בתבנית אחת! הפשילו שרוולים, חממו סירים ובואו לבשל יחד עם בת חן יד ביד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

ברוכים הבאים לאקדמיה של קנור!
האקדמיה של קנור נוצרה כדי שנבשל אתכם ביחד! בואו להכין איתנו מגוון מתכונים טעימים, קלים להכנה לכל המשפחה ולקבל מגוון טיפים וכלים שימושיים לבישול מזין המשלב גם תזונה מן הצומח

בואו והצטרפו לשיעור הראשון עם בן חן דיאמנט שמלמדת איך להכין פילאף קינואה, סלמון וירקות ברוטב שום ודבש!

טיפ קטן מאתנו: אם הכנסתם כבר את הקינואה למטבח שלכם ואם לא - כדאי שתדעו למה כדאי לכם להתחיל לאהוב אותה. ובכן, הקינואה היא פסאודו-דגן מבחינה בוטנית היא משתייכת למשפחת הסלקיים ובעצם קרובת משפחה של תרד, סלק ומגולד. לקינואה ערך תזונתי גבוה, ההרכב התזונתי שלה מכיל איזון יוצא הדופן בין רמות הפחמימות החלבון והשומן והיא אינה מכילה גלוטן! בנוסף הקינואה עשירה בכל תשע חומצות האמינו החיוניות לגופנו.

מצרכים

פילאף קינואה

סלמון

אופן הכנה

  1. מבשלים את הקינואה: מביאים לרתיחה סיר קטן עם מים וכפית מלח, כאשר המים רותחים שופכים את הקינואה, מבשלים 10 דקות, מסננים, שוטפים ומצננים. (ניתן לעשות זאת יום לפני).
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. בסיר רחב ושטוח (או תבנית) שמתאים לבישול בתנור מאדים על הגז עם שמן זית בצל, כרישה וזוקיני עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים לסיר את האפונה וממשיכים לאדות כדקה.
  5. מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
  6. מוסיפים את מרק פטריות, מתבלים במלח ופלפל לבן וגרידת לימון.
  7. מצפים את נתח הסלמון ברוטב ומניחים על הקינואה.
  8. מכניסים לתנור וצולים כ-15 דקות עד להשחמה.

    פילאף קינואה וסלמון. צילום: שניר גואטה
    פילאף קינואה וסלמון. צילום: שניר גואטה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 257.9 קק״ל 1031.8 קק״ל
פחמימות 37.8 גרם 151.1 גרם
סוכר 13.6 גרם 54.3 גרם
שומן 7.0 גרם 27.9 גרם
נתרן 498.8 מ״ג 1995.2 מ״ג
חלבון 7.6 גרם 30.5 גרם
סיבים תזונתיים 6.5 גרם 25.9 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 7.9 גרם
כולסטרול 73.8 מ״ג 295.0 מ״ג
סידן 77.5 מ״ג 310.2 מ״ג
ברזל 2.7 מ״ג 10.9 מ״ג
אשלגן 1108.8 מ״ג 4435.2 מ״ג
אבץ 1.9 מ״ג 7.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar