הטיפ של מאיר: איך מכינים רוטב בשמל מושלם?

מתכון לרוטב בשמל קלאסי הוא לחלוטין חובה בכל בית! בשמל עשוי מקמח, חמאה, חלב ותבלינים בסיסיים, ומשמש רבות במטבח האיטלקי והצרפתי בפשטידות, מאפים וכמובן - לזניה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבשמל: בסיר על כיריים ממיסים חמאה, מוסיפים את הקמח וטורפים יחד במשך כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את החלב, המלח ושיני השום בשלמותן ומביאים לרתיחה.
  3. מתבלים באגוז מוסקט ומבשלים מספר דקות נוספות.
  4. לאחר רתיחה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 697.8 קק״ל 697.8 קק״ל
פחמימות 74.9 גרם 74.9 גרם
שומן 37.9 גרם 37.9 גרם
נתרן 787.3 מ״ג 787.3 מ״ג
חלבון 11.3 גרם 11.3 גרם
סיבים תזונתיים 3.2 גרם 3.2 גרם
שומן רווי 23.4 גרם 23.4 גרם
כולסטרול 96.8 מ״ג 96.8 מ״ג
סידן 77.8 מ״ג 77.8 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 1.6 מ״ג
אשלגן 224.2 מ״ג 224.2 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 1.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody