הכוכב הראשי של ארוחת השישי – עוף עם שומר וגזר ברוטב לימון ודבש

כשאסי רוז רוצה להכין ארוחה משפחתית מפנקת בשבת, אבל עדיין רוצה להנות ממנוחת סוף השבוע היא מכינה עוף עם שומר וגזר ברוטב לימון ודבש. ארוחה שלמה בתבנית אחת
כשאסי רוז רוצה להכין ארוחה משפחתית מפנקת בשבת, אבל עדיין רוצה להנות ממנוחת סוף השבוע היא מכינה עוף עם שומר וגזר ברוטב לימון ודבש. ארוחה שלמה בתבנית אחת
  • אסי רוז
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    396
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 395.7 קק״ל 2374.0 קק״ל
    פחמימות 36.1 גרם 216.5 גרם
    שומן 20.5 גרם 123.2 גרם
    נתרן 816.2 מ״ג 4897.3 מ״ג
    חלבון 13.7 גרם 82.3 גרם
    סיבים תזונתיים 6.8 גרם 40.9 גרם
    שומן רווי 4.2 גרם 24.9 גרם
    כולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 102.7 מ״ג 616.0 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 11.1 מ״ג
    אשלגן 948.7 מ״ג 5692.2 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    396
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 395.7 קק״ל 2374.0 קק״ל
    פחמימות 36.1 גרם 216.5 גרם
    שומן 20.5 גרם 123.2 גרם
    נתרן 816.2 מ״ג 4897.3 מ״ג
    חלבון 13.7 גרם 82.3 גרם
    סיבים תזונתיים 6.8 גרם 40.9 גרם
    שומן רווי 4.2 גרם 24.9 גרם
    כולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 102.7 מ״ג 616.0 מ״ג
    ברזל 1.8 מ״ג 11.1 מ״ג
    אשלגן 948.7 מ״ג 5692.2 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור

סוף שבוע הוא הזמן של כולם להתקבץ ולהתפנק באוכל טוב ומשפחתי שכולם מחכים לביס שלו כל השבוע. 

בכל יום שבת אנחנו נפגשים לארוחת צהרים משפחתית, שבסופה כולם עוברים לשכיבה בספה וקמים ברגע שיש קינוח כי תמיד יש מקום קטן בבטן עבורו. 

לעיתים אני רוצה להספיק המון בסוף השבוע ולא מוכנה לוותר על הכנה של מנה טובה ומפנקת לכן מצאתי את הפתרון המושלם לתבנית שכל כולה ארוחה שלמה. 

הריחות שלה מתפזרים בבית וגורמים לכולם לשאול מתי אוכלים, אני עובדת רק כמה דקות בודדות על הכנתה ובזמן שהיא מתבשלת אני נהנית מכוס קפה טוב. זו מנה שדורשת מינימום חיתוכים, מינימום לכלוך והיא טעימה במקסימום. 

השילוב של הדבש עם הלימון והשום הוא אלוהי, המיזוג של מתיקות הדבש עם חמיצות הלימון וטעמי השום יוצרת חגיגה ענקית בפה. ירקות השורש שמלווים את המנה מתחברים מושלם לכל הטעמים והעוף סופג את כל הטעמים בצורה מופלאה. 

זו תבנית שהיא השילוב המושלם בין מנוחה של סוף שבוע, לארוחה מפנקת בשבת בצהרים.

ימי שבת מאושרים וטעימים!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

רוטב

סירופ דבש


אופן הכנה

    1. מכינים את העוף והירקות: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית אפיה סטנדרטית בנייר אפייה. 
    2. חותכים את הגזרים לרצועות עבות (מומלץ לחתוך כל גזר לאורכו ל-4 חלקים). את השומר חותכים לחתיכות עבות, שימו לב לחתוך אותו לאורך כך הוא יישאר שלם ולא יתפרק באפייה.
    3. מסדרים בתחתית תבנית האפיה את הגזרים והשומר החתוכים, קוטמים את עלי התימין מ-3 גבעולים ומפזרים על הירקות. מניחים את העוף השלם במרכז התבנית על הירקות.  
    4. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומזלפים בעזרת כף על העוף והירקות שבתבנית. מניחים על העוף את גבעולי התימין הנוספים (שלמים) ומכסים את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף (חשוב לאטום היטב). 
    5. מכינים סירופ דבש: מערבבים בקערה דבש עם שמן זית ומלח.
    6. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 75 דקות. מסירים את הכיסוי, מזלפים את סירופ הדבש על העוף ומכניסים לתנור ל- 10-15 דקות נוספות להשחמה וקירמול ומגישים.
    7. שומרים בקירור 4 ימים בקופסא אטומה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכוכב הראשי של ארוחת השישי – עוף עם שומר וגזר ברוטב לימון ודבש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות