
-
זמן הכנה7 דקות
-
זמן כולל15 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים16
מצרכים
-
1 חבילה ניוקי מוכן
-
3 ליטר מים רותחים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 ליטר מים קריםעם כוס קרח
-
1 ראש ברוקולימפורק לפרחים
-
2 ליטר מים רותחים
-
1 קורט מלח דק
-
1 שן שום
-
25 גרם חמאה
-
1/2 בצל בינוניחתוך לקוביות
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן זית
-
20 גרם חמאה
-
3 כפות יין לבן יבש
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- מבשלים את הניוקי במים הרותחים 3-5 דק׳ (לאחר שהם צפים למעלה מחכים עוד דקה ואז מוציאים מהמים למי קרח). לאחר כמה דק מסננים את הניוקי ממי הקרח ומניחים בקערה בצד.
- בסיר בינוני חולטים את פרחי הברוקולי במים הרותחים והמלח כ- 7 דקות. מוציאים מהמים ומסננים.
- מאדים את הבצל במחבת גדולה עם החמאה. לאחר שהתרכך מוסיפים את השום. לאחר 3 דקות מוסיפים את השמנת המתוקה הברוקולי החלוט והמלח. מעבירים לכלי עם שוליים גבוהים.
- טוחנים עם בלנדר המוט עם אביזר הממחה כ-3 דקות. מוסיפים את שמן הזית וממשיכים לטחון עם מוט הערבול עד שמגיעים למרקם חלק.
- מחממים את הניוקי במחבת עם החמאה, היין והמלח. מעבירים לצלחת הגשה ומוזגים מעל מקרם הברוקולי. מגישים מיד.
מעבירים לצלחת הגשה ומוזגים מעל מקרם הברוקולי. מגישים מיד.
בשיתוף עם ברימאג
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
2280.9
קק״ל
2280.9
קק״ל
פחמימות
187.7
גרם
187.7
גרם
שומן
152.6
גרם
152.6
גרם
נתרן
7460.8
מ״ג
7460.8
מ״ג
חלבון
31.7
גרם
31.7
גרם
סיבים תזונתיים
11.8
גרם
11.8
גרם
שומן רווי
83.8
גרם
83.8
גרם
כולסטרול
381.8
מ״ג
381.8
מ״ג
סידן
294.0
מ״ג
294.0
מ״ג
ברזל
3.0
מ״ג
3.0
מ״ג
אשלגן
1993.6
מ״ג
1993.6
מ״ג
אבץ
2.0
מ״ג
2.0
מ״ג
תגובות (0)