הלוחש לעוגיות: ליאור שרף עם חיתוכיות ריבה ממכרות

חיתוכיות ריבה - עוגיות מושלמות שכולם אוהבים! ריבועי עוגיות מבצק חמאתי ופשוט להכנה, מעליו ריבה מתוקה שאוהבים ושטרוייזל פריך עם אגוזים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

מריחה

שטרוייזל

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מכינים את השטרוייזל: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי השטרוייזל לתערובת פירורית (בחמש דקות הראשונות זה הופך לפירורים קטנים, ממש חול, ולאחר כמה דקות נוספות הפירורים מתגבשים וגדלים).
  3. שופכים את הפירורים למגש ומעבירים למקרר עד לשימוש.
  4. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק עד שמתגבש (ניתן להוסיף כף מים נוספת אם לא מתגבש).
  5. אין צורך לקרר את הבצק! מיד מרדדים על נייר אפייה את הבצק למלבן בגודל של מגש תנור ביתי (עובי הבצק כשלושה מילימטר) מיישרים את עודפי הבצק עם סכין, ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג.

    מרדדים את הבצק למלבן בגודל של מגש תנור, מיישרים את עודפי הבצק עם סכין, ומחוררים בעזרת מזלג. צילום: ליאור שרף
    מרדדים את הבצק למלבן בגודל של מגש תנור, מיישרים את עודפי הבצק עם סכין, ומחוררים בעזרת מזלג. צילום: ליאור שרף

  6. מעבירים את הבצק לתבנית תנור גדולה ומכניסים לעשר דקות אפייה. לאחר האפייה מורחים את הריבה מפזרים באופן שווה את השטרוייזל ומחזירים לתנור ל-15 דקות אפייה נוספות.

    לאחר האפייה מורחים את הריבה מפזרים באופן שווה את השטרוייזל ומחזירים לתנור. צילום: ליאור שרף
    לאחר האפייה מורחים את הריבה מפזרים באופן שווה את השטרוייזל ומחזירים לתנור. צילום: ליאור שרף

  7. מוציאים מהתנור ומיד מחלקים לריבועים בעזרת גלגלת פיצה (לא לחלץ עדיין מהתבנית, רק לחלק) מצננים בתבנית כ-20 דקות, בוזקים אבקת סוכר ובתיאבון.

    מצננים בתבנית כ-20 דקות, בוזקים אבקת סוכר ובתיאבון.
    מצננים בתבנית כ-20 דקות, בוזקים אבקת סוכר ובתיאבון.

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 25 מנות
קלוריות 229.2 קק״ל 5731.1 קק״ל
פחמימות 35.8 גרם 894.7 גרם
שומן 8.6 גרם 214.9 גרם
נתרן 12.9 מ״ג 322.0 מ״ג
חלבון 2.4 גרם 59.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 22.1 גרם
שומן רווי 4.4 גרם 109.5 גרם
כולסטרול 41.9 מ״ג 1048.5 מ״ג
סידן 17.3 מ״ג 431.4 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 12.0 מ״ג
אשלגן 56.3 מ״ג 1408.7 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 6.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody