הלוחש לעוגיות: ליאור שרף עם חיתוכיות ריבה ממכרות

חיתוכיות ריבה - עוגיות מושלמות שכולם אוהבים! ריבועי עוגיות מבצק חמאתי ופשוט להכנה, מעליו ריבה מתוקה שאוהבים ושטרוייזל פריך עם אגוזים
חיתוכיות ריבה - עוגיות מושלמות שכולם אוהבים! ריבועי עוגיות מבצק חמאתי ופשוט להכנה, מעליו ריבה מתוקה שאוהבים ושטרוייזל פריך עם אגוזים
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    229
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 229.2 קק״ל 5731.1 קק״ל
    פחמימות 35.8 גרם 894.7 גרם
    שומן 8.6 גרם 214.9 גרם
    נתרן 12.9 מ״ג 322.0 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 59.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 4.4 גרם 109.5 גרם
    כולסטרול 41.9 מ״ג 1048.5 מ״ג
    סידן 17.3 מ״ג 431.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 56.3 מ״ג 1408.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    229
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 229.2 קק״ל 5731.1 קק״ל
    פחמימות 35.8 גרם 894.7 גרם
    שומן 8.6 גרם 214.9 גרם
    נתרן 12.9 מ״ג 322.0 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 59.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 4.4 גרם 109.5 גרם
    כולסטרול 41.9 מ״ג 1048.5 מ״ג
    סידן 17.3 מ״ג 431.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 56.3 מ״ג 1408.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מריחה

שטרוייזל


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מכינים את השטרוייזל: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי השטרוייזל לתערובת פירורית (בחמש דקות הראשונות זה הופך לפירורים קטנים, ממש חול, ולאחר כמה דקות נוספות הפירורים מתגבשים וגדלים).
  3. שופכים את הפירורים למגש ומעבירים למקרר עד לשימוש.
  4. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק עד שמתגבש (ניתן להוסיף כף מים נוספת אם לא מתגבש).
  5. אין צורך לקרר את הבצק! מיד מרדדים על נייר אפייה את הבצק למלבן בגודל של מגש תנור ביתי (עובי הבצק כשלושה מילימטר) מיישרים את עודפי הבצק עם סכין, ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג.

    מרדדים את הבצק למלבן בגודל של מגש תנור, מיישרים את עודפי הבצק עם סכין, ומחוררים בעזרת מזלג. צילום: ליאור שרף
    מרדדים את הבצק למלבן בגודל של מגש תנור, מיישרים את עודפי הבצק עם סכין, ומחוררים בעזרת מזלג. צילום: ליאור שרף

  6. מעבירים את הבצק לתבנית תנור גדולה ומכניסים לעשר דקות אפייה. לאחר האפייה מורחים את הריבה מפזרים באופן שווה את השטרוייזל ומחזירים לתנור ל-15 דקות אפייה נוספות.

    לאחר האפייה מורחים את הריבה מפזרים באופן שווה את השטרוייזל ומחזירים לתנור. צילום: ליאור שרף
    לאחר האפייה מורחים את הריבה מפזרים באופן שווה את השטרוייזל ומחזירים לתנור. צילום: ליאור שרף

  7. מוציאים מהתנור ומיד מחלקים לריבועים בעזרת גלגלת פיצה (לא לחלץ עדיין מהתבנית, רק לחלק) מצננים בתבנית כ-20 דקות, בוזקים אבקת סוכר ובתיאבון.

    מצננים בתבנית כ-20 דקות, בוזקים אבקת סוכר ובתיאבון.
    מצננים בתבנית כ-20 דקות, בוזקים אבקת סוכר ובתיאבון.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הלוחש לעוגיות: ליאור שרף עם חיתוכיות ריבה ממכרות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות