המתכון ששבר את הרשת! עוגיות לימונצ’לו שמנת של ליאור שרף

בתקופה שכולנו מתגעגעים לפאבים ונהנים ממשקאות אלכוהולים בבית, ליאור שרף מכניס את האלכוהול לעוגיות הלימונצ'לו והשמנת המושלמות שלו עם סיפור ומחווה לנזיר אוליביה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

על כביש 1, כשיורדים במחלף נווה אילן ומתחברים לכפר “אבו גוש” מיד מופעלת התניה קלאסית שמאקטבת את בלוטות הטעם מהמחשבה על חומוס.

אז אצלי זה דווקא מאקטב משהו אחר…

בלב הכפר ישנו מנזר בנדיקטים. במנזר, כנסייה מהמאה ה-12 שנשמרו על קירותיה פרסקאות, הגנים המרהיבים, הנחל הזורם תורם לפסטורליות ולכמה רגעים מרגישים בכפר ציורי באירופה הקלאסית (לא הקלאסית של חמישה ימים ארבעה לילות בבוקרשט הכל כלול).
במנזר עשרה נזירים שמקיימים את עצמם כמשק אוטרקי, לכל נזיר מספר תפקידים, טכנאי, חשמלאי, גנן, טבח ועוד.

נזיר אחד, אוליביה, שהוא אח בתפקידו וחבר טוב שלי שהוא איש מדהים עם סיפור חיים מרתק שלא משאיר עין יבשה. אחד האנשים המצחיקים ביותר שפגשתי בחיי ובעברית רהוטה ובמבטא צרפתי קשר אוליביה את גורלו בגורלנו. הוא נודה מתפקידי המטבח, אומנם לא מכין אבל אוכל טוב הוא אוהב.

במנזר הם מייצרים מזכרות, סבונים וליקרים משובחים, ביניהם לימונצ’לו שאוליביה מייצר בעצמו. אולי אני לא כל כך אובייקטיבי אבל טעמתי כמה וכמה לימונצ’לו בחיי ורובם באיטליה. לדעתי אין משהו שמשתווה ללימונצ’לו של אוליביה, אולי זה הכל בזכות הלימונים ממנו הוא עשו, לימונים שנקטפו בגינתו.

את המתכון לעוגיות האלו הכנתי לראשונה עם הלימונצ’לו של אוליביה, אבל כל לימונצ’לו יעשה את העבודה, מי שלא מחזיק לימונצ’לו בבית ועדיין רוצה להכין - אין בעיה, יש לי פיתרון גם עבורכם!

טיפ קטן: אני מחזק את הצבע הצהוב למראה לימוני עם שתי טיפות צבע מאכל, אבל זה ממש לא חובה.

הנזיר אוליביה. צילום: ליאור שרף
הנזיר אוליביה. צילום: ליאור שרף

מצרכים

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, מלח ומניחים בצד.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים גבינת שמנת וממשיכים לערבב למסה אחידה - אם יש צורך בעזרת לקקן מגרדים מדפנות המיקסר את החמאה.
  3. מוסיפים ביצה ומערבבים עד הטמעתה.
  4. מוסיפים למסה גרידת הלימון, מיץ לימון, לימונצ’לו, וניל, צבע מאכל מערבבים שלוש דקות נוספות למסה אחידה.
  5. שופכים פנימה את החומרים “היבשים” ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים למקרר לחצי שעה (אפשר ללילה אם מכינים מבעוד מועד).
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  7. יוצרים כדורים קטנים, (בגודל של “פררורושה”) מגלגלים בתוך קערה עם סוכר לציפוי מלא של הכדור ומיד מעבירים לגלגול בקערה של אבקת הסוכר (הפעולה הזו יוצרת את המראה “המושלג”).
  8. מניחים את הכדורים המצופים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווח של כ-3 ס”מ בין כדור לכדור.
  9. מכניסים לתנור ל-15 דקות אפייה.
  10. מוציאים מהתנור ומצננים לפחות חצי שעה לפני האכילה בטמפרטורת החדר. העוגיות נימוחות בטירוף!

    עוגיות לימונצ'לו. צילום: ליאור שרף
    עוגיות לימונצ’לו. צילום: ליאור שרף

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 213.5 קק״ל 4269.8 קק״ל
פחמימות 35.7 גרם 714.3 גרם
שומן 7.5 גרם 150.0 גרם
נתרן 51.9 מ״ג 1038.1 מ״ג
חלבון 2.1 גרם 42.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.2 גרם
שומן רווי 4.3 גרם 85.3 גרם
כולסטרול 31.1 מ״ג 622.2 מ״ג
סידן 10.2 מ״ג 203.9 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 4.8 מ״ג
אשלגן 23.8 מ״ג 476.9 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 3.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (7)

    Avatar
    Keren Kimhi

    היי. אז הכנתי את העוגיות. פעם הבאה אעשה אותן קטנות יותר חחחח . יש לי שאלה. כל הערבול בהתחלה של הסוכר צריך להיות במיקסר?? כי גרגרי הסוכר לא נמסו לי ובפה הרגישו גרגרי סוכר. חוץ מזה יצא טעים ממש

    Avatar
    lemlem ysha

    מתכון אליפותתתת ❤️!! מכינה כבר קבוע לחברים בעבודה ומשפחה ..פשוט התמכרות

    Avatar
    מגי הולצמן

    מ ו ש ל מ ו ת 😋

הצג עוד

תגובות (31)

Avatar

הצג עוד