זה גאוני! יהודה עמר מכין פאי רועים בתוך תפוח אדמה
מחפשים מנה יפייפיה וטעימה? זה בשבילכם! יהודה עמר מכין פאי רועים אישי - תבשיל בשר עם עגבניות והמון תבלינים, בתוך תפוחי אדמה אפויים וזילופי פירה חלק מלמעלה
מחפשים מנה יפייפיה וטעימה? זה בשבילכם! יהודה עמר מכין פאי רועים אישי - תבשיל בשר עם עגבניות והמון תבלינים, בתוך תפוחי אדמה אפויים וזילופי פירה חלק מלמעלה
- יהודה עמר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 318.6 קק״ל 1911.6 קק״לפחמימות 41.8 גרם 250.9 גרםשומן 7.4 גרם 44.1 גרםנתרן 167.8 מ״ג 1006.7 מ״גחלבון 17.6 גרם 105.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.6 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרםכולסטרול 45.5 מ״ג 273.0 מ״גסידן 24.2 מ״ג 145.4 מ״גברזל 1.9 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 394.8 מ״ג 2369.0 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 19.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות319
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 318.6 קק״ל 1911.6 קק״לפחמימות 41.8 גרם 250.9 גרםשומן 7.4 גרם 44.1 גרםנתרן 167.8 מ״ג 1006.7 מ״גחלבון 17.6 גרם 105.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.6 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרםכולסטרול 45.5 מ״ג 273.0 מ״גסידן 24.2 מ״ג 145.4 מ״גברזל 1.9 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 394.8 מ״ג 2369.0 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 19.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 319 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 תפוחי אדמה בינונייםמאורכים
-
1 חבילה מלח גס
-
300 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 עגבניות בינוניותקלופות וחתוכות לקוביות
-
1 צרור כוסברהקצוצה
-
1 שן שוםכתושה
-
1 קורט סוכר לבן
-
1 כף רסק עגבניותMUTTI בשפופרת
-
1/2 כף פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית כורכום
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית בהרט
-
1/4 כפית פטרוזיליה יבשה
-
1/4 כפית אורגנו יבש
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מפזרים מלח גס על תבנית מרופדת בנייר אפייה , מניחים את תפוחי האדמה בשלמותם ומכניסים לאפייה של 50 דקות עד להשחמה ולריכוך.
- מכינים את המילוי: מטגנים במחבת את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה.
- מוסיפים מעט סוכר, זה עושה פלאים, מוסיפים את העגבניות ומבשלים במשך 4 דק׳ נוספות.
- מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהוא מחליף צבעו לגמרי.
- מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות, מערבבים היטב. מוסיפים כוסברה קצוצה ומכבים את הגז.
- אחרי שתפוחי האדמה מוכנים חורצים אותם למעלה ובעזרת כפית מוצאים את הפנים - לא את הכל, רק ליצור שקע שיוכל להכיל את מילוי הבשר. את התפוח אדמה שהוצאנו בעזרת הכפית שומרים בצד.
- ממלאים את השקע במילוי הבשר שהכנו מראש.
- את פנים תפוחי האדמה ששמרנו בצד, מכניסים למעבד מזון מוסיפים מעט מלח וטוחנים למרקם חלק.
- מכניסים את הפירה החלק לשקית זילוף ומזלפים מעל הבשר את הפירה. אם אין שקית זילוף אפשר פשוט למרוח ובעזרת מזלג לעשות פסים.
- מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור במצב גריל עד להשחמה קלה בחלק העליון.
- תראו, תראו את הביס המושלם הזה!
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מפזרים מלח גס על תבנית מרופדת בנייר אפייה , מניחים את תפוחי האדמה בשלמותם ומכניסים לאפייה של 50 דקות עד להשחמה ולריכוך.
- מכינים את המילוי: מטגנים במחבת את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה.
- מוסיפים מעט סוכר, זה עושה פלאים, מוסיפים את העגבניות ומבשלים במשך 4 דק׳ נוספות.
- מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהוא מחליף צבעו לגמרי.
- מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות, מערבבים היטב. מוסיפים כוסברה קצוצה ומכבים את הגז.
- אחרי שתפוחי האדמה מוכנים חורצים אותם למעלה ובעזרת כפית מוצאים את הפנים - לא את הכל, רק ליצור שקע שיוכל להכיל את מילוי הבשר. את התפוח אדמה שהוצאנו בעזרת הכפית שומרים בצד.
- ממלאים את השקע במילוי הבשר שהכנו מראש.
- את פנים תפוחי האדמה ששמרנו בצד, מכניסים למעבד מזון מוסיפים מעט מלח וטוחנים למרקם חלק.
- מכניסים את הפירה החלק לשקית זילוף ומזלפים מעל הבשר את הפירה. אם אין שקית זילוף אפשר פשוט למרוח ובעזרת מזלג לעשות פסים.
- מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור במצב גריל עד להשחמה קלה בחלק העליון.
- תראו, תראו את הביס המושלם הזה!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (20)
כתוב במצרכים חבילת מלח גס, צריך את כל החבילה בשביל 6 תפו”א? נשמע לי הרבה מאוד מאוד
כן, כך תפוח האדמה יוצא מושלם
מתובלן ממש טוב. תודה לשף.
תודה רבה, חנה!
מתכון ממכר!