זודלס – ארוחה מהירה ובריאה של נודלס מזוקיני

המרענן הרשמי של הקיץ - זודלס! הילה סער במתכון לנודלס מזוקיני, מוקפץ קלות עם אפונה ובזיליקום או תוספות אחרות שאוהבים. מנה מהירה וטעימה שאפשר לאכול חמה או קרה לפי החשק
המרענן הרשמי של הקיץ - זודלס! הילה סער במתכון לנודלס מזוקיני, מוקפץ קלות עם אפונה ובזיליקום או תוספות אחרות שאוהבים. מנה מהירה וטעימה שאפשר לאכול חמה או קרה לפי החשק
  • הילה סער
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    373
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 372.8 קק״ל 372.8 קק״ל
    פחמימות 29.6 גרם 29.6 גרם
    שומן 23.4 גרם 23.4 גרם
    נתרן 943.8 מ״ג 943.8 מ״ג
    חלבון 9.9 גרם 9.9 גרם
    סיבים תזונתיים 11.0 גרם 11.0 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 2.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 170.0 מ״ג 170.0 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 1219.9 מ״ג 1219.9 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    373
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 372.8 קק״ל 372.8 קק״ל
    פחמימות 29.6 גרם 29.6 גרם
    שומן 23.4 גרם 23.4 גרם
    נתרן 943.8 מ״ג 943.8 מ״ג
    חלבון 9.9 גרם 9.9 גרם
    סיבים תזונתיים 11.0 גרם 11.0 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 2.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 170.0 מ״ג 170.0 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 1219.9 מ״ג 1219.9 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור

אייייף, איזה חום!

הקיץ רק התחיל, אבל החום בחוץ מטורף, זה מפתיע בכל שנה מחדש! כנראה זו ההתחממות הגלובלית או שאנחנו מדחיקים כל פעם מחדש כמה חם בארץ בקיץ.

לאחרונה יש לי לא מעט ימים עמוסים, של פגישות בכל מיני מקומות. אני יוצאת ונכנסת שוב ושוב לרכב, אחרי שהוא עמד בשמש, ולא משנה כמה חזק המזגן – לוקח לי עוד כמה שעות להתאפס על טמפרטורה נורמלית. ובקיצור – חם לי.

כשאני חוזרת הביתה, כל מה שבא לי זה מזגן, כזה שיקפיא אותי, ובטח שלא לעמוד ליד הכיריים או ליד התנור, שמחממים אותי ואת המטבח.

אז מה עושים?  עוברים לבישולי קיץ!

בישול מינימלי, עם חומרי גלם טריים וכמה שפחות טיפול וחימום. זה הכי נוח, הכי מהיר, הכי טעים וגם הכי מתאים למזג האוויר.

אחת המנות הקיציות הכי אהובות עליי היא “זודלס” – נודלס מזוקיני, שמקפיצים בשתי דקות במחבת, ומוסיפים להן בכל פעם טעמים אחרים.

זוקיני הוא האח המוצלח יותר של הקישוא (שגם הוא מוצלח בפני עצמו), הוא נוקשה יותר ופחות מימי, ובגלל זה מתאים בצורה מדויקת להכנה של זודלס. הקיץ הוא העונה של המשפחה המוצלחת הזו, אז זה הזמן הנכון לקנות אותם ולאכול אותם.

הפעם בחרתי במנה ירוקה, אביבית וקלילה, עם טעמים עדינים ומינימום תיבול. זודלס מרעננים, עם אפונה עדינה, בזיליקום, וחיזוק של זוקיני צרוב. דוגמה מושלמת למנה פשוטה עם מעט מרכיבים אבל עם המון טעם.

זו מנה שמכינים בכמה דקות, ואפשר לאכול חמה או קרה. תלוי כמה חם לכם כרגע…

אני מכינה לי צלחת כזו, ומרגישה שממש השקעתי בעצמי, למרות שלקח לי עשר דקות.

הטעמים פה עדינים, אבל אתם מוזמנים לחזק אותם לפי מה שאתם אוהבים. תציצו בהערות בסוף המתכון לרעיונות לגיוון.

טיפ בריא:

אני מאמינה גדולה בתזונה עונתית ומקומית. הטבע חכם והיה פה הרבה לפנינו. לכן, תמיד כדאי לקנות ולאכול את מה שבעונה. זה נכון יותר לגוף, למטבח וגם לכיס. הקיץ הוא העונה של הקישואים, הזוקיני, הדלועים, החצילים, המלפפונים, העגבניות, הפלפלים וגם הבזיליקום.

 

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. יוצרים משני הזוקיני רצועות דקות בעזרת ספירלייזר / קולפן ז’וליאנים. במידה ואין לכם, אפשר להשתמש בקולפן ירקות רגיל, ולקלוף רצועות ארוכות וצרות ככל האפשר. משתמשים בזוקיני עם הקליפה, ויוצרים נודלס מהחלקים החיצוניים (עובדים בתנועה מעגלית מסביב לזוקיני) לא משתמשים בחלק הפנימי, שבו נמצאים הגרעינים. משתמשים בליבות למתכון אחר (למשל, פשטידת הקישואים והברוקולי של אמא שלי) או שפורסים אותן וצורבים על מחבת.

    יוצרים משני הזוקיני רצועות דקות. צילום: הילה סער
    יוצרים משני הזוקיני רצועות דקות. צילום: הילה סער

  2. את הזוקיני הקטן פורסים דק לרוחב. מחממים מחבת בינונית על אש גבוהה.
  3. מוסיפים כף שמן זית ומקפיצים את הפרוסות כ-3 דקות עד שהן מתחילות להזהיב. מתבלים במלח ופלפל שחור ומורידים מהאש.
  4. מעבירים את פרוסות הזוקיני הצרובות לצלחת, וממשיכים בהכנת המנה: יוצקים את הכף הנותרת של שמן הזית למחבת ומוסיפים את השום הכתוש. מחממים על אש בינונית-גבוהה כדקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים את פרוסות הפלפל החריף ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את האפונה ומקפיצים ביחד כשתי דקות.

    מקפיצים שום ופלפל חריף. צילום: הילה סער
    מקפיצים שום ופלפל חריף. צילום: הילה סער

  5. מוסיפים את פרוסות הזוקיני הצרובות ואת הזודלס - רצועות הזוקיני. מקפיצים בעזרת שתי כפות עץ ומערבבים את כל המרכיבים היטב ביחד במשך דקה. מתבלים במלח ים אטלנטי ופלפל שחור. מורידים מהאש ומוסיפים את עלי הבזיליקום. מגישים מיד.

    מורידים מהאש ומוסיפים את עלי הבזיליקום. צילום: הילה סער
    מורידים מהאש ומוסיפים את עלי הבזיליקום. צילום: הילה סער

אפשרויות לגיוון ולהוספה

  • חופן זיתי קלמטה מגולענים
  • קוביות גבינת פטה
  • עגבניות מיובשות קצוצות
  • במקום להשתמש בשום ופלפל חריף, משתמשים בפסטו מוכן. מחממים שמן זית וממיסים בתוכו כף פסטו, וממשיכים לפי המתכון
  • מוסיפים קוביות ירקות צלויים, כמו פלפלים/ חצילים/ פטריות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
זודלס – ארוחה מהירה ובריאה של נודלס מזוקיני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    נעמי

    עשית לי חשק אז הכנתי רק הוספתי פטריות צלויות לקישוט!

    Avatar
    ברי

    סלט מושלם! מכינה לעצמי לצהריים

    Avatar
    שירי קרסו

    הילה אני ממש אוהבת את המתכונים שלך

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות