רקע הנמל
הנמל

כמו ביצת הפתעה – קישואים עגולים ממולאים בקינואה

צלחת צבעונית ומשמחת של קישואים עגלגלים ממולאים שהם קצת כמו ביצת הפתעה מלאה בכל טוב. ומה כייף? זו מנה טבעונית, מזינה, עם קינואה, גזרים צבעוניים ומלא ירוקים
צלחת צבעונית ומשמחת של קישואים עגלגלים ממולאים שהם קצת כמו ביצת הפתעה מלאה בכל טוב. ומה כייף? זו מנה טבעונית, מזינה, עם קינואה, גזרים צבעוניים ומלא ירוקים
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    290
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 289.9 קק״ל 1739.7 קק״ל
    פחמימות 46.4 גרם 278.5 גרם
    שומן 31.6 גרם 189.7 גרם
    נתרן 658.0 מ״ג 3947.9 מ״ג
    חלבון 22.2 גרם 133.3 גרם
    סיבים תזונתיים 21.2 גרם 127.1 גרם
    שומן רווי 18.9 גרם 113.3 גרם
    כולסטרול 17.0 מ״ג 102.0 מ״ג
    סידן 119.8 מ״ג 718.8 מ״ג
    ברזל 20.1 מ״ג 120.5 מ״ג
    אשלגן 579.1 מ״ג 3474.6 מ״ג
    אבץ 17.8 מ״ג 107.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    290
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 289.9 קק״ל 1739.7 קק״ל
    פחמימות 46.4 גרם 278.5 גרם
    שומן 31.6 גרם 189.7 גרם
    נתרן 658.0 מ״ג 3947.9 מ״ג
    חלבון 22.2 גרם 133.3 גרם
    סיבים תזונתיים 21.2 גרם 127.1 גרם
    שומן רווי 18.9 גרם 113.3 גרם
    כולסטרול 17.0 מ״ג 102.0 מ״ג
    סידן 119.8 מ״ג 718.8 מ״ג
    ברזל 20.1 מ״ג 120.5 מ״ג
    אשלגן 579.1 מ״ג 3474.6 מ״ג
    אבץ 17.8 מ״ג 107.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית הקינואה

קישואים


אופן הכנה

  1. בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצלים הקצוצים ואת הגזרים המגוררים עד לשקיפות. מוסיפים שתי שיני שום כתושות ומערבבים.
  2. מכניסים את הקינואה, ממליחים, מפלפלים, מערבבים. מוסיפים לסיר 3 כוסות מים או ציר ירקות ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהמים מתאדים.
  4. תנו לקינואה להתקרר מעט ובינתיים תקצצו את הפטרוזיליה, השמיר והנענע וערבבו בתערובת הקינואה. הוסיפו את הסילאן.
  5. מטפלים בקישואים: חותכים את כיפות הקישואים העגולים, מרוקנים את הקישואים בעזרת כף. בסיר מלא מים רותחים עם כפית מלח חולטים את הקישואים כמה דקות.
  6. ממקמים את הקישואים בתבנית עמוקה משומנת בשמן זית.
  7. בעזרת כף ממלאים את הקישואים בתערובת הקינואה ממש עד הסוף (הקינואה לא תתנפח יותר) ומכסים את הקישואים בכיפות שלהם.
  8. שופכים מעל הקישואים פחית עגבניות קצוצות, אפשר כמובן לקצוץ עגבניות בעצמכם. מפזרים 2-3 שיניי שום קצוצות ומזרזפים 3 כפות שמן זית מעל.
  9. אופים בתנור בחומם מראש לחום של 170 מעלות כחצי שעה.

    קישואים ממולאים 1
    קישואים ממולאים טעימים בטירוף! צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו ביצת הפתעה – קישואים עגולים ממולאים בקינואה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    יונית

    היי, האם אפשר למלא בכרוב או בבצל? לא אוהבים אצלי קישוא האם מתאים?

      Avatar
      Foody Foody

      בטח.

    Avatar
    חלי

    תודה רבה יצא פשוט טעים ביותר!!!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות