חומוס חצילים עם במיה וגרגירי חומוס פריכים

חומוס מחצילים? יש דבר כזה, וזה אפילו ממש טעים. אודי ואושר מלמדים איך מכינים חומוס חצילים עם במיה וגרגירי חומוס פריכים
חומוס מחצילים? יש דבר כזה, וזה אפילו ממש טעים. אודי ואושר מלמדים איך מכינים חומוס חצילים עם במיה וגרגירי חומוס פריכים
  • אודי ואושר
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    19
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    622
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 621.7 קק״ל 2486.6 קק״ל
    פחמימות 61.0 גרם 244.2 גרם
    שומן 41.0 גרם 164.1 גרם
    נתרן 834.1 מ״ג 3336.5 מ״ג
    חלבון 25.4 גרם 101.6 גרם
    סיבים תזונתיים 28.5 גרם 113.9 גרם
    שומן רווי 5.9 גרם 23.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 142.1 מ״ג 568.2 מ״ג
    ברזל 8.6 מ״ג 34.5 מ״ג
    אשלגן 807.4 מ״ג 3229.4 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    622
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 621.7 קק״ל 2486.6 קק״ל
    פחמימות 61.0 גרם 244.2 גרם
    שומן 41.0 גרם 164.1 גרם
    נתרן 834.1 מ״ג 3336.5 מ״ג
    חלבון 25.4 גרם 101.6 גרם
    סיבים תזונתיים 28.5 גרם 113.9 גרם
    שומן רווי 5.9 גרם 23.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 142.1 מ״ג 568.2 מ״ג
    ברזל 8.6 מ״ג 34.5 מ״ג
    אשלגן 807.4 מ״ג 3229.4 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

חומוס

גרגירי חומוס קלויים


אופן הכנה

  1. מעבירים את גרגירי החומוס לסיר גדול ועמוק, מוסיפים את הסודה לשתייה והשום, מכסים במים ומבשלים כשעה. מסננים ושומרים את המים בנפרד.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. מניחים את החציל על אחת התבניות וקולים כ-30 דקות, או עד שהוא מתרכך. מצננים, מקלפים ומורידים בעזרת הכף את “הבשר”. שומרים בצד.
  3. מכינים את הבמיה: מערבבים את כל החומרים ומעבירים לתבנית האפייה השנייה. צולים 15-20 דקות.
  4. סוחטים מיץ מהלימון. חוצים את עגבניות השרי. קוצצים את השום והפלפל החריף. מפשירים את החומוס, קוצצים את הפטרוזיליה.
  5. מכינים את גרגירי החומוס הקלויים: מייבשים את הגרגירים על נייר סופג ומעבירים לתבנית. מערבבים את התבלינים ושמן הזית. צולים כ-15 דקות.
  6. מסננים את החומוס והשום ומעבירים יחד עם 1/2-3/4 כוס ממי הבישול למעבד המזון. מוסיפים את בשר החציל, הטחינה, מיץ הלימון והמלח וטוחנים למרקם חלק.
  7. מניחים את החומוס בצלחת הגשה, מניחים מעליו את הבמיה וגרגירי החומוס הקלויים. מפזרים את הפפריקה והפטרוזיליה, ומסיימים עם מעט שמן זית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חומוס חצילים עם במיה וגרגירי חומוס פריכים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות