חזה עוף בתנור עם תפוזים ותימין

מחפשים מתכון חדש ושונה לחזה עוף? עידית נרקיס כ״ץ מכינה חזה עוף בתנור עם תפוזים ותימין. מנה חורפית נהדרת, עם ניחוח הדרים משגע
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

ארוחות שישי הן תמיד משהו שכיף לצפות לו, במיוחד אחרי שבוע ארוך, אבל אני לא מאמינה שגם צריך לעבוד עליהן קשה מדי, הרי בכל זאת - כרגע ביליתם שבוע שלם בעבודה אז למה להמשיך ולעבוד קשה? שכחתי להציג את עצמי - אני עידית נרקיס כ”ץ מבלוג האוכל “טעים!”. במדור הזה אביא לכם רעיונות ומתכונים למנות לארוחות שישי שלא תצטרכו לעמול עליהן מדי, ושעדיין כל בני המשפחה שלכם יעופו עליהן.

בשנים האחרונות אנחנו מבלים את ערבי שישי אצל ההורים של בעלי, ועל התפריט אחראי לא אחר מאשר בני בן החמש, כי ככה זה בני חמש - הם עריצים קטנים וחמודים. בכל סיום ארוחה הוא מדווח לסבתא שלו מה הוא ירצה בשבוע הבא - וכך היא עושה בשמחה ואהבה. בכל שבוע אנחנו יושבים ואוכלים את הארוחה הטעימה הזאת על שולחן עם מפה לבנה, נרות ויין.

אבל כשאנחנו נשארים בערבי שישי בבית - רק ההורים ושני הילדים הקטנים, אנחנו מכינים ארוחות הרבה יותר קלילות, פשוטות ומהירות, בלי שום גינונים ומפה לבנה. והמנה של חזה עוף בתפוזים היא בדיוק כזו - אין בה יותר מדי פצ’קריי מיותר, היא מלאה בטעמים והולכת מעולה לצד אורז, בורגול ואפילו קוסקוס. לאפות חזה עוף זה אולי קצת ריסקי, אבל בזכות ההשריה הקודמת והאפייה בסביבה עם נוזלים, הוא שומר על עסיסיות ולא מתייבש. אל תוותרו על פלחי התפוזים, הם יוצאים אלוהיים מהתנור.

לבלוג של עידית

מצרכים

אופן הכנה

  1. מגררים את הקליפה וסוחטים את המיץ מתפוז אחד. חותכים את הבצל לחצי ואז לפרוסות; את התפוז השני חותכים לפרוסות בעובי של ס”מ ואז לחצאים; את השום קולפים וחותכים לפרוסות עבות.
  2. מערבבים בקערה גדולה את המיץ והקליפה המגוררת, שמן, חומץ, סוכר ומלח.
  3. חותכים בכל חתיכת עוף 4 חריצים.
  4. מוסיפים את העוף, בצל, תפוז, שום ותימין לקערה.
  5. מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה עד שעתיים.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב גריל עליון. מסדרים בתבנית בינונית את העוף, תפוזים, בצל, שום ותימין. יוצקים כף של מרינדה על כל חתיכת עוף ואופים 10-11 דקות.
  7. מוציאים מהתנור, הופכים את העוף, יוצקים כף מרינדה על כל חתיכת עוף ואופים 10-11 דקות נוספות. בודקים בעזרת סכין חדה אם העוף מוכן מבפנים ואם לא, מחזירים לתנור לעוד מספר דקות. כדאי להתחיל לאפות את העוף כשהצד החתוך כלפי מטה ולסיים את האפייה כשהצד הזה כלפי מעלה, כי זה הצד היפה יותר שלו.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 365.5 קק״ל 1462.0 קק״ל
פחמימות 15.8 גרם 63.3 גרם
שומן 11.6 גרם 46.3 גרם
נתרן 968.8 מ״ג 3875.2 מ״ג
חלבון 45.3 גרם 181.0 גרם
סיבים תזונתיים 3.0 גרם 12.0 גרם
שומן רווי 2.5 גרם 9.9 גרם
כולסטרול 114.0 מ״ג 456.0 מ״ג
סידן 44.8 מ״ג 179.2 מ״ג
ברזל 1.8 מ״ג 7.1 מ״ג
אשלגן 362.8 מ״ג 1451.2 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 6.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody