חטיפי אורז קריספי ברוטב סויה וצ’ילי

משה שגב מכין מנה קלילה וכיפית של חטיפי אורז קריספי עם רוטב סויה וצ'ילי מתוק. מנה נהדרת מהמטבח האסייתי שמתאימה לטבעונים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

מצרכים

אופן הכנה

  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את האורז: מחממים את שמן הזית בסיר בינוני. מוסיפים את האורז ומערבבים.
  3. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה סגור עד שהאורז רך ודביק.
  4. מוסיפים את הסוכר והחומץ, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
  5. מעבירים את האורז לתבנית ומהדקים היטב על מנת לקבל צורה ישרה של פלטה. מקררים במשך 30 דקות ומוציאים כאשר האורז קר מאוד. חותכים לריבועים קטנים או מלבנים בעזרת סכין חדה.
  6. מחממים את השמן במחבת כבדה וצולים את הריבועים משני הצדדים עד שהם מזהיבים. מוציאים לנייר סופג.
  7. מכינים את הרוטב: מניחים בקערה את שני סוגי הסויה, מוסיפים את שמן השומשום ומערבבים.
  8. מעבירים את הרוטב לצלחות גדולות ועמוקות, מטביעים בחצי גובה את ריבועי האורז הפריכים ויוצקים מעל מעט רוטב צ’ילי. מגישים עם עלי כוסברה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 703.5 קק״ל 2814.1 קק״ל
פחמימות 42.0 גרם 167.9 גרם
שומן 58.6 גרם 234.5 גרם
נתרן 1118.4 מ״ג 4473.6 מ״ג
חלבון 4.6 גרם 18.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרם
שומן רווי 6.2 גרם 24.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 7.0 מ״ג 27.9 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 1.3 מ״ג
אשלגן 84.8 מ״ג 339.0 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody