חיתוכיות נחטפות של שוקולד וחמאת בוטנים

ריבועים קטנים ומלאים בטעם שוקולד וחמאת בוטנים שמכינים בקלות, בלי אפייה, בלי מיקסר ובלי להסתבך. שומרים במקרר וחוטפים ריבוע בכל פעם שמתחשק
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

חיתוכיות

אופן הכנה

  1. מפוררים את העוגיות לפירורים דקים (אפשר לטחון במעבד מזון).
  2. מכניסים לסיר את החמאה, קקאו, סוכר, קפה, ברנדי ומים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עד שכל החמאה נמסה.  מורידים מהאש ושופכים את התערובת על פירורי העוגיות. מערבבים היטב.
  3. שופכים את התערובת לתבנית האפייה, מיישרים ומהדקים.
  4. בסיר בינוני שמים מעט מים ומביאים לרתיחה. שוברים לתוך קערה חסינת חום את השוקולד מריר. מניחים את הקערה מעל הסיר עם המים כך שהמים לא נוגעים בקערה (בן מארי) ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים.
  5. שופכים את השוקולד לתבנית ומיישרים.
  6. מכניסים למקרר לשעתיים עד להתקשות.
  7. מוציאים מהמקרר וחותכים לקוביות. שומרים בקירור.

הערות

  • אפשר ומומלץ לערבב עם הפתי בר עוד סוגי עוגיות כמו אוריאו או לוטוס

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5127.3 קק״ל 5127.3 קק״ל
פחמימות 527.1 גרם 527.1 גרם
שומן 297.7 גרם 297.7 גרם
נתרן 2028.2 מ״ג 2028.2 מ״ג
חלבון 88.9 גרם 88.9 גרם
סיבים תזונתיים 55.0 גרם 55.0 גרם
שומן רווי 145.2 גרם 145.2 גרם
כולסטרול 432.0 מ״ג 432.0 מ״ג
סידן 339.7 מ״ג 339.7 מ״ג
ברזל 23.2 מ״ג 23.2 מ״ג
אשלגן 3875.9 מ״ג 3875.9 מ״ג
אבץ 17.1 מ״ג 17.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (17)

    Avatar
    מירטה

    שלום וברכה .במקום חמאה האם אפשר ממרח לוטוס ? חמאת בוטנים ?

      Avatar
      Foody Foody

      לא במקום חמאה, חמאה הכרחית למתכון. אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בממרח לוטוס

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody