חלום ממכר וטעים בערבית: מאפה מועג’נאת מקלייה!
מועג'נאת מקלייה - מאפי בצק מטוגנים מהמטבח הערבי, במילוי תפוחי אדמה וביצים קשות. מומלץ מאוד להגיש עם רוטב יוגורט וזעתר משגע!
מועג'נאת מקלייה - מאפי בצק מטוגנים מהמטבח הערבי, במילוי תפוחי אדמה וביצים קשות. מומלץ מאוד להגיש עם רוטב יוגורט וזעתר משגע!
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.8 קק״ל 3972.7 קק״לפחמימות 39.9 גרם 599.2 גרםשומן 6.6 גרם 99.7 גרםנתרן 417.0 מ״ג 6254.4 מ״גחלבון 10.0 גרם 150.7 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 11.7 גרםשומן רווי 0.6 גרם 8.5 גרםכולסטרול 1.4 מ״ג 21.6 מ״גסידן 30.1 מ״ג 451.6 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 34.9 מ״ג 523.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.3 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות265
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.8 קק״ל 3972.7 קק״לפחמימות 39.9 גרם 599.2 גרםשומן 6.6 גרם 99.7 גרםנתרן 417.0 מ״ג 6254.4 מ״גחלבון 10.0 גרם 150.7 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 11.7 גרםשומן רווי 0.6 גרם 8.5 גרםכולסטרול 1.4 מ״ג 21.6 מ״גסידן 30.1 מ״ג 451.6 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 34.9 מ״ג 523.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 265 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 כוסות קמח לבןועוד קצת לקימוח משטח העבודה
-
1 כף שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית סוכר לבן
-
3 כפות אבקת חלב
-
1 כף קורנפלור
-
1 כוס מים פושרים
-
2 כפות שמן זית
-
1 בקבוק שמן קנולהלטיגון
-
1 כף חומץ 5%
מלית
-
8 ביצים קשות L
-
7 תפוחי אדמה בינונייםמבושלים היטב
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כף שמן זית
הצעת הגשה - רוטב יוגורט וזעתר
-
3 שיני שום
-
1 חופן זעתרעלים טריים
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 קורט מלח דק
-
1 כוס יוגורט 3%
-
1 כוס שמנת חמוצה יטבתה 15%
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים את כל המרכיבים יחד במיקסר לקבלת בצק אחיד לא דביק כארבע דקות.
- מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים ומניחים אותם בתבנית משומנת. מכסים אותם בסנו סושי- ניילון נצמד ונותנים להם לנוח כעשרים דקות.
- מכינים את המלית: בזמן הזה מועכים במזלג את תפוחי האדמה והביצים בצורה גסה ולא אחידה כך שחלק מהם הופכים למחית וחלק נשארים כחתיכות גסות.
- מתבלים את המלית במלח ובפלפל שחור ומוסיפים פנימה גם קצת שמן זית טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים את המועג’נאת מקלייה: מרדדים כל כדור לעיגול דק ככל האפשר, בערך 1 מ”מ, חורצים פסים לאורך מחצית מהעיגול עד לאמצע כשהשוליים נשארים שלמים. מקפלים את החלק העליון הלא מחורץ על החלק המחורץ ובעזרת האצבעות צובטים על מנת לחבר אותם לחצי עיגול.
- מניחים במרכז את המלית ומקפלים צד אחד על המלית ליצירת משולש ומעליו את הצד השני.
- מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות ומוסיפים כף חומץ. מטגנים אותם עד להזהבה מלאה. מגישים חם!
- הצעת הגשה - לערבב יוגורט עם שמנת חמוצה, עלי זעתר טריים שנכתשו במכתש ועלי, פלפל צ׳ילי ירוק קצוץ או כתוש במכתש ועלי, שיני שום כתושות ומלח.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים את כל המרכיבים יחד במיקסר לקבלת בצק אחיד לא דביק כארבע דקות.
- מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים ומניחים אותם בתבנית משומנת. מכסים אותם בסנו סושי- ניילון נצמד ונותנים להם לנוח כעשרים דקות.
- מכינים את המלית: בזמן הזה מועכים במזלג את תפוחי האדמה והביצים בצורה גסה ולא אחידה כך שחלק מהם הופכים למחית וחלק נשארים כחתיכות גסות.
- מתבלים את המלית במלח ובפלפל שחור ומוסיפים פנימה גם קצת שמן זית טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים את המועג’נאת מקלייה: מרדדים כל כדור לעיגול דק ככל האפשר, בערך 1 מ”מ, חורצים פסים לאורך מחצית מהעיגול עד לאמצע כשהשוליים נשארים שלמים. מקפלים את החלק העליון הלא מחורץ על החלק המחורץ ובעזרת האצבעות צובטים על מנת לחבר אותם לחצי עיגול.
- מניחים במרכז את המלית ומקפלים צד אחד על המלית ליצירת משולש ומעליו את הצד השני.
- מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות ומוסיפים כף חומץ. מטגנים אותם עד להזהבה מלאה. מגישים חם!
- הצעת הגשה - לערבב יוגורט עם שמנת חמוצה, עלי זעתר טריים שנכתשו במכתש ועלי, פלפל צ׳ילי ירוק קצוץ או כתוש במכתש ועלי, שיני שום כתושות ומלח.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
המתכון הוא של נוף עתאמנה המוכשרת, שגם מלמדת אצל דנון, אבל המתכון שלה.
נראה טעים מאודד