חלת בצל ברוטב גבינת צ’דר – כשאומרים שחיתות מתכוונים לזה!
חלת בצל יפהפיה כמו קישוט! נכון שאתם משוגעים על טבעות בצל? אז קבלו את אותו הטעם בלוק יותר חתיכי. מגישים עם רוטב גבינת צ'דר וחולקים עם חברים
חלת בצל יפהפיה כמו קישוט! נכון שאתם משוגעים על טבעות בצל? אז קבלו את אותו הטעם בלוק יותר חתיכי. מגישים עם רוטב גבינת צ'דר וחולקים עם חברים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5073.5 קק״ל 5073.5 קק״לפחמימות 134.2 גרם 134.2 גרםשומן 474.4 גרם 474.4 גרםנתרן 1567.2 מ״ג 1567.2 מ״גחלבון 79.9 גרם 79.9 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 7.8 גרםשומן רווי 70.9 גרם 70.9 גרםכולסטרול 498.2 מ״ג 498.2 מ״גסידן 1453.5 מ״ג 1453.5 מ״גברזל 3.7 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 801.0 מ״ג 801.0 מ״גאבץ 9.4 מ״ג 9.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות5074
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5073.5 קק״ל 5073.5 קק״לפחמימות 134.2 גרם 134.2 גרםשומן 474.4 גרם 474.4 גרםנתרן 1567.2 מ״ג 1567.2 מ״גחלבון 79.9 גרם 79.9 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 7.8 גרםשומן רווי 70.9 גרם 70.9 גרםכולסטרול 498.2 מ״ג 498.2 מ״גסידן 1453.5 מ״ג 1453.5 מ״גברזל 3.7 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 801.0 מ״ג 801.0 מ״גאבץ 9.4 מ״ג 9.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 5074 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
חלת בצל
-
1 בצל גדול
-
1 כוס קמח לבן
-
4 כפות שמנת לבישול 9%
-
1 ביצה L
-
1/4 כפית פפריקה מתוקה
-
קורט מלח דק
טיגון
-
2 כוסות שמן קנולה
רוטב גבינות
-
1 מיכל שמנת לבישול 9%
-
200 גרם גבינת צ’דר לבןמגורדת
-
1 כפית קורנפלור
-
1 כף רוטב סרירצ’המזרח מערבאו רוטב חריף אחר
הגשה
-
טיפה אבקת צ’ילימתוק גרוס
-
חופן עיריתקצוצה
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר לטיגון על להבה בינונית-גבוהה.
- קולפים את הבצל וחותכים אותו ל-8 חתיכות כמו פלחי תפוז, כאשר החלק התחתון שלו נשאר מחובר. אם הבצל לא נפתח כמו פרח, פותחים אותו בעדינות מתחת לזרם של מים קרים.
- בקערה אחת מערבבים את הקמח, הפפריקה והמלח.
- בקערה אחרת טורפים את הביצה ומערבבים היטב עם השמנת לבישול.
- מקמחים היטב את הבצל החתוך מכל הכיוונים בתערובת הקמח.
- מעבירים את הבצל לבלילת הביצה ושוב לתערובת הקמח ומצפים היטב ציפוי נוסף.
- מטגנים את הבצל בשמן במשך כ-8 דקות, עד שהוא מתרכך מבפנים וקריספי מבחוץ. מוציאים אותו לצלחת עם נייר סופג.
- מכינים את הרוטב: בקערה גדולה מערבבים את גבינת הצ’דר המגורדת עם הקורנפלור.
- מחממים את השמנת לבישול בסיר בינוני על אש בינונית ומערבבים מדי פעם.
- מכבים את האש כשהשמנת רק מתחילה לרתוח.
- מוסיפים לסיר השמנת הכבוי שליש מתערובת הגבינה ומערבבים עד שהגבינה נמסה.
- לאחר מכן מוסיפים עוד שליש מהגבינה וממשיכים לערבב עד להמסה וכך הלאה.
- מוסיפים לרוטב גם את הסרירצ’ה ומערבבים.
- מגישים את הרוטב לצד חלת הבצל.
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר לטיגון על להבה בינונית-גבוהה.
- קולפים את הבצל וחותכים אותו ל-8 חתיכות כמו פלחי תפוז, כאשר החלק התחתון שלו נשאר מחובר. אם הבצל לא נפתח כמו פרח, פותחים אותו בעדינות מתחת לזרם של מים קרים.
- בקערה אחת מערבבים את הקמח, הפפריקה והמלח.
- בקערה אחרת טורפים את הביצה ומערבבים היטב עם השמנת לבישול.
- מקמחים היטב את הבצל החתוך מכל הכיוונים בתערובת הקמח.
- מעבירים את הבצל לבלילת הביצה ושוב לתערובת הקמח ומצפים היטב ציפוי נוסף.
- מטגנים את הבצל בשמן במשך כ-8 דקות, עד שהוא מתרכך מבפנים וקריספי מבחוץ. מוציאים אותו לצלחת עם נייר סופג.
- מכינים את הרוטב: בקערה גדולה מערבבים את גבינת הצ’דר המגורדת עם הקורנפלור.
- מחממים את השמנת לבישול בסיר בינוני על אש בינונית ומערבבים מדי פעם.
- מכבים את האש כשהשמנת רק מתחילה לרתוח.
- מוסיפים לסיר השמנת הכבוי שליש מתערובת הגבינה ומערבבים עד שהגבינה נמסה.
- לאחר מכן מוסיפים עוד שליש מהגבינה וממשיכים לערבב עד להמסה וכך הלאה.
- מוסיפים לרוטב גם את הסרירצ’ה ומערבבים.
- מגישים את הרוטב לצד חלת הבצל.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
באמת יותר טעים לי מטבעות בצל
זה מתכון ליגה!
יצא מושלםםםםםם!!! הכי יפה ביקום!!!
איזה כייף שניסית! בפעם הבאה אנחנו רוצים תמונה!