חלת בריוש ודבש, גם פרווה וגם טעים! מי היה מאמין?!

לא משנה מה יהיה על שולחן החג תמיד החלה המתוקה תגנוב את ההצגה. עדי קלינגהופר מכינה חלת בריוש ודבש עם ציפוי פריך ומתוק של שקדים וסוכר גבישי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

בצק

ציפוי

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים ביצים, דבש, מלח ומים. ממשיכים לערבל ותוך כדי מוסיפים את המזולה.
  2. לשים במשך 7 דקות על מהירות איטית, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  3. מניחים את הבצק בקערה, עוטפים בניילון נצמד או מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה.
  4. מוציאים את האוויר מהבצק, מעצבים חלה בצורת צמה, מניחים בתבנית ומתפיחים חצי שעה נוספת להכפלת הנפח.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  6. מברישים את החלה בביצה, מפזרים מעט שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
  7. אופים כחצי שעה, או עד שהחלה זהובה ואפויה.
  8. ניתן להבריש את החלה שהיא בעודה חמה במעט דבש.

    חלת בריוש ודבש
    חלת בריוש ודבש

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 377.7 קק״ל 3021.6 קק״ל
פחמימות 62.9 גרם 503.6 גרם
שומן 6.0 גרם 48.2 גרם
נתרן 173.2 מ״ג 1385.9 מ״ג
חלבון 14.2 גרם 113.3 גרם
סיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.7 גרם
שומן רווי 1.7 גרם 13.8 גרם
כולסטרול 222.1 מ״ג 1776.6 מ״ג
סידן 39.5 מ״ג 316.1 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 15.5 מ״ג
אשלגן 171.5 מ״ג 1371.9 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 8.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    גלית וייס

    האם אפשר להחליף את המזולה בשמן?

      Avatar
      Foody Foody

      מוטב להחליף בשמן קוקוס לשמירה על המרקם

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody