שבת אצל מאיר אדוני: חמין עם קציצת בשר מתוקה

הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים חמין עם קציצת בשר מתוקה. חמין עשיר בקטניות ובבשר, בתוספת של קציצת בקר מתקתקה בניחוח קל של הדרים
הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים חמין עם קציצת בשר מתוקה. חמין עשיר בקטניות ובבשר, בתוספת של קציצת בקר מתקתקה בניחוח קל של הדרים
  • מאיר אדוני
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    27
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    1458
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1458.0 קק״ל 8747.9 קק״ל
    פחמימות 104.7 גרם 628.0 גרם
    שומן 70.3 גרם 422.0 גרם
    נתרן 1600.5 מ״ג 9603.0 מ״ג
    חלבון 92.0 גרם 551.8 גרם
    סיבים תזונתיים 8.9 גרם 53.7 גרם
    שומן רווי 16.4 גרם 98.5 גרם
    כולסטרול 274.4 מ״ג 1646.4 מ״ג
    סידן 140.1 מ״ג 840.8 מ״ג
    ברזל 6.1 מ״ג 36.4 מ״ג
    אשלגן 1258.0 מ״ג 7548.3 מ״ג
    אבץ 11.6 מ״ג 69.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    27
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    1458
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1458.0 קק״ל 8747.9 קק״ל
    פחמימות 104.7 גרם 628.0 גרם
    שומן 70.3 גרם 422.0 גרם
    נתרן 1600.5 מ״ג 9603.0 מ״ג
    חלבון 92.0 גרם 551.8 גרם
    סיבים תזונתיים 8.9 גרם 53.7 גרם
    שומן רווי 16.4 גרם 98.5 גרם
    כולסטרול 274.4 מ״ג 1646.4 מ״ג
    סידן 140.1 מ״ג 840.8 מ״ג
    ברזל 6.1 מ״ג 36.4 מ״ג
    אשלגן 1258.0 מ״ג 7548.3 מ״ג
    אבץ 11.6 מ״ג 69.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תבשילים
מאיר אדוני
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חמין

קציצה מתוקה


אופן הכנה

  1. מחממים בסיר רחב, גבוה וכבד את השמן ומטגנים את ההבצל, על אש קטנה, עד שישחים.
  2. בינתיים מכינים את הקציצה המתוקה: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. 
  3. ממלאים רגל אחת של גרב הניילון, קושרים קשר במרחק כעשרה ס”מ מקצה הנקניק ומעצבים צורת נקניק בעובי של כ־10 ס”מ ומניחים במקרר.
  4. מעל הבצל השחום מניחים את עלי המנגולד ונתחי השפונדרה ומטגנים קלות.
  5. מוסיפים את גרגירי החומוס, השעועית, הלחי וראשי השום.
  6. יוצקים מים עד לכיסוי הקטניות, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה משך כחצי שעה. מסירים את הקצף. רק עכשיו מתבלים.
  7. מוסיפים את השזיפים, מסדרים מעליהם את הקציצה, תפוחי אדמה וביצים ומעל כולם את עצמות המח.
  8. יוצקים לסיר מים רותחים עד לכשלושת רבעי מגובה התכולה. מסירים קצף, מכסים עם נייר אפייה, מעליו נייר אלומיניום ואז מכסה לאטימה מלאה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות, למשך הלילה.
  9. בבוקר בודקים את הסיר - אם יש הרבה נוזלים אפשר להגביר את חום התנור או להוציא קצת מהם.
  10. להגשה גוזרים את גרב הניילון ופושטים בעדינות מעל הקציצה. מגישים בפרוסות.

רוצים את ערכת החמין המושלמת? ערכה במחיר מיוחד שכוללת גם קורס דיגיטלי של עומר מילר וגם רוסטר עם כף הגשה. לחצו כאן

הערות

  • להכנת הקציצה דרוש גרביון 40 דיינר בצבע טבעי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שבת אצל מאיר אדוני: חמין עם קציצת בשר מתוקה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    רחל

    אפשר לשים את הקציצה בשקית הקפאה ולסובב את שולי השקית על ידיות הסיר. וחשוב! בשבת אסור להגביה את חום התנור או האש! במקום בתוך גרב

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות