שבת אצל מאיר אדוני: חמין עם קציצת בשר מתוקה

הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים חמין עם קציצת בשר מתוקה. חמין עשיר בקטניות ובבשר, בתוספת של קציצת בקר מתקתקה בניחוח קל של הדרים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    24 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    27

מצרכים

חמין

קציצה מתוקה

אופן הכנה

  1. מחממים בסיר רחב, גבוה וכבד את השמן ומטגנים את ההבצל, על אש קטנה, עד שישחים.
  2. בינתיים מכינים את הקציצה המתוקה: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. 
  3. ממלאים רגל אחת של גרב הניילון, קושרים קשר במרחק כעשרה ס”מ מקצה הנקניק ומעצבים צורת נקניק בעובי של כ־10 ס”מ ומניחים במקרר.
  4. מעל הבצל השחום מניחים את עלי המנגולד ונתחי השפונדרה ומטגנים קלות.
  5. מוסיפים את גרגירי החומוס, השעועית, הלחי וראשי השום.
  6. יוצקים מים עד לכיסוי הקטניות, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה משך כחצי שעה. מסירים את הקצף. רק עכשיו מתבלים.
  7. מוסיפים את השזיפים, מסדרים מעליהם את הקציצה, תפוחי אדמה וביצים ומעל כולם את עצמות המח.
  8. יוצקים לסיר מים רותחים עד לכשלושת רבעי מגובה התכולה. מסירים קצף, מכסים עם נייר אפייה, מעליו נייר אלומיניום ואז מכסה לאטימה מלאה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות, למשך הלילה.
  9. בבוקר בודקים את הסיר - אם יש הרבה נוזלים אפשר להגביר את חום התנור או להוציא קצת מהם.
  10. להגשה גוזרים את גרב הניילון ופושטים בעדינות מעל הקציצה. מגישים בפרוסות.

הערות

  • להכנת הקציצה דרוש גרביון 40 דיינר בצבע טבעי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 1179.2 קק״ל 7075.0 קק״ל
פחמימות 46.2 גרם 276.9 גרם
שומן 70.2 גרם 420.9 גרם
נתרן 1595.9 מ״ג 9575.2 מ״ג
חלבון 85.3 גרם 511.5 גרם
סיבים תזונתיים 9.7 גרם 58.2 גרם
שומן רווי 16.4 גרם 98.2 גרם
כולסטרול 267.4 מ״ג 1604.2 מ״ג
סידן 204.5 מ״ג 1226.8 מ״ג
ברזל 6.7 מ״ג 40.0 מ״ג
אשלגן 1400.3 מ״ג 8401.8 מ״ג
אבץ 12.0 מ״ג 71.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (9)

Avatar

הצג עוד