שבת אצל מאיר אדוני: חמין עם קציצת בשר מתוקה
הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים חמין עם קציצת בשר מתוקה. חמין עשיר בקטניות ובבשר, בתוספת של קציצת בקר מתקתקה בניחוח קל של הדרים
הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים חמין עם קציצת בשר מתוקה. חמין עשיר בקטניות ובבשר, בתוספת של קציצת בקר מתקתקה בניחוח קל של הדרים
- מאיר אדוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1458.0 קק״ל 8747.9 קק״לפחמימות 104.7 גרם 628.0 גרםשומן 70.3 גרם 422.0 גרםנתרן 1600.5 מ״ג 9603.0 מ״גחלבון 92.0 גרם 551.8 גרםסיבים תזונתיים 8.9 גרם 53.7 גרםשומן רווי 16.4 גרם 98.5 גרםכולסטרול 274.4 מ״ג 1646.4 מ״גסידן 140.1 מ״ג 840.8 מ״גברזל 6.1 מ״ג 36.4 מ״גאשלגן 1258.0 מ״ג 7548.3 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 69.9 מ״גסגור
-
מרכיבים27
-
הכנה 45 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות1458
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1458.0 קק״ל 8747.9 קק״לפחמימות 104.7 גרם 628.0 גרםשומן 70.3 גרם 422.0 גרםנתרן 1600.5 מ״ג 9603.0 מ״גחלבון 92.0 גרם 551.8 גרםסיבים תזונתיים 8.9 גרם 53.7 גרםשומן רווי 16.4 גרם 98.5 גרםכולסטרול 274.4 מ״ג 1646.4 מ״גסידן 140.1 מ״ג 840.8 מ״גברזל 6.1 מ״ג 36.4 מ״גאשלגן 1258.0 מ״ג 7548.3 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 69.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 27 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 1458 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
חמין
-
3 בצלים בינונייםקצוצים
-
1 כוס גרגירי חומוס יבשיםשהושרו בהרבה מים מחוץ למקרר למשך הלילה והוחלפו פעמיים
-
1 כוס שעועית אדומהשהושרתה בהרבה מים במקרר למשך הלילה שהוחלפו פעמיים
-
1 חבילה עלי מנגולדשטופים, קצוצים דק
-
3 ראשי שוםשטופים
-
10 תפוחי אדמה בינונייםקלופים
-
10 ביצים קשות Lמבושלות במי מלח למשך 10 דקות
-
6 עצמות מח בינוניים
-
800 גרם בשר שפונדרהעל העצם חתוך לנתחים גדולים
-
1 כף שטוחה פלפל שחור טחון
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
3 שזיפים מיובשים בינונייםמגולענים
-
1 ליטר מיםפחות או יותר לפי הצורך
קציצה מתוקה
-
500 גרם בשר בקר טחוןמאזור הצלעות
-
100 גרם אגוזי מלך טחונים
-
100 גרם שקדים טחונים
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1/2 כפית שטוחה אגוז מוסקט
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 כפות שטוחות סוכר חום
-
1 ביצה L
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית קליפת לימון
-
1 כפית קליפת תפוז
אופן הכנה
- מחממים בסיר רחב, גבוה וכבד את השמן ומטגנים את ההבצל, על אש קטנה, עד שישחים.
- בינתיים מכינים את הקציצה המתוקה: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה.
- ממלאים רגל אחת של גרב הניילון, קושרים קשר במרחק כעשרה ס”מ מקצה הנקניק ומעצבים צורת נקניק בעובי של כ־10 ס”מ ומניחים במקרר.
- מעל הבצל השחום מניחים את עלי המנגולד ונתחי השפונדרה ומטגנים קלות.
- מוסיפים את גרגירי החומוס, השעועית, הלחי וראשי השום.
- יוצקים מים עד לכיסוי הקטניות, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה משך כחצי שעה. מסירים את הקצף. רק עכשיו מתבלים.
- מוסיפים את השזיפים, מסדרים מעליהם את הקציצה, תפוחי אדמה וביצים ומעל כולם את עצמות המח.
- יוצקים לסיר מים רותחים עד לכשלושת רבעי מגובה התכולה. מסירים קצף, מכסים עם נייר אפייה, מעליו נייר אלומיניום ואז מכסה לאטימה מלאה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות, למשך הלילה.
- בבוקר בודקים את הסיר - אם יש הרבה נוזלים אפשר להגביר את חום התנור או להוציא קצת מהם.
- להגשה גוזרים את גרב הניילון ופושטים בעדינות מעל הקציצה. מגישים בפרוסות.
רוצים את ערכת החמין המושלמת? ערכה במחיר מיוחד שכוללת גם קורס דיגיטלי של עומר מילר וגם רוסטר עם כף הגשה. לחצו כאן
אופן הכנה
- מחממים בסיר רחב, גבוה וכבד את השמן ומטגנים את ההבצל, על אש קטנה, עד שישחים.
- בינתיים מכינים את הקציצה המתוקה: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה.
- ממלאים רגל אחת של גרב הניילון, קושרים קשר במרחק כעשרה ס”מ מקצה הנקניק ומעצבים צורת נקניק בעובי של כ־10 ס”מ ומניחים במקרר.
- מעל הבצל השחום מניחים את עלי המנגולד ונתחי השפונדרה ומטגנים קלות.
- מוסיפים את גרגירי החומוס, השעועית, הלחי וראשי השום.
- יוצקים מים עד לכיסוי הקטניות, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה משך כחצי שעה. מסירים את הקצף. רק עכשיו מתבלים.
- מוסיפים את השזיפים, מסדרים מעליהם את הקציצה, תפוחי אדמה וביצים ומעל כולם את עצמות המח.
- יוצקים לסיר מים רותחים עד לכשלושת רבעי מגובה התכולה. מסירים קצף, מכסים עם נייר אפייה, מעליו נייר אלומיניום ואז מכסה לאטימה מלאה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות, למשך הלילה.
- בבוקר בודקים את הסיר - אם יש הרבה נוזלים אפשר להגביר את חום התנור או להוציא קצת מהם.
- להגשה גוזרים את גרב הניילון ופושטים בעדינות מעל הקציצה. מגישים בפרוסות.
רוצים את ערכת החמין המושלמת? ערכה במחיר מיוחד שכוללת גם קורס דיגיטלי של עומר מילר וגם רוסטר עם כף הגשה. לחצו כאן
הערות
- להכנת הקציצה דרוש גרביון 40 דיינר בצבע טבעי
הערות
- להכנת הקציצה דרוש גרביון 40 דיינר בצבע טבעי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
אפשר לשים את הקציצה בשקית הקפאה ולסובב את שולי השקית על ידיות הסיר. וחשוב! בשבת אסור להגביה את חום התנור או האש! במקום בתוך גרב