אמיר ויונית דגים במחבת: חריימה אורגינל וגם פלפל צ’ומה ביתית!

יונית צוקרמן ואמיר דן מתכוננים לארוחת שישי עם המנה הקלאסית של חריימה שימלא את הבית בריחות וטעמים של שבת, לא לשכוח את החלה
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן ההכנה

  1. מנקים את הדג בחומץ /לימון.
  2. מכינים את הפלפל צ׳ומה: במעבד מזון קטן שמים שום ופפריקה אדומה וחריפה ומעבדים היטב לתערובת אחידה.
  3. שמים בסוטאג׳ (סיר נמוך ורחב) שמן ואת תערובת הפלפל צומה ומטגנים שתיים שלוש דק.
  4. לאחר מכן מוסיפים את רסק העגבניות, 2 כוסות מים רותחים, את שאר התבלינים, מערבבים הכל ומבשלים את הרוטב 5 דק’.
  5. מכניסים את הדג נקי ושטוף ומבשלים על אש קטנה כמה דק עד שהדג מוכן.
  6. מגישים לצד חלה עם לימון טרי.

    חריימה. צילום: שניר גואטה
    חריימה. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 255.3 קק״ל 1276.3 קק״ל
פחמימות 12.3 גרם 61.3 גרם
שומן 22.6 גרם 112.9 גרם
נתרן 628.3 מ״ג 3141.3 מ״ג
חלבון 2.6 גרם 12.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.3 גרם 11.4 גרם
שומן רווי 2.4 גרם 11.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 62.6 מ״ג 313.1 מ״ג
ברזל 2.0 מ״ג 10.1 מ״ג
אשלגן 770.9 מ״ג 3854.7 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 3.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    סתם

    בשביל לעשות פילפל וצומה אמיתי צריך לייבש פילפלים חריפים בשמש ולטחון אותם במראזה. כל השאר זה כאלו

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody