
אמיר ויונית דגים במחבת: חריימה אורגינל וגם פלפל צ’ומה ביתית!
יונית צוקרמן ואמיר דן מתכוננים לארוחת שישי עם המנה הקלאסית של חריימה שימלא את הבית בריחות וטעמים של שבת, לא לשכוח את החלה
יונית צוקרמן ואמיר דן מתכוננים לארוחת שישי עם המנה הקלאסית של חריימה שימלא את הבית בריחות וטעמים של שבת, לא לשכוח את החלה
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 247.9 קק״ל 1239.5 קק״לפחמימות 14.6 גרם 73.1 גרםשומן 21.3 גרם 106.4 גרםנתרן 634.0 מ״ג 3169.9 מ״גחלבון 2.7 גרם 13.6 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 9.2 גרםשומן רווי 1.5 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.3 מ״ג 201.5 מ״גברזל 2.0 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 686.6 מ״ג 3433.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות248
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 247.9 קק״ל 1239.5 קק״לפחמימות 14.6 גרם 73.1 גרםשומן 21.3 גרם 106.4 גרםנתרן 634.0 מ״ג 3169.9 מ״גחלבון 2.7 גרם 13.6 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 9.2 גרםשומן רווי 1.5 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.3 מ״ג 201.5 מ״גברזל 2.0 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 686.6 מ״ג 3433.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.9 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 248 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
7 פרוסות דגי בורי
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
12 שיני שום
-
1 1/2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 כף פפריקה חריפה
-
3 כפות רסק עגבניות
-
1 כפית קימל טחון
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
הגשה

אופן ההכנה
- מנקים את הדג בחומץ /לימון.
- מכינים את הפלפל צ׳ומה: במעבד מזון קטן שמים שום ופפריקה אדומה וחריפה ומתוקה ומעבדים היטב לתערובת אחידה.
- שמים בסוטאג׳ (סיר נמוך ורחב) שמן ואת תערובת הפלפל צומה ומטגנים שתיים שלוש דק.
- לאחר מכן מוסיפים את רסק העגבניות, 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה.
- מתבלים, מערבבים הכל ומבשלים את הרוטב 2 דק’.
- מכניסים את הדג נקי ושטוף ומבשלים על אש קטנה כמה דק עד שהדג מוכן.
- מגישים לצד חלה עם לימון טרי.
חריימה. צילום: שניר גואטה
אופן ההכנה
- מנקים את הדג בחומץ /לימון.
- מכינים את הפלפל צ׳ומה: במעבד מזון קטן שמים שום ופפריקה אדומה וחריפה ומתוקה ומעבדים היטב לתערובת אחידה.
- שמים בסוטאג׳ (סיר נמוך ורחב) שמן ואת תערובת הפלפל צומה ומטגנים שתיים שלוש דק.
- לאחר מכן מוסיפים את רסק העגבניות, 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה.
- מתבלים, מערבבים הכל ומבשלים את הרוטב 2 דק’.
- מכניסים את הדג נקי ושטוף ומבשלים על אש קטנה כמה דק עד שהדג מוכן.
- מגישים לצד חלה עם לימון טרי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (16)
עם אני קונה פלפל צומנ מוכן כמה שמים ממנו? ואיזה רסק השתמשתם? תודה

אפשר להשתמש בכף ממרח פלפל צ’ומה מוכן. כל רסק עגבניות טוב, לא משנה איזה חברה.
קטגוריות
- אוכל טוניסאי
- אוכל טריפוליטאי
- אוכל לובי
- אוכל מרוקאי
- אוכל עיראקי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שישי בערב
- דגים
- מנות עיקריות
- מנות עיקריות לראש השנה
- מנות ראשונות
- מנות ראשונות לראש השנה
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים צמחוניים
- ראש השנה
- תבשילים