טארט גזר מזוגג עם שמיר בניחוח לימוני

איך מכינים מאפה מלוח מגזר? איילת לטוביץ עם מתכון נהדר לאירוח צמחוני או חלבי - טארט גזר מזוגג עם שמיר בניחוח לימוני שמכינים בקלות עם בצק פריך בעבודת יד
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

בצק

גזרים מזוגגים

אופן הכנה

  1. במעבד מזון שמים את כל מצרכי הבצק ומעבדים לבצק אחיד. מעצבים את הבצק לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה.
  2. קולפים את הגזרים.
  3. מבשלים את הגזרים השלמים במעט מים עד שהם מתרככים קלות. מסננים ומצננים. חוצים כל גזר לאורכו.
  4. קוצצים דק את השמיר. כותשים במכתש ועלי את זרעי הכוסברה.
  5. במחבת רחבה שמים את החמאה, השמיר, הסוכר והדבש, ומבשלים עד שהחמאה מומסת. בזהירות מסדרים את הגזרים בשכבה אחת במחבת וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-10 דקות. מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שצבע קרמלי מבצבץ מתחת לגזרים. מפזרים מעל את זרעי הכוסברה הטחונים ומתבלים במיץ לימון.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים את הבצק לעלה בעובי קצת פחות מסנטימטר ובקוטר המחבת (24 ס”מ). מניחים את הבצק על הגזרים ומהדקים את הדפנות לכיוון תחתית המחבת.
  7. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  8. אופים 20 דקות בתנור החם עד שהבצק מזהיב. ממתינים 5 דקות והופכים לצלחת הגשה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 498.9 קק״ל 3990.9 קק״ל
פחמימות 54.7 גרם 437.8 גרם
שומן 26.5 גרם 212.3 גרם
נתרן 330.5 מ״ג 2643.8 מ״ג
חלבון 6.4 גרם 51.0 גרם
סיבים תזונתיים 6.0 גרם 47.7 גרם
שומן רווי 16.2 גרם 129.8 גרם
כולסטרול 98.9 מ״ג 791.3 מ״ג
סידן 85.2 מ״ג 681.3 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 11.2 מ״ג
אשלגן 638.8 מ״ג 5110.0 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 2.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody